Forum

Gawędy o jedzeniu

znalazłam puszkę zapomnianych krówek...

  • Autor: leeaa Data: 2009-11-10 12:44:24

    Według niemęża mają ze dwa lata - są niejadalnie twarde, w sumie szkoda wyrzucić, macie jakieś pomysły na wykorzystanie ich? Myślałam o jakiejś nalewce, ale o nalewkach - poza kilkoma sprawdzonymi mam blade pojęcie...

  • Autor: ekkore Data: 2009-11-10 13:24:01

    jabłecznik z krówkami - powinny doskonale sie nadać http://wielkiezarcie.com/recipe19874.html

  • Autor: ewka63 Data: 2009-11-10 13:28:29

    Albo szyszki. Roztopić trzeba je w rondelku. Wsypać ryż dmuchany, wymieszać, uformować wałeczki i zostawić do ostygnięcia. Bardzo dobre są. To taki przepis z PRLu.

  • Autor: Glumanda Data: 2009-11-10 13:45:59

    Sprawdz najpierw czy nie sa zjelczale.. w koncu maja tluszcz w skladnikach.. a jak on zestarzal sie na tyle, ze zmienil smak.. to moze Ci zepsuc smak tego, do czego ich teraz uzyjesz.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-11-10 14:05:00

    wlasnie to mialam napisac  - lepiej sprobuj jedna bo jak zjelczale to beda okropnie smakowac starym tluszczem

  • Autor: leeaa Data: 2009-11-10 17:33:02

    Dzięki :)
    Nie są zjełczałe, więc pokombinuję troszkę, zobaczymy co z tego kombinowania wyjdzie :)

  • Autor: klio Data: 2009-11-11 12:03:52

    Ja bym zrobiła jakąś mocniejszą naleweczkę. W końcu alkohol wszystko zabije, tak na wszelki wypadek!

Przejdź do pełnej wersji serwisu