Listopadowo, mgliście, jesiennie :) W końcu mam upragniony tydzień urlopu, więc postanowiłam w końcu uporządkować swoje przepisy i poszukać inspiracji na imieniny niemęża :) Mam nadzieję, że będzie nam się tutaj miło gotowało :)
Witam i ja... również rozmyślam nad przygotowaniem imprezy imieninowej ale... własnej. Będą 2 sałatki: jarzynowa i makaronowa z sosem tatarskim, będą szaszłyki z piekarnika i krokiety mięsno-pieczarkowe do tego barszczyk biały. No jeszcze musze wybrać śledzie... zastanawiam się nad łowickimi.... Podziej się menu które Ty wbierzesz.Pozdrówka i udanej imprezy... niemęża:)
Póki co mam danie główne i deser, wokół których będę komponować resztę. Dania na zamówienie solenizanta, więc za dużego pola manewru nie mam :). Danie główne - karkówka pieczona w miodzie z pietruszkami, pieczone ziemniaki, myślę nad surówkami - sądzę, że tradycyjna z białej kapusty z koperkiem, buraczki zasmażane (mam w słoiku) i coś z ostrzejszego z chrzanem. Będzie jeszcze udziec indyka pieczony w sosie barbecue. Deser - torcik czekoladowo - śmietanowo-wiśniowy. Muszę wymyślić jeszcze jakąś przystawkę, myślalam o zupie cebulowej, albo kremie pieczarkowym i kilka drobiazgów. Impreza typowo rodzinna, w czasie której mamy zamiar obwieścić wszem i wobec datę ślubu, więc zależy mi na dobrym efekcie, więc chyba postawię na sprawdzone, raczej tradycyjne przepisy
Listopadowo, mgliście, jesiennie :)
W końcu mam upragniony tydzień urlopu, więc postanowiłam w końcu uporządkować swoje przepisy i poszukać inspiracji na imieniny niemęża :)
Mam nadzieję, że będzie nam się tutaj miło gotowało :)
Witaj :)
W*E*S*O*L*E*G*O* G*O*T*O*W*A*N*I*A*
Witam i ja... również rozmyślam nad przygotowaniem imprezy imieninowej ale... własnej. Będą 2 sałatki: jarzynowa i makaronowa z sosem tatarskim, będą szaszłyki z piekarnika i krokiety mięsno-pieczarkowe do tego barszczyk biały. No jeszcze musze wybrać śledzie... zastanawiam się nad łowickimi....
Podziej się menu które Ty wbierzesz.Pozdrówka i udanej imprezy... niemęża:)
Póki co mam danie główne i deser, wokół których będę komponować resztę. Dania na zamówienie solenizanta, więc za dużego pola manewru nie mam :).
Danie główne - karkówka pieczona w miodzie z pietruszkami, pieczone ziemniaki, myślę nad surówkami - sądzę, że tradycyjna z białej kapusty z koperkiem, buraczki zasmażane (mam w słoiku) i coś z ostrzejszego z chrzanem. Będzie jeszcze udziec indyka pieczony w sosie barbecue.
Deser - torcik czekoladowo - śmietanowo-wiśniowy.
Muszę wymyślić jeszcze jakąś przystawkę, myślalam o zupie cebulowej, albo kremie pieczarkowym i kilka drobiazgów.
Impreza typowo rodzinna, w czasie której mamy zamiar obwieścić wszem i wobec datę ślubu, więc zależy mi na dobrym efekcie, więc chyba postawię na sprawdzone, raczej tradycyjne przepisy
Witaj i gotuj razem z nami !!!
Witaj
..i po WŻ-cie buszowania..!!
Witaj !!!

Witaj!!