potrzebuje waszej rady co mozna kupic dziecku ktore jest nadpobudliwe chciała bym jakas gre ale dziecko nie usiedzi długo myślałam tez o ubraniu ale niedawno dostał ubranko macie jakies pomysły chcial bym zeby był prezentem zachwycony
Z pewnym trudem wydobyłam z tekstu informację, że dziecko jest płci męskiej. Jeśli oczekujesz konkretnych rad, to powiedz chociaż w jakim wieku jest ten nadpobudliwy facet...
he he a ja bym mu kupiła taki worek treningowy do boksowania i rękawice bokserskie. Worek mozna powiesić w pokoju i niech chłopak szaleje. Mniej szkodliwe niż broń ostra.
Proponuję zasięgnąć języka co lubi dziecko, ktore ma byc obdarowane. Proponuję puzzle ale z czymś co lubi, wtedy na pewno się ucieszy. Bądź grę planszową jakiś monopol albo grę np.tabu. Ja wychodzę z założenia że od ubrań są rodzice a jak chcesz by obdarowany sie cieszył kup coś dla Niego.
Jak jest "kręcony" puzzle i klocki nie są dobrym pomysłem.
jeżeli korzysta z komputera - gra komputerowa na jego poziomie mogłaby być. Nie wiem czemu, ale przy komputerze dzieci nadpobudliwe wytrzymują.
Najlepsze byłaby jakaś zabawka ruchowa, pozwalajaca na rozładowanie energii, jaka tkwi w takim organiźmie.
Dla dziewczynki fajna byłaby skakanka z bajerami albo mata do tańczenia.
A może takie wygibasy na macie z kółkami (staje sie na tych kółkach rękoma i nogami), to gra dla wiekszej liczby osób - dzieci nadpobudliwe często są zwinne i takie coś, szczególnie, gdyby mógł wygrywać, sprawiłoby mu radość.
A moze porządna piłka do nogi. to rajcuje każdego chłopaka
Tyle, że chyba nie są to najtańsze zabawki - a nie wiem jakim budżetem dysponujesz.
Ja swojemu chrześniakowi,który też jest nadpobudliwy,i też jest w drugiej klasie,kupiłam trampolinę.Zadowolony był na maksa,a przynajmniej po łóżkach nie skacze i ma się gdzie wyżyć:) Gry planszowe itp.nie zdają u niego egzaminu,bo on nie potrafi usiedzieć w miejscu nawet minuty i ma tego gromadę i w ogóle go nie interesują. Pozdrawiam:)
ja kupiłabym zestaw majsterkowicza- oczywiście nie młotki, ale coś do skręcania, budowania, co pozwala twórczo się wyładować, farby do malowania rękoma na dużym formacie (np w garażu), a poza tym wszystko, co wiąże się z zabawami ruchowymi, bo tego najbardziej brakuje tym dzieciom.
Ja proponowałam bym wyciszyć to dziecko czyli jakieś kocki jeżeli dzieci w tym wieku bawią się klockami. Muszą być jednak ciekawe. zobacz na allegro klocki magnetyczne - teraz mi się przypomniało.
Pracuję co prawda z młodzieża, ale pamiętam ze studiów i stosuje to w przypadku chłopaczków nadpobudliwych, ze wspaniałym rozładowaniem i nauką zasad jest sport.Nlależy takie dzieci chronic przed nadmiernym rozbudzaniem, nadmiarem bodźców.Dobra jest jazda na rowerze, wrotki,łyżwy narty.Najlepiej w obecności trenera, który "skanalizuje" ich nadpobudliwośc, nauczy zasad sportowego zachowania.Ja u mlodzieży stosuje gry zespołowe(skutkuje wspaniale). Dobre są wszelkiego rodzaju prace ręczne, fizyczne, dostosowane do wieku;manualne(prace ręczne, plastyczne); teatralne itp. To metody wskazane przy zwykłej nadpobudliwości. Dzieci z rozpoznanum zespołem ADHD należy wychowywać w ścisłej wspólpracy z lekarzem i psychologiem. Myslę, ze chodzi ci o zwyklą nadpobudliwosc psychoruchową.
Także uważam, że trampolina jest super pomysłem. Kiedyś terapeuta Paweł Zawitkowski (występuje często w Dzien DObry TVN) mówił, że dla takich dzieci dobra jest duża piłka do siedzenia. Dziecko może oglądać telewizję a jednoczenie ma zaspokojoną potrzebę ruchu. Fajnym pomysłem byłaby lina do wspinaczki, którą można podpiąć do sufitu (ja mam sufit podwieszany, więc taki prezent by się nie sprawdził).
