Mam pewien dylemat: w kilku miejscach spotkałam się z opinią, że do pierniczków najlepiej użyć miodu sztucznego, ponieważ używając naturalnego pierniki będą twarde. Przyznam, że do tej pory używałam naturalnego.
Niestety nie przepadam za sztucznym miodem - w piernikach daje zupełnie inny efekt smakowy - moim zdaniem gorszy. Ale to rzecz gustu oraz planowania domowego budżetu - sztuczny miód jest zwykle tańszy.
Mam pewien dylemat: w kilku miejscach spotkałam się z opinią, że do pierniczków najlepiej użyć miodu sztucznego, ponieważ używając naturalnego pierniki będą twarde.
Przyznam, że do tej pory używałam naturalnego.
Może Wy macie wyrobioną opinię na ten temat...
Ja zawsze używałam naturalnego gryczanego. Wg mnie twardość to kwestia przechowywania a nie miodu.
tez slyszalam taka opinie ale nigdy jeszcze nie dodawalam sztucznego miodu i pierniczki nie byly twarde...
Ja zwykle daje miod naturalny, ale zdarzalo mie sie dodac sztucznego. Nie bylo roznicy w piernikach. W kazdym przypadku byly dobre.
Zawsze dodaję sztuczny miód i pierniczki są wyśmienite :)
Zawsze dodaję sztuczny miód i pierniczki są wyśmienite :)
a ja zawsze daję naturalny, są pyszne (szczególnie z przepisu Wkn- nie ma bez nich Świąt)
No własnie, ja również od jakiegoś czasu piekę z przepisu Wkn i tak myślałam, czy dodając sztuczny ich nie "zepsuję".
Jak widzę z Waszych wpisów, nie ma różnicy...
Niestety nie przepadam za sztucznym miodem - w piernikach daje zupełnie inny efekt smakowy - moim zdaniem gorszy. Ale to rzecz gustu oraz planowania domowego budżetu - sztuczny miód jest zwykle tańszy.