dieta po zapaleniu wirusowym wątroby: mięsko z nutrii przyprawy każde oprócz ostrych pieczone w piekarniku lub grillu elektrycznym(!) nie za dużo soli tłuszczyk z tego mięska nie szkodzi. polewka na maślance do tego chlebek z masełkiem,na diecie nie jemy żadnych smarowideł typu maxmiks delmy itp.tylko masło dobrej jakosci ale w małych ilosciach Grejfruty i jałbka czyszczą wątrobę gotowane karczochy z nich jest produkowany silimarol lek na watrobę Jajecznica : na garnek z gotujacą wodą kładziemy talerzy trochę masełka jak się roztopi wlewamy rozbełtane jajko czekamy az się zetnie.
Chcę abyście wpisywali wyłącznie gotowe przepisy dla osób cierpiących na wątrobę i woreczek. Oto mój :
Zupa z piersią ;)
Składniki :
pierś z kurczaka/indyka
marchewka
pietruszka
drobny makaron
natka pietruszki
jogurt naturalny
Wykonanie : pierś kroimy w kosteczkę, marchew i pietruszkę też-wrzucamy do garnka, gotujemy 20 min.. Osobno gotujemy makaron.
Zaprawiamy jogurtem. Zupke gotowalam sama, zjadlam i nic mi nie było. Polecam. I zapraszam do wrzucania przepisów :)))
dieta po zapaleniu wirusowym wątroby: mięsko z nutrii przyprawy każde oprócz ostrych pieczone w piekarniku lub grillu elektrycznym(!) nie za dużo soli tłuszczyk z tego mięska nie szkodzi.
polewka na maślance do tego chlebek z masełkiem,na diecie nie jemy żadnych smarowideł typu maxmiks delmy itp.tylko masło dobrej jakosci ale w małych ilosciach
Grejfruty i jałbka czyszczą wątrobę gotowane karczochy z nich jest produkowany silimarol lek na watrobę
Jajecznica : na garnek z gotujacą wodą kładziemy talerzy trochę masełka jak się roztopi wlewamy rozbełtane jajko czekamy az się zetnie.
Sałatka niby grecka
Składniki :
Sałata (może być lodowa)-parę listków
pomidor (bez skóry)
ogórek kiszony (bez skóry)
mozzarella pokrojona w plasterki
wszystko skropić cytryna i odrobiną oliwy z oliwek