Akurat te klocki stanowczo odradzam.. dostał je mój syn, po pół roku zardzewiały kulki a same klocki też lipne jeśli juz ro jakieś Geomagi, Może łyżworolki są takie regulowane, że ponosi jakiś czas, Mój młody latem jeździ na rolkach, a w zimie na lodowisko chodzimy. To super sprawa tylko że dosyć kosztowna ale gwarantuję że się spodoba.
|Ja w pracy często spotykam się z takimi dziećmi i większość mimo, iż przy np odrabianiu lekcji ma ogromny problem ze skupieniem uwagi pięknie się wyciszają przy pracach plastycznych więc może np farbki i sztaluga albo jakieś fajne kredki
Jeżeli chciałabyś jakąś grę, to może spróbuj Jengę. Buduje się z drewniannych klocków wieżę i potem dolne klocki przekłada się na górę tak, by całość się nie przewróciła. Ewentualnie poszukaj Dżungli (Jungle Speed). Adres, pod którym można ją kupić: http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/11521/Prawo-Dzungli.html. Tu, z kolei, gracze jeden po drugim odkrywają leżące przed sobą karty. Gdy u dwóch graczy pojawią się na kartach jednakowe symbole, obaj starają się złapać stojący na środku totem. Kto złapie pierwszy, ten wygrywa starcie. Obie gry, mimo, że wymagają skupienia, w ogromnym stopniu koncentrują uwagę. Może właśnie tego potrzebują nadpobudliwe dzieci.
potrzebuje waszej rady co mozna kupic dziecku ktore jest nadpobudliwe chciała bym jakas gre ale dziecko nie usiedzi długo myślałam tez o ubraniu ale niedawno dostał ubranko macie jakies pomysły chcial bym zeby był prezentem zachwycony
Z pewnym trudem wydobyłam z tekstu informację, że dziecko jest płci męskiej.
Jeśli oczekujesz konkretnych rad, to powiedz chociaż w jakim wieku jest ten nadpobudliwy facet...
jest w drugiej klasie
Ja bym mu kupił pistolet z ostrą amunicją. Niech się dzieciaczek odreaguje na otoczeniu.....
Bahus
he he a ja bym mu kupiła taki worek treningowy do boksowania i rękawice bokserskie. Worek mozna powiesić w pokoju i niech chłopak szaleje. Mniej szkodliwe niż broń ostra.
Proponuję puzzle ale z czymś co lubi, wtedy na pewno się ucieszy.
Bądź grę planszową jakiś monopol albo grę np.tabu.
Ja wychodzę z założenia że od ubrań są rodzice
a jak chcesz by obdarowany sie cieszył kup coś dla Niego.
Takie dziecko trzeba wyciszyc więc najlepsze będa manualne zabawki, angazujące intelekt.Układanki łąmigłowki dostosowane do wieku.
Pod warunkiem, że lubi cos takiego. Inaczej energia go rozsadzi i nie pozwoli sie skupić - bo za długo będzie trwało.
wlasnie, dzieci nadpobudliwe, dopoki ten problem im nie minie nie sa w stanie skupic sie na grze typu puzzle czy klocki, one musza byc w ruchu
Jak jest "kręcony" puzzle i klocki nie są dobrym pomysłem.
jeżeli korzysta z komputera - gra komputerowa na jego poziomie mogłaby być. Nie wiem czemu, ale przy komputerze dzieci nadpobudliwe wytrzymują.
Najlepsze byłaby jakaś zabawka ruchowa, pozwalajaca na rozładowanie energii, jaka tkwi w takim organiźmie.
Dla dziewczynki fajna byłaby skakanka z bajerami albo mata do tańczenia.
A może takie wygibasy na macie z kółkami (staje sie na tych kółkach rękoma i nogami), to gra dla wiekszej liczby osób - dzieci nadpobudliwe często są zwinne i takie coś, szczególnie, gdyby mógł wygrywać, sprawiłoby mu radość.
A moze porządna piłka do nogi. to rajcuje każdego chłopaka
Tyle, że chyba nie są to najtańsze zabawki - a nie wiem jakim budżetem dysponujesz.
Ja swojemu chrześniakowi,który też jest nadpobudliwy,i też jest w drugiej klasie,kupiłam trampolinę.Zadowolony był na maksa,a przynajmniej po łóżkach nie skacze i ma się gdzie wyżyć:)
Gry planszowe itp.nie zdają u niego egzaminu,bo on nie potrafi usiedzieć w miejscu nawet minuty i ma tego gromadę i w ogóle go nie interesują.
Pozdrawiam:)
ja kupiłabym zestaw majsterkowicza- oczywiście nie młotki, ale coś do skręcania, budowania, co pozwala twórczo się wyładować, farby do malowania rękoma na dużym formacie (np w garażu), a poza tym wszystko, co wiąże się z zabawami ruchowymi, bo tego najbardziej brakuje tym dzieciom.
Ja proponowałam bym wyciszyć to dziecko czyli jakieś kocki jeżeli dzieci w tym wieku bawią się klockami. Muszą być jednak ciekawe. zobacz na allegro klocki magnetyczne - teraz mi się przypomniało.
A może coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=786709376#gallery
Myślę, że trampolina to super pomysł.
Ja też
Pracuję co prawda z młodzieża, ale pamiętam ze studiów i stosuje to w przypadku chłopaczków nadpobudliwych, ze wspaniałym rozładowaniem i nauką zasad jest sport.Nlależy takie dzieci chronic przed nadmiernym rozbudzaniem, nadmiarem bodźców.Dobra jest jazda na rowerze, wrotki,łyżwy narty.Najlepiej w obecności trenera, który "skanalizuje" ich nadpobudliwośc, nauczy zasad sportowego zachowania.Ja u mlodzieży stosuje gry zespołowe(skutkuje wspaniale).
Dobre są wszelkiego rodzaju prace ręczne, fizyczne, dostosowane do wieku;manualne(prace ręczne, plastyczne); teatralne itp.
To metody wskazane przy zwykłej nadpobudliwości. Dzieci z rozpoznanum zespołem ADHD należy wychowywać w ścisłej wspólpracy z lekarzem i psychologiem.
Myslę, ze chodzi ci o zwyklą nadpobudliwosc psychoruchową.
Także uważam, że trampolina jest super pomysłem. Kiedyś terapeuta Paweł Zawitkowski (występuje często w Dzien DObry TVN) mówił, że dla takich dzieci dobra jest duża piłka do siedzenia. Dziecko może oglądać telewizję a jednoczenie ma zaspokojoną potrzebę ruchu. Fajnym pomysłem byłaby lina do wspinaczki, którą można podpiąć do sufitu (ja mam sufit podwieszany, więc taki prezent by się nie sprawdził).
Może łyżworolki są takie regulowane, że ponosi jakiś czas, Mój młody latem jeździ na rolkach, a w zimie na lodowisko chodzimy.
To super sprawa tylko że dosyć kosztowna ale gwarantuję że się spodoba.
rowerek, pilka, wrotki...cos zwiazane z ruchem ze sportem w zaleznosci tez od wieku...nie piszesz ile ma lat dziecko...
Napisała, że dziecko jest w drugiej klasie.
tak pozniej doczytalam :)
|Ja w pracy często spotykam się z takimi dziećmi i większość mimo, iż przy np odrabianiu lekcji ma ogromny problem ze skupieniem uwagi pięknie się wyciszają przy pracach plastycznych więc może np farbki i sztaluga albo jakieś fajne kredki
Jeżeli chciałabyś jakąś grę, to może spróbuj Jengę. Buduje się z drewniannych klocków wieżę i potem dolne klocki przekłada się na górę tak, by całość się nie przewróciła. Ewentualnie poszukaj Dżungli (Jungle Speed). Adres, pod którym można ją kupić: http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/11521/Prawo-Dzungli.html. Tu, z kolei, gracze jeden po drugim odkrywają leżące przed sobą karty. Gdy u dwóch graczy pojawią się na kartach jednakowe symbole, obaj starają się złapać stojący na środku totem. Kto złapie pierwszy, ten wygrywa starcie.
Obie gry, mimo, że wymagają skupienia, w ogromnym stopniu koncentrują uwagę. Może właśnie tego potrzebują nadpobudliwe dzieci.
http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/11521/Prawo-Dzungli.html link aktywny
http://www.allegro.pl/search.php?from_form=1&sg=0&string=mikroskop+dla+dzieci&search_type=1&description=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7 może cos wybierzesz....