Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego, jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, .., natomiast sos.., sos? sooosssik! Paluszki lizać! Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da...
Ale super!!!Spodziewalam sie wymiany doswiadczen i chcialam wlasnie napisac, ze polecam bogracz a tu taka fajna niespodzianka.:)Danie z pewniscia doskonale na jesienne depresjie:)Pozdrawiam
Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej
szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanką wina białego,
jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml
Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a
kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, .., natomiast sos.., sos?
sooosssik! Paluszki lizać!
Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da...
się uśmiałam!!!
hi hi
a no palce lizac --- tylko salmonelli mozna sie nabawic jak sie wypije taka marynate :) hehehe
Myślę,że sosik jest dość odkażający:)
Salmonella padnie z przepicia hihi
Ale super!!!Spodziewalam sie wymiany doswiadczen i chcialam wlasnie napisac, ze polecam bogracz a tu taka fajna niespodzianka.:)Danie z pewniscia doskonale na jesienne depresjie:)Pozdrawiam