Forum

Kuchenne porady

Jakie jedzonko na imieniny?

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-13 16:20:42

    Mam prosbe podeślijcie mi jakies pomysły na jedzonko na moje imieninki.

    Chodzi mi o ciacha maja byc trzy.

    Sałatki tez trzy.

    Danie na gorąco jedno.

    Bede miała ok.15 osób.

    Napewno zrobie pasztet .I teraz mysle co dalej zrobic ciekawego.W tamtym roku na gorąco podałam pierś z kurczaka w ciescie francuskim .Pozdrawiam i czekam na natchnienie.

  • Autor: jola995 Data: 2009-11-13 17:03:06

    Wyszukiwarka się kłania: wpisz menu na imieniny powinnnaś cos wybrać. Pozdrawiam

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-13 17:42:34

    Dziękuje ale chciałam coś sprawdzonego i poleconego.

  • Autor: megi65 Data: 2009-11-13 18:01:52

    Podaje ci pomysł na zakaske .. odlotowy smak !! polecam ...http://wielkiezarcie.com/recipe35530.html

  • Autor: megi65 Data: 2009-11-13 18:04:47

    http://wielkiezarcie.com/recipe35530.html

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-13 18:08:48

    Dzięki .Czy mogę dzień wczesniej upiec i w sobote podac jako przekąske?

  • Autor: megi65 Data: 2009-11-13 18:14:14

    Kasiu !! Hmm .. odgrzewane drożdzowe w domowych pieleszach .... ale dla gości też spróbuj ..!! Mozesz tak na próbe upiec i spróbować na nastepny dzień ... Pozdrawiam !!!

  • Autor: piszczalka Data: 2009-11-16 21:06:22

    Super ten przepis ! Laduje w ulubionych :)

  • Autor: megi65 Data: 2009-11-13 18:18:32

    Na gorąco ..http://wielkiezarcie.com/recipe4087.html

  • Autor: eyta Data: 2009-11-13 18:19:46

    http://wielkiezarcie.com/recipe4087.html aktiw:)

  • Autor: eyta Data: 2009-11-13 18:18:45

    http://wielkiezarcie.com/recipe27736.html polecam na gorąco,
    http://wielkiezarcie.com/recipe28773.html sałatka pyszna

  • Autor: megi65 Data: 2009-11-13 18:20:28

    dzieki .. dzieki . !!!!

  • Autor: bea39 Data: 2009-11-13 19:32:20

    Mam ten sam dylemat,ale chyba upiekę, ciasto niebo w gębie, babeczki z nadzieniem budyniowo owocowym i jakiś serniczek.Poza tym jakieś paszteciki ( wynalazłam stareńkie przepisy), wykorzystam pomysły Alll i będzie chyba dobrze :)

  • Autor: bea39 Data: 2009-11-13 19:35:05

    http://wielkiezarcie.com/recipe50909.html rewelka, tylko raczej na mniejszą blachę.

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-13 19:49:03

    Beatko kiedy Twoja imprezka???

  • Autor: bea39 Data: 2009-11-18 12:32:04

    Mam troszkę czasu do dopiero w grudniu, ale to pierwsza impreza robiona od ponad roku :)

  • Autor: mysha2006 Data: 2009-11-16 21:17:23

    http://wielkiezarcie.com/recipe50909.html chyba miało być tak.

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-14 16:50:33

    http://wielkiezarcie.com/recipe52909.html polecam Ci moje krokiety, śmiało można przygotować 1,2 wcześniej do tego może być barszczyk czysty lub żurek. Krokiety dobre są też na zimno jako przekąska

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-15 17:25:51

    Macie jakiś przepis na golonke cos mi chodzi po głowie.

    Może podam na goraco tylko nie mam przepisu.

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-15 19:10:36

    http://wielkiezarcie.com/recipe6758.html ja robiłam wg tego przepisu i bardzo wszystkim smakowało

  • Autor: ciastojad Data: 2009-11-17 20:21:26

    Wbij w wyszukiwarkę golonkowy kociołek- u mnie na imieninach zrobiło furorę. i dodatkowy plus to ,że możesz przygotować dzień wcześniej. a kapusta z zupą borowikowa przepyszna. Dzień wcześniej przygotujesz też gyrosa z kurczaka, potem tylko frytki, surówka z pekińskiej, na forum był rewelacyjny przepis do zrobienia  jej dzień wcześniej, jeśli będziesz zainteresowana to poszukam, a warto, bo pyszna. Polecam  także zupę meksykańską , która im dłużej stoi tym lepsza.  Masz coś szybkiego i sytego na początek no i rozgrzewającego niewiele pracy a usłyszysz ochy i echy. Ten sos bolognese, który do niej dodajesz nadaje smaku.   Z ciast polecam u mnie numer 1 jeśli chodzi o szybkośc i smak to  pyszny milky way mojej produkcji. Fakt,że kroi się nożem zamoczonym w gorącej wodzie, ale jest obłędnie pyszny. Drugie szybkie, pyszne ciasto to na biszkopt lekko skropiony nałożyć masę toffi( kostka masła utarta z 1 puszką toffi.) Na to biszkopty maczane w alkoholu, polewa czekoladowa, rodzynki i orzechy. Oba ciasta robi się w 15 minut. Aha kiedyś co tydzień musiał być 3 bit, - super ekspresowe, super powalające ciasto. herbatniki, masa budyniowa, krakersy lub herbatniki, tofii, kremówka ubita ze śmietan fixami  i starta czekolada. Pozdrawiam i zadowolonych gości życzę

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-17 21:20:28

    Wielkie dzieki za Twoje propozycje.

    Szukam czegos szybkiego bo bedę miala troche jedzonka do przygotowania.

    z ciast myślałam zrobic Pijaną śliwke.

    Danie na goraco dalej mysle ale mam juz Twoje prozpozycje tylko muszę coś wybrac.

    Pozdrawiam

  • Autor: Alll Data: 2009-11-18 09:49:01

    Spóźniłam się z propozycjami.
    Moje menu jest typowo imprezowe. Może na kolejną uroczystość coś wybierzesz.
    http://wielkiezarcie.com/latestrecipes.php?user=164493
    Pozdrawiam cieplutko Alll

  • Autor: nina Data: 2009-11-18 14:21:52

    A może to http://wielkiezarcie.com/recipe45500.html

  • Autor: kasiak73 Data: 2009-11-18 19:21:25

    All nie spóżniłas się impreza 28 listopada ale menu juz układam.

     

  • Autor: kasiak73 Data: 2010-11-19 16:01:51

    W tym roku znowu myslę intensywnie nad menu na moje imieminki.

    Wymyslilam frytki lub ziemniaczki pieczone do tego warzywa na patelnie tylko tu mam dylemat jakie mięsko do tego .??

    Może ktos mi podpowie co tu można by podac osób bedzie12.

     

     

  • Autor: kasiak73 Data: 2010-11-21 09:48:27

    Jakie mięsko bedzie pasować z grilla czy w sosie ?

    Może jednak ktoś mnie naprowadzi na jakieś danko.

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-11-21 10:05:15

    Z grillem to będzie teraz raczej problem :( chyba że jestes w posiadaniu elektrycznego.
    Ja robie czasem takie mięsko z piekarnika, które na upartegp przypomina to z grilla.
    Karkówkę lub schab kroję w plastry i troche rozbijam. W misce robie marynate - suszona pietruszka, suszony szczypiorek, słodka papryka, czosnek, przyprawa do grilla, olej. Możesz dac tez inne zioła, takie jak lubisz, albo dodac np. troche musztardy. Marynata powinna byc raczej płynna, wtedy mięsko maczam i przekładam do innego naczynia. Jesli chcesz dac mniejsza ilosc oleju, wtedy mozesz mieso smarowac marynatą z dwóch stron. Zamarynowane mięso kładę na noc do lodówki. Potem rozkładam na blasze ( moze byc nawet taka zwykła do pieczenia ciasta ) i piekę w piekarniku w ok. 180 stopniach ( grzanie góra / dół ).
    Dobre jest zarówno z ziemniakami, z chlebem, jak i np. z frytkami. Do tego najlepszy sos czosnkowy. 

  • Autor: kasiak73 Data: 2010-11-21 10:37:06

    Dziękuje ,mam patelnie grillową i myśle ją wykorzytsać.

    Mam ochotę zrobić ziemniaki pieczone i warzywa z patelni.

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-11-21 11:24:25

    Myśle że też mozna by usmazyc to miesko na patelni, pomyslałam jednak że przy okazji imienin chciałabyś posiedziec z goścmi zamiast stac przy garach, a w wersji w piekarniku robi się samo :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu