Forum

Galeria

Moje wakacje-Turcja

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-10-28 23:35:32

Po obejrzeniu zdjec myshy postanowilam rowniez kilka swoich zdjec dodac z wakacji.Turcja jest piekna ,ale niestety to kraj wielu kontrastow .W samych hotelach czysciutko,zadbane,ale juz na zewnatrz niekoniecznie choc nie najgorzej.W porownaniu z Tunezja i Egiptem to i tak swieci niczym perelka.Oczywiscie ile ludzi tyle roznych opinii,mnie osobiscie bardzo sie podobalo,moglabym tam jeszcze nastepny miesiac nawet zostac,

Sami Turcy szaleni mili i pomocni,co w porownaniu z tym co mam tutaj gdzie mieszkam na codzien to niebo i ziemia.Dodam ze tu gdzie mieszkam bardzo duzo sie ludnosci Tureckiej przewija i sa calkiem inni niz tam w Turcji hm...Oczywiscie moje Oczywiscie jak zwykle nie obylo sie bez przygod-moje dziecko zgubilo telefon i telefon odzyskalismy,zgubila w taksowce w Alanyi,co zapewne jgdyby u nas zgubila watpie zeby go z powrotem odzyskala,naprawde siedzialam z rozdziawiona buzia,pan taksowkarz probowal sie dodzwonic do nas,po drodze zadzwonil do 13 przypadkowych osob,ale w koncu zadzwonil rowniez do nas,o braku telefonu dopiero sie dowiedzielismy bedac z powrotem w hotelu.

Turcja przywitala nas deszczowo i w pierwszym dniu zwatpilismy,ale na drugi dzien byl juz upal i tak przez niecale dwa tygodnie dochodzilo do 34°C.
    Tutaj sunelismy sobie w chmurkachTurcja z lotu ptakai tutaj juz lotnisko w AntalyiWejscie do Hoteluogolny widok miasteczka w ktorym bylismyi typowa zabudowato juz plazazachod slonca nad morzemmezus probuje slonko zlapac
    tutaj wyglada jakby sie topilo w morzucodziennie wieczorem na zawnatrz przy restauracji na swiezo byly pieczone rybki badz owoce morzabasen nocai za dnianasi animatorzy ktorzy byli naprawde superi tutaj w specjalnym programie gdzie igrali sobie z ogniem i tluczonym szklem

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-10-29 00:50:06

No i druga czesc mi wcielo z powodu braku polaczenia z netem,a tyle nad nia siedzialam.Wiec jeszcze raz.

Meczeti bogato zdobione wnetrzaWodospady w ManavgatAspendos najlepiej zachowany starozytny amfiteatr do tej pory sa tam wystawiane sztuki i czasem koncerty Widok na port w Alanyi z ruin zamku-twierdzy na wzgorzuKizil Kule-czerwona wieza z XII wieku symbol Alanyi palmy rosnace rzadkiem przy porciewidok na fragmenty twierdzy z gory i z bliska
    Wyprawa do parku wodnego z delfinami ,ktore wykonywaly rotne akrobacje
    To juz chyba ostatni zachod slonca przed odjazdem do domuno i ja brodzaca w wodzie i kamykach
    Cos dla oka i zoladkawieczor Turecki i kilka zdjec hotelu jeszczeLobbyJeden z kilku barow hotelowychi restauracja w ktorej jedlismyi to by bylo na tyle

• Autor: vena1980 Data: 2009-10-29 06:23:14

Cudowne zdjęcia, napisz coś więcej o tej wycieczce, może być na priv. Za ile, przez jakie biuro podróży, itp.

• Autor: olusia1 Data: 2009-10-29 09:58:48

Witam Turcja jest piękna , są oczywiście miejsca mniej ciekawe np.pomiędzy hotelami no i akurat nasza plaża nas nie zachwycila ,ale reszta była super , byliśmy w tamtym roku w Konakli , też lądowaliśmy na lotnisku w Antali , niestety nie byłam w tych cudownych miejscach jak wodospady w Managvat , Kapadocja itd bo byliśmy z dziecmi , nie chcielismy w upał ok 45 stopni ciągnać ich zwiedzać.Dlatego do Turcji warto pojechać zwiedzac w innych miesiącach niż czerwiec - wrzesień .Napewno poznajesz te krajobrazy...

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-11-01 01:50:20

Olusiu zgodze sie z Toba ze latem sa tam straszne upaly,ale Manavgat i Aspendos leza blisko Konakli ,wiec mogliscie te miejsca odwiedzic to cos okolo 35km od Konakli.My wykupilismy wycieczke po prostu a busy sa klimatyzowane.Widze ze rowiez fotografowaliscie z gory.Co do plaz w Turcji to przewazaja plaze zwirkowe niestety,jesli szukamy plaz piszczystych to rejon morza egejskiego okolice Izmiru-czesc zachodnia Turcji,albo okolice Side,ktore lezy pomiedzy Alanya i Antalya,ale nie wszystkie plaze w Side sa piaszczyste,ale przewaga.

• Autor: mysha2006 Data: 2009-10-29 16:27:25

Piękne zdjęcia. Miło było znowu zobaczyć Turcję :) Pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu