Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Waga analizujaca

• Autor: Glumanda Data: 2009-11-07 19:44:36

Mam zamiar kupic wage taka, ktora analizuje ilosc tkanki tluszczowej i inne czary mary. Czy macie jakies doswiadczenia w tej sprawie? czy to dziala? na jakiej wogole podstawie? skad moja waga ma wiedziec..ze w moich xx kg jest 15% tluszczu?? Podzielcie sie prosze swoimi spostrzezeniami na ten temat :)) Dziekuje z gory.

• Autor: ewka63 Data: 2009-11-07 19:50:04

Ja też mam taką wagę. Ilość tłuszczu jest podawana w przybliżeniu, a kcalorie dość dokładnie. Choć mi jest ona potrzebna do tego, żeby nie przytyć.

• Autor: ewka63 Data: 2009-11-07 20:03:47

acha, jeszcze oblicza poziom wody w tkankach i BMI. Co do kalorii i BMI mogę się zgodzić to reszta to trochę na wyrost. Wystarczy, żebyś miała mokre stopy to wynik już wychodzi inny.

• Autor: holly Data: 2009-11-07 21:11:34

mam wagę która pokazuje % zawartość tłuszczu i wody w organiźmie
    skąd waga to wie? hihi, pojęcia nie mam, ale ważyć się trzeba na boso

• Autor: holly Data: 2009-11-07 21:13:00

aha, pamiętam że na początku trzeba było wprowadzić pewne dane:
    płeć, wzrost
    może coś jeszcze, już nie pamiętam :)

• Autor: RN Data: 2009-11-07 21:21:11

Mam taką wagę. Wprowadziłam wiek i wzrost i płeć. Pokazuje nie tylko wagę, ale róźne takie inne paści, na które nie zwracam uwagi, ponieważ wg nich jestem nienormatywna (żeby nie powiedzieć: nienormalna ). Wskaźnik BMI sama sobie obliczam i byle oscyluje w granicach 25 to reszta mnie nie interesuje.

• Autor: BlackOnion Data: 2009-11-07 22:00:59

Wiek i waga to stan umysłu. Tyle masz lat i tyle ważysz ile chcesz. Uwolnij swój umysł, ciesz się życiem....
    Wiek i waga to stan umysłu...

• Autor: erka Data: 2009-11-08 13:14:34

bardzo madre slowa.

• Autor: mysha2006 Data: 2009-11-08 10:43:01

Co do ilości tłuszczu w organiźmie to pic na wodę w przypadku takiej wagi. Żeby sobie obliczyć ilość tłuszczu musisz podać wiele wymiarów własnego ciała (sprawdź sobie na necie) a waga takiej opcji nie ma.
    Np. coś takiego http://www.e-manus.pl/calc,id,4,type,0,zawartosc_tluszczu_w_organizmie.html

• Autor: Glumanda Data: 2009-11-08 19:06:51

Jak zwykle, bardzo pomogliscie mi swoimi doswiadczeniami. Widzac oferte takiej wagi w prospekcie poprostu zainteresowalo mnie to, w jaki sposob ona dziala. Nie mam w sumie powodu ani do tego aby liczyc kalorie ani ile mam tluszczu :)) Nie mam tez nadwagi i nie robie sobie ciezkiego zycia :)) Mysha dala bardzo fajny link, ktory wlasciwie zupelnie odwiodl mnie od zakupu tej wagi..  dlatego tez zostanie ona w sklepie ;)
    Ta ktora mam wystarczy  w zupelnosci :)

• Autor: aniusia89 Data: 2009-11-08 19:26:31

Waga taka i inne podobne mierzą zawartość tłuszczu ,wody i masy mięśniowej w organizmie przesyłając od stóp przez ciało impuls bioelektryczny. Zawartość tłuszczu i wody mierzona jest przy wykorzystaniu różnic prędkości w przepływie impulsu.

takie cuś znalazłam :) nie wiem na ile to prawda, też myślałam o takiej wadze..

Przejdź do pełnej wersji serwisu