Forum

Rozmowy wolne i frywolne

co kupić

• Autor: MARTA84 Data: 2009-10-30 13:30:16

potrzebuje waszej rady co mozna kupic dziecku ktore jest nadpobudliwe  chciała bym jakas gre ale dziecko nie usiedzi długo myślałam tez o ubraniu ale  niedawno dostał ubranko macie jakies pomysły chcial bym zeby był prezentem zachwycony

• Autor: till Data: 2009-10-30 13:40:57

Z pewnym trudem wydobyłam z tekstu informację, że dziecko jest płci męskiej.
    Jeśli oczekujesz konkretnych rad, to powiedz chociaż w jakim wieku jest ten nadpobudliwy facet...

• Autor: MARTA84 Data: 2009-10-30 13:57:56

jest w drugiej klasie 

• Autor: bahus Data: 2009-10-30 14:18:55

Ja bym mu kupił pistolet z ostrą amunicją. Niech się dzieciaczek odreaguje na otoczeniu.....
    Bahus

• Autor: aggusia35 Data: 2009-10-30 17:23:54

he he a ja bym mu kupiła taki worek treningowy do boksowania i rękawice bokserskie. Worek mozna powiesić w pokoju i niech chłopak szaleje. Mniej szkodliwe niż broń ostra.

• Autor: abiola Data: 2009-10-30 14:21:17

Proponuję zasięgnąć języka co lubi dziecko, ktore ma byc obdarowane.
    Proponuję puzzle ale z czymś co lubi, wtedy na pewno się ucieszy.
    Bądź grę planszową jakiś monopol albo grę np.tabu.
    Ja wychodzę z założenia że od ubrań są rodzice
    a jak chcesz by obdarowany sie cieszył kup coś dla Niego.

• Autor: majolika Data: 2009-10-30 14:24:36

Takie dziecko trzeba wyciszyc więc najlepsze będa manualne zabawki, angazujące intelekt.Układanki łąmigłowki dostosowane do wieku.

• Autor: ekkore Data: 2009-10-30 14:37:23

Pod warunkiem, że lubi cos takiego. Inaczej energia go rozsadzi i nie pozwoli sie skupić - bo za długo będzie trwało.

• Autor: anna702 Data: 2009-10-31 17:57:24

wlasnie, dzieci nadpobudliwe, dopoki ten problem im nie minie nie sa w stanie skupic sie na grze typu puzzle czy klocki, one musza byc w ruchu

• Autor: ekkore Data: 2009-10-30 14:33:56

Jak jest "kręcony" puzzle i klocki nie są dobrym pomysłem.

jeżeli korzysta z komputera - gra komputerowa na jego poziomie mogłaby być. Nie wiem czemu, ale przy komputerze dzieci nadpobudliwe wytrzymują.

Najlepsze byłaby jakaś zabawka ruchowa, pozwalajaca na rozładowanie energii, jaka tkwi w takim organiźmie.

Dla dziewczynki fajna byłaby skakanka z bajerami albo mata do tańczenia.

A może takie wygibasy na macie z kółkami (staje sie na tych kółkach rękoma i nogami), to gra dla wiekszej liczby osób - dzieci nadpobudliwe często są zwinne i takie coś, szczególnie, gdyby mógł wygrywać, sprawiłoby mu radość.

A moze porządna piłka do nogi. to rajcuje każdego chłopaka

Tyle, że chyba nie są to najtańsze zabawki - a nie wiem jakim budżetem dysponujesz.

• Autor: justine75 Data: 2009-10-30 14:36:14

Ja swojemu chrześniakowi,który też jest nadpobudliwy,i też jest w drugiej klasie,kupiłam trampolinę.Zadowolony był na maksa,a przynajmniej po łóżkach nie skacze i ma się gdzie wyżyć:)
    Gry planszowe itp.nie zdają u niego egzaminu,bo on nie potrafi usiedzieć w miejscu nawet minuty i ma tego gromadę i w ogóle go nie interesują.
    Pozdrawiam:)

• Autor: malka200 Data: 2009-10-30 15:17:14

ja kupiłabym zestaw majsterkowicza- oczywiście nie młotki, ale coś do skręcania, budowania, co pozwala twórczo się wyładować, farby do malowania rękoma na dużym formacie (np w garażu), a poza tym wszystko, co wiąże się z zabawami ruchowymi, bo tego najbardziej brakuje tym dzieciom.

