Mój syn dostał zadanie - zaplanować przyjęcie w ulubionej tematyce ( konik mojego syna - gry komputerowe ) w tym przynajmniej jeden przepis na potrawę. No i zabił mi ćwieka. Pomoże nam ktoś odrobić lekcje?
Jeżeli chodzi o tort to mozesz zrobic jaki do tej pory robiłaś tylko udekorować na miarę twoich możliwości, Jeżeli ma to być tylko praca na papierze to zadanie jeszcze prościejsze. Wybrać jakiś przepis na tort z ulubioną masą i opisac sposób dekoracji i wydrukować zdjęcie
Jeżeli to ma być przyjęcie komputerowe - gracze muszą mieć wolne ręce ,więc moim zdaniem, torty nei wchodzą w rachubę. Najwyżej jakieś przekąski. Dzieci zapewne wolałyby niezdrowe - chipsy, cukierki i cola. Ale tutaj nie masz z czym poszaleć. No chyba, że pomyślisz o chipsach jabkowych lub bananowych - to tylko suszone owoce - a przepis, który miałby podać syn jest do zrealizowania przez kilku (nasto)latka.
Ale może ciasteczka z ciasta francuskiego (gotowe) z dżemem - zerknij do przepisów kirii - tam jest przepis na fińskie ciasteczka (jako, że jadłam je w Finlandii, więc mogę powiedzieć, że pycha) Albo to samo na pikantno -czyli parówka w cieście francuskim - w wersji na raz do buzi. To zrobi każde dziecko pod nadzorem rodziców.
witaj, a moze bohater jakiejs ulubionej gry twojego syna, oczywiscie cala klasa dyskutuje o tej grze ( i gra), mozna zrobic cupcakes (male babeczki) odpowiednio udekorowane lub 1 duzy tort (przepis na ulubione ciasto syna plus instrukcja dekoracji), ja znalazlam cos takiego, gra -arcade, bohater - Sinistar, Jan 25 2008 Sinistar Is Still Scary, Even As Delicious Cake
Wielkie dzięki za pomoc. Poszliśmy na kompromis i młody mimo narzekań zgodził się na część moich propozycji. Były w menu przekąski typu chipsy, paluszki, krakersy czy drobne ciasteczka w kształcie myszek komputerowych. Jako danie główne pizza komputerowców. Podaliśmy przepis na danie główne. Dzięki wielkie.
Mój syn dostał zadanie - zaplanować przyjęcie w ulubionej tematyce ( konik mojego syna - gry komputerowe ) w tym przynajmniej jeden przepis na potrawę. No i zabił mi ćwieka. Pomoże nam ktoś odrobić lekcje?
Pierwsze co przyszło mi do głowy to tort. Po wpidsaniu w google w tort komputer w grafice znalazło mi takie cuda: http://images.google.pl/images?client=opera&rls=pl&q=tort%20komputer&sourceid=opera&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi
torty i ciasta dla informatyków http://www.ozdabianiepotraw.pl/?tag=komputer-tort
Piękne to ale tu chodzi o konkretny przepis , syn mi wybrzydza i nie podoba mu się to co proponuję - taki wiek
Jeżeli chodzi o tort to mozesz zrobic jaki do tej pory robiłaś tylko udekorować na miarę twoich możliwości, Jeżeli ma to być tylko praca na papierze to zadanie jeszcze prościejsze. Wybrać jakiś przepis na tort z ulubioną masą i opisac sposób dekoracji i wydrukować zdjęcie
Zrob tort wg ulubionego przepisu, ale w konkternym ksztalcie. Ja mezowi (tez fan gier) zrobilam na urodziny tort w ksztalcie pada do konsoli.
Jeżeli to ma być przyjęcie komputerowe - gracze muszą mieć wolne ręce ,więc moim zdaniem, torty nei wchodzą w rachubę. Najwyżej jakieś przekąski. Dzieci zapewne wolałyby niezdrowe - chipsy, cukierki i cola. Ale tutaj nie masz z czym poszaleć. No chyba, że pomyślisz o chipsach jabkowych lub bananowych - to tylko suszone owoce - a przepis, który miałby podać syn jest do zrealizowania przez kilku (nasto)latka.
Ale może ciasteczka z ciasta francuskiego (gotowe) z dżemem - zerknij do przepisów kirii - tam jest przepis na fińskie ciasteczka (jako, że jadłam je w Finlandii, więc mogę powiedzieć, że pycha)
Albo to samo na pikantno -czyli parówka w cieście francuskim - w wersji na raz do buzi.
To zrobi każde dziecko pod nadzorem rodziców.
może pizza z pomocą dorosłego dziecko sobie z tym poradzi :)
pizza z odpowiednio poukładanymi składnikami tez dobry pomysł.
witaj,
a moze bohater jakiejs ulubionej gry twojego syna, oczywiscie cala klasa dyskutuje o tej grze ( i gra), mozna zrobic cupcakes (male babeczki) odpowiednio udekorowane lub 1 duzy tort (przepis na ulubione ciasto syna plus instrukcja dekoracji),
ja znalazlam cos takiego, gra -arcade, bohater - Sinistar,
Jan 25 2008 Sinistar Is Still Scary, Even As Delicious Cake
Wielkie dzięki za pomoc. Poszliśmy na kompromis i młody mimo narzekań zgodził się na część moich propozycji. Były w menu przekąski typu chipsy, paluszki, krakersy czy drobne ciasteczka w kształcie myszek komputerowych. Jako danie główne pizza komputerowców. Podaliśmy przepis na danie główne. Dzięki wielkie.