Czy ktoś z Was miał z nią doczynienia? Czy rzeczywiście nie ma żadnych haczyków? Trochę martwi mnie takie zakładanie lokaty przez internet na jakis obcy rachunek...? chodzi mi o tę lokatę: http://lokaty.open.pl/form1/94/
Nie wiem nic na jej temat, natomiast czytałam gdzieś niedawno, że nie można uniknąć płacenia podatku "belki", bo jeśli nawet bank nie nalicza, to trzeba to zrobić samemu.....chyba w necie było na ten temat, być może szykują jakieś szczegółowe przepisy? nie pamiętam...ale gdyby tak było, to proponowane % żadna rewelacja .... wg mnie oczywiście..to moje suiektywne odczucie...
Wczoraj była audycja w radiu TOKFM, wlaśnie o tych lokatach. Jeśli lokata jest nieobjęta podatkiem belki, to Ty mając takąl okatę jesteś zobowiązana do zapłacenia tego podatku w rozliczeniu podatkowym. Dużo mówili na ten temat, ale dokładnie nie słuchałam. Mój mąż słuchał. On sie zajmuje finansami i też nie wyrażał się korzystnie na ten temat.
Uważaj, to musi być napisane gdzieś w umowie.Tylko najpewniej drobnym druczkiem, albo będzie odnośnik do prawa bankowego i...tu właśnie należy sprawdzić. A optymalną lokatę to zostawiała codziennie Melka(psiak mojej koleżanki) pod pobliskim bankiem. No i jak to w takich lokatach- z procentów nici!
Ja swoja nadwyżke(za poradą kolegi) zainwestowałam w lokatę w euro.Procent mały, ale...kupiłam w zniżce, a sprzedałam maksymalnie. No...trochę;)))zarobiłam;))znam takich, co w ten sposób zarobili na nowe samochody;)
Czy ktoś z Was miał z nią doczynienia? Czy rzeczywiście nie ma żadnych haczyków? Trochę martwi mnie takie zakładanie lokaty przez internet na jakis obcy rachunek...? chodzi mi o tę lokatę:
http://lokaty.open.pl/form1/94/
Nie wiem nic na jej temat, natomiast czytałam gdzieś niedawno, że nie można uniknąć płacenia podatku "belki", bo jeśli nawet bank nie nalicza, to trzeba to zrobić samemu.....chyba w necie było na ten temat, być może szykują jakieś szczegółowe przepisy? nie pamiętam...ale gdyby tak było, to proponowane % żadna rewelacja .... wg mnie oczywiście..to moje suiektywne odczucie...
Wczoraj była audycja w radiu TOKFM, wlaśnie o tych lokatach. Jeśli lokata jest nieobjęta podatkiem belki, to Ty mając takąl okatę jesteś zobowiązana do zapłacenia tego podatku w rozliczeniu podatkowym. Dużo mówili na ten temat, ale dokładnie nie słuchałam. Mój mąż słuchał. On sie zajmuje finansami i też nie wyrażał się korzystnie na ten temat.
Uważaj, to musi być napisane gdzieś w umowie.Tylko najpewniej drobnym druczkiem, albo będzie odnośnik do prawa bankowego i...tu właśnie należy sprawdzić.
A optymalną lokatę to zostawiała codziennie Melka(psiak mojej koleżanki) pod pobliskim bankiem. No i jak to w takich lokatach- z procentów nici!
Ja swoja nadwyżke(za poradą kolegi) zainwestowałam w lokatę w euro.Procent mały, ale...kupiłam w zniżce, a sprzedałam maksymalnie. No...trochę;)))zarobiłam;))znam takich, co w ten sposób zarobili na nowe samochody;)