• Autor: as Data: 2009-10-30 15:19:05

Ja proponowałam bym wyciszyć to dziecko czyli  jakieś kocki jeżeli dzieci w tym wieku bawią się klockami. Muszą być jednak ciekawe. zobacz na allegro klocki magnetyczne - teraz mi się przypomniało.

• Autor: chmurki Data: 2009-10-30 16:59:42

A może coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=786709376#gallery
    Myślę, że trampolina to super pomysł.

• Autor: ekkore Data: 2009-10-30 17:02:49

Ja też

• Autor: majolika Data: 2009-10-30 17:23:33

Pracuję co prawda z młodzieża, ale pamiętam ze studiów i stosuje to w przypadku chłopaczków nadpobudliwych, ze wspaniałym rozładowaniem i nauką zasad jest sport.Nlależy takie dzieci chronic przed nadmiernym rozbudzaniem, nadmiarem bodźców.Dobra jest jazda na rowerze, wrotki,łyżwy narty.Najlepiej w obecności trenera, który "skanalizuje" ich nadpobudliwośc, nauczy zasad sportowego zachowania.Ja u mlodzieży stosuje gry zespołowe(skutkuje wspaniale).
    Dobre są wszelkiego rodzaju prace ręczne, fizyczne, dostosowane do wieku;manualne(prace ręczne, plastyczne); teatralne itp.
    To metody wskazane przy zwykłej nadpobudliwości. Dzieci z rozpoznanum zespołem ADHD należy wychowywać w ścisłej wspólpracy z lekarzem i psychologiem.
    Myslę, ze chodzi ci o zwyklą nadpobudliwosc psychoruchową.

• Autor: jannaj Data: 2009-10-30 22:57:04

Także uważam, że trampolina jest super pomysłem. Kiedyś terapeuta Paweł Zawitkowski (występuje często w Dzien DObry TVN) mówił, że dla takich dzieci dobra jest duża piłka do siedzenia. Dziecko może oglądać telewizję a jednoczenie ma zaspokojoną potrzebę ruchu. Fajnym pomysłem byłaby lina do wspinaczki, którą można podpiąć do sufitu (ja mam sufit podwieszany, więc taki prezent by się nie sprawdził).

• Autor: abiola Data: 2009-10-30 18:51:59

Akurat te klocki stanowczo odradzam.. dostał je mój syn, po pół roku zardzewiały kulki a same klocki też lipne jeśli juz ro jakieś Geomagi,
    Może łyżworolki  są takie regulowane, że ponosi jakiś czas, Mój młody latem jeździ na rolkach, a w zimie na lodowisko chodzimy.
    To super sprawa tylko że dosyć kosztowna ale gwarantuję że się spodoba.

• Autor: anna702 Data: 2009-10-31 17:55:27

rowerek, pilka, wrotki...cos zwiazane z ruchem ze sportem w zaleznosci tez od wieku...nie piszesz ile ma lat dziecko...

• Autor: as Data: 2009-10-31 19:33:24

Napisała, że dziecko jest w drugiej klasie.

• Autor: anna702 Data: 2009-10-31 20:14:56

tak pozniej doczytalam :)

• Autor: asieksza Data: 2009-10-31 18:28:57

|Ja w pracy często spotykam się z takimi dziećmi i większość mimo, iż przy np odrabianiu lekcji ma ogromny problem ze skupieniem uwagi pięknie się wyciszają przy pracach plastycznych więc może np farbki i sztaluga albo jakieś fajne kredki

• Autor: falkor Data: 2009-11-04 00:17:21

Jeżeli chciałabyś jakąś grę, to może spróbuj Jengę. Buduje się z drewniannych klocków wieżę i potem dolne klocki przekłada się na górę tak, by całość się nie przewróciła. Ewentualnie poszukaj Dżungli (Jungle Speed). Adres, pod którym można ją kupić: http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/11521/Prawo-Dzungli.html. Tu, z kolei, gracze jeden po drugim odkrywają leżące przed sobą karty. Gdy u dwóch graczy pojawią się na kartach jednakowe symbole, obaj starają się złapać stojący na środku totem. Kto złapie pierwszy, ten wygrywa starcie.
    Obie gry, mimo, że wymagają skupienia, w ogromnym stopniu koncentrują uwagę. Może właśnie tego potrzebują nadpobudliwe dzieci.

• Autor: as Data: 2009-11-04 09:18:41

http://www.rebel.pl/product.php/1,1203/11521/Prawo-Dzungli.html link aktywny

Przejdź do pełnej wersji serwisu