Forum

Kuchenne porady

Przesoliłam bigos

  • Autor: nova1981 Data: 2009-11-11 16:39:01

    O rety ratunku przesoliłam bigos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tak soliłam że aż żal
    Ale mój Misio powiedział żę jest dobry bo mu taki smakuje
    Nadzieja!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Autor: jareksz Data: 2009-11-11 16:41:44

    A co miał powiedzieć? :)
    Moja też zawsze mówi, że lubi takie bardziej doprawione, gdy mój eksperyment ewidentnie gębę wykręca.

  • Autor: majolika Data: 2009-11-11 16:53:48

    nie;)) Ja jak coś ewidentnie spartolę to mój luby stwierdza: "...smieszny smak..."Mam ochote go wtedy zabić, ale wole, jak tak powie, jak miałby się męczyć.W ogóle mamy inne smaki. Ja np uwielbiam sledzie i tzw przaśną kuchnię, a on frykasy, ale jakoś narazie się jeszcze w kuchni nie pobilismy-znaczy nie jest źle:)

  • Autor: majolika Data: 2009-11-11 16:56:27

    Co do bigosu to podgotowałabym trochę kapusty i dodała do bigosu.

  • Autor: nova1981 Data: 2009-11-11 16:59:56

    Dziękuję za rady. Zabieram się do akcji ratunkowej. Pozdrawiam!!!

  • Autor: falkor Data: 2009-11-12 03:38:57

    Jeżeli chcecie, by mężowie w przyszłości oceniali prawdziwie, to po pochwale dania ewidentnie skopanego, udajcie zadowolone i powiedzcie, że możecie tak gotować każdego dnia.
    A co do przesolonego bigosu, ja nie soliłbym ziemniaków. ;)

  • Autor: Kluko Data: 2009-11-11 16:55:45

    Do przesolonej potrawy wystarczy wrzucic surowe, obrane ziemniaki i poddusic całośc. Ziemniaki powinny sie ugotwac i teoretycznie "wciągnąc" sól....

  • Autor: tineczka Data: 2009-11-11 20:21:09

    ooo, nie zauwazylam:)

  • Autor: as Data: 2009-11-20 09:27:34

    Dzięki za podpowiedź. Ugotowałam zupę grochowa. Jak jadłam była ok. wieczorem była czegoś już za słona. Na drugi dzień ugotowałam do niej nie solone ziemniaki i zupa była super.

  • Autor: makusia Data: 2009-11-11 17:42:55

    wątek powinien być w "kuchennych poradach" :)

    a co do bigosu, bigos jeszcze zesłonieje jak posiedzi , więc albo dogotuj z białą kapustą , albo wsadź surowe obrane ziemniaki , powinny wchłonąć sól

  • Autor: nova1981 Data: 2009-11-11 18:00:22

    Droga Makusiu faktycznie żle umieściłam swój wątek, ale to chyba te emocje. Kapustę już dogotowałam. Smak zdecydowanie się polepszył. Powinno być OK. Pozdrawiam!

  • Autor: makusia Data: 2009-11-11 21:38:07

    to super że udało sie uratować bigos:)

  • Autor: tineczka Data: 2009-11-11 20:20:15

    Wloz surowe ziemniaki do bigosu, wyciagna sol:)

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2009-11-11 23:08:58

    Pierwsze słyszę żeby solić bigos,kapusta przy kwaszeniu jest solona,jak się doda mięso i kiełbasę i długo gotuje to bigos i tak robi się słony.U nas w domu nigdy się nie soli bigosu i zawsze jak postoi kilka dni, jest akurat:) Tylko do bigosu z samym mięsem daje się troszkę kucharka lub jarzynki.

  • Autor: skopolendra Data: 2009-11-20 08:30:31

    Mysle niebieska rozyczko ze zalozycielka watku nie oczekuje wymadrzania sie na temat czy sie soli bigos czy nie.Widocznie ona soli.Nawiasem mowiac kostki rosolowe czy przyprawy typu vegeta to tez sol

Przejdź do pełnej wersji serwisu