Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

Dieta najlepsza dla Ciebie

• Autor: Kasia cz Data: 2009-11-08 20:01:45

Jestem mama trojki dzieci. Niestety naleze do tej grupy , ktora nie latwo gubi kg po ciazy. Pomimo ze karmilam dlugo dzieci, kg zaczely spadac dopiero po zakonczeniu karmienia. I to nie do konca, po kazdej ciazy cos mi zostalo. Ostatnio stanelam na wage i sie zalamalam 65 kg :-(Tak wiec chcialabym zapytac Was jaka dieta jest dla Was najlepsza, jaka byscie polecily. Jak wygladaly Wasze zmagania z nia.Pisze ten watek poniewaz sama zaczelam "sie odchudzac" a wiem ze w gromadce razniej:-)
    Ja od 3 tygodni staram sie nie jesc slodyczy, choc czasem wpadnie cos w rece:-) Po godzinie 18 nie jem, pije duzo wody,trzy razy w tygodniu chodze na bieznie.Biegam okolo 40 min, jak przychodze robie jeszcze brzuszki. Jesli nie moge wyjsc w ruch idzie steperek:-). Spadlo mi 4 kg, wiec jestem zadowolona:-)

• Autor: aggusia35 Data: 2009-11-08 20:50:06

Kasiu pomalutku nie wszystko od razu.Widzę, że jestes na bardzo dobrej drodzę  :):) nie będę Ci radzić co nalezy zrobić. Wydaje mi się że jeśli chodzi o zrzucanie kg i o samą diete to jest ona indywidualna dla każdego jednym pomaga to innym tamto. Napiszę Ci co ja zrobiłam odstawiłam całkowicie słodycze i od lat stosuję znaną dietę na całym świecie mianowicie: Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel sie z przyjacielem a kolację oddaj największemu wrogowi. :P Jadłam wszystko na co miałam ochotę, starałam się jedynie do obiadu wybierać chude mięsa  kiedy byłam głodna podjadałam owocami i warzywani ale tylko do 18. Piłam dużo wody niegazowanej.
    Na koniec najprzyjemniejsze - oczywiście ruch wg upodobania ja lubie pływać, jezdzić na rowerze i spacerować. Najważniejsza w zrzucaniu wagi jest wytrwałośc i tego Ci z całego serca życzę.

Pozdrowionka

• Autor: annhan Data: 2009-11-23 09:55:26

Moim zdaniem powinnaś sie skonsultować z dobry dietetykiem, zeby sobie nie zrobic krzywdy przy odchudzaniu. Albo zwyczajnie poszperaj w internecie co i jak. Sluszałam ostatnio o diecie, która jest zależna od grupy krwi. Zależy jaką masz grupę krwi i wtedy jesz określone rzeczy. Ale skoro twój sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów to tak trzymaj, ale generalnie jestem zwolennikiem konsultacji przy odchudzaniu:)

• Autor: Kasia cz Data: 2009-11-25 01:42:32

W ciagu 1,5 miesiaca spadlo mi 5,5 kg, teraz waga stoi w miejscu. Jem 5 posilkow, po 18 staram sie nie jesc. Przegladalam diete o ktorej pisalam, zgodnie z grupa krwi, dla mnie odpada, jest w niej duzo ryb, a ja ich nie cierpie :-(.

• Autor: aggusia35 Data: 2009-11-25 17:01:56

Kaiu wielkie gratulacje jesteś dowodem na to że jak się chce to wszystko można :)
    Pozdrawiam i zyczę dalszych sukcesów

• Autor: Kasia cz Data: 2009-11-29 01:42:43

Dziekuje Ci za mile slowa :-), mam nadzieje ze uda mi sie zrzucic jeszcze kilka kg, a co najwazniejsze utrzymac pozniej wage, zeby nie podskoczyla. :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu