Forum

Zdrowie i uroda

czerwienienie twarzy

• Autor: Basiek23 Data: 2009-11-12 14:33:05

Dzieczyny mam problem z czerwienienim twarzy, przy wietrze czy się zawstydze robię się jak bórak ale normalnie jestem blada i mam tłustą cerę, jaki krem uzywać ? moze jakieś rady?

• Autor: majolika Data: 2009-11-12 16:48:22

Przepraszam dziewczyny, ale  ile macie lat. W pewnym wieku, hm..no stroche starszym panie mają tzw trądzik różowaty.Wy pewnie jeszcze nie, bo pewnie młodziutkie jesteście.Ja też, choc starszawa, ale nigdy nie miałam klopotów z cerą.Ale wtedy koniecznie trzeba udać się do dermatologa. Poradzi, wypisze odpowiednie środki(słyszałam, że rutinoscorbin jest wspaniały)

• Autor: majolika Data: 2009-11-12 16:51:39

PS. Ten trądzik po prostu objawia się czerwienieniem twarzy.Niestety, nieleczony  potrafi nawet doprowadzić do ślepoty!!!!Proponuje każde takie objawy koniecznie skonsultować z lekarzem dermatologiem!

• Autor: jannaj Data: 2009-11-12 17:20:11

Masz rację Majoliko -  mnie też od razu przyszedł do głowy trądzik różowaty a to dlatego, że jestem jego posiadaczką. Pojawił się on rzeczywiście w "pewnym wieku" - u mnie to było dokładnie po ukończeniu 30-tki.
    Rutinoskorbin w jakims sensie pomaga ponieważ zamyka naczyńka krwionośne, które bardzo pękają przy tej przypadłości.
    Masz rację także z deramtologiem, ja mam namiar na dobrego dermatologa w Krakowie więc jakby ktoś był zainteresowany to polecam dr. Lucynę Woliczko. Miałam zalecone mnóstow maści i kremów do twarzy plus witamina PP i antybiotyki dla złagodzenia objawów.
    Podstawową zasadą jest obrona przed warunkami atmosferycznymi - zabójcze dla cery jest przedewszyskim słońce i zimny wiatr. Cały rok trzeba stosować specjalne kremy a na lato wysokie filtry.

• Autor: majolika Data: 2009-11-12 17:45:46

Ja, choć paskudny alergik, nie mam kłopotów ze skóra.Alergia pakuje mi sie raczej w oskrzela-astma itp.Ale wiem,  troche o alergii, i podobnych chorobach.To próbuje- w miarę swojej wiedzy-radzić innym.W " pewnym wieku" kobiety mają najczęściej trądzik różowaty. Objawia się czerwieniem twarzy, a skutki sa paskudne i groźne.Moje koleżanki to mają.To wbrew pozorom groźna choroba.

• Autor: aggusia35 Data: 2009-11-12 18:23:08

ja się objawia ten trądzik różowaty czy to są malutkie krostki podskurne zlokalizowane najczęściej na policzkach i szyji

• Autor: majolika Data: 2009-11-12 18:28:49

http://www.sekretyurody.eu/pages/zdrowie/tradzik-rozowaty.html
    Tu sa takie drastyczne fotki, a najczęściej to jest po prostu zaróżowienie, popekane naczynka. To tylko zewnętrzny objaw.Niestety niesie ze sobą cięzkie powikłania- np. do slepoty włącznie.Trzeba to obserwować i leczyć.Dermatologicznie.

• Autor: aggusia35 Data: 2009-11-12 18:30:27

dzięki już czytam czy ja tez mam trądzik :P

Przejdź do pełnej wersji serwisu