Nie rozumiem jak tłustą kuchenkę mozna umyć samą wodą i wszystko ładnie zejdzie,ja w to nie wierzę. Ja mam kuchenkę z inoxu też mam problem czym umyć.Ale do róznego rodzaju przypaleń dobry jest Tytan polecam.
Normalnie. Gąbka i wodą przecieram i jest czyściutko. Przyznam się jeszcze, ze rzadko myję czasem nawet rzadziej niż raz na tydzień i nie mam problemu. Jak coś przyschnie to delikatnie namoczę wodą chwilę poczekam i ścieram gąbką.
Ja mam kuchenke z piekarnikiem gazową. Od 5 lat.Wczesniej była elektryczna- do kitu(droga i marna).To zamieniłam na gazową.Gaz narazie u nas tani. Nie dopuszczam do zbytniego zabrudzenia.Czyszcze po prostu mleczkiem i druciakiem.Jest jak nowa.Piekarnik-rewelacja.Niestety takie kuchenki należy co jakiś czas wymieniać.To się po mału rozglądam za nową. Najlepszy sposób to popytac u tych konserwatorów, co je u nas sprawdzają raz na kilka miesięcy. Oni wiedza, które modele sa najb. ekonomiczne i bezawaryjne.
Czy macie jakieś wypróbowane środki do czyszczenia kuchenek-piekarników elektrycznych, bo ja muszę się juz do tego przymierzać???
Ja myję wodą i ładnie wszystko schodzi.
Nie rozumiem jak tłustą kuchenkę mozna umyć samą wodą i wszystko ładnie zejdzie,ja w to nie wierzę. Ja mam kuchenkę z inoxu też mam problem czym umyć.Ale do róznego rodzaju przypaleń dobry jest Tytan polecam.
Ja tez mam z inoxsu myje Cifem w spreyu a póżniej wycieram do sucha ręcznikiem kuchennym
Normalnie. Gąbka i wodą przecieram i jest czyściutko. Przyznam się jeszcze, ze rzadko myję czasem nawet rzadziej niż raz na tydzień i nie mam problemu. Jak coś przyschnie to delikatnie namoczę wodą chwilę poczekam i ścieram gąbką.
z kuchenką jako taką nie mam zadnego problemu, chodzi mi o sam piekarnik w środku, zwłaszcza po róznych kulinarrnych eksperymentach mojego syna...
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=294230&post=294230&offset=150
Dziękuję bardzo.
Ja mam kuchenke z piekarnikiem gazową. Od 5 lat.Wczesniej była elektryczna- do kitu(droga i marna).To zamieniłam na gazową.Gaz narazie u nas tani. Nie dopuszczam do zbytniego zabrudzenia.Czyszcze po prostu mleczkiem i druciakiem.Jest jak nowa.Piekarnik-rewelacja.Niestety takie kuchenki należy co jakiś czas wymieniać.To się po mału rozglądam za nową.
Najlepszy sposób to popytac u tych konserwatorów, co je u nas sprawdzają raz na kilka miesięcy. Oni wiedza, które modele sa najb. ekonomiczne i bezawaryjne.
a dlaczego elektryczna marna ?? - ja mam i sobie chwalę
Uwazam elektryczny piekarnik za lepszy od gazowego. Gotowac wolalan´bym na gazie ale poekarnik super. a kilka juz wyprobowalam :-)
Ja tez tak myślę używałam takiego i takiego dlatego zastanawia mnie dlaczego jest do niczego - zdaniem Basi ?? nie wiem czekam na odpowiedź