Mam prosbe podeślijcie mi jakies pomysły na jedzonko na moje imieninki.
Chodzi mi o ciacha maja byc trzy.
Sałatki tez trzy.
Danie na gorąco jedno.
Bede miała ok.15 osób.
Napewno zrobie pasztet .I teraz mysle co dalej zrobic ciekawego.W tamtym roku na gorąco podałam pierś z kurczaka w ciescie francuskim .Pozdrawiam i czekam na natchnienie.
Kasiu !! Hmm .. odgrzewane drożdzowe w domowych pieleszach .... ale dla gości też spróbuj ..!! Mozesz tak na próbe upiec i spróbować na nastepny dzień ... Pozdrawiam !!!
Mam ten sam dylemat,ale chyba upiekę, ciasto niebo w gębie, babeczki z nadzieniem budyniowo owocowym i jakiś serniczek.Poza tym jakieś paszteciki ( wynalazłam stareńkie przepisy), wykorzystam pomysły Alll i będzie chyba dobrze :)
http://wielkiezarcie.com/recipe52909.html polecam Ci moje krokiety, śmiało można przygotować 1,2 wcześniej do tego może być barszczyk czysty lub żurek. Krokiety dobre są też na zimno jako przekąska
Wbij w wyszukiwarkę golonkowy kociołek- u mnie na imieninach zrobiło furorę. i dodatkowy plus to ,że możesz przygotować dzień wcześniej. a kapusta z zupą borowikowa przepyszna. Dzień wcześniej przygotujesz też gyrosa z kurczaka, potem tylko frytki, surówka z pekińskiej, na forum był rewelacyjny przepis do zrobienia jej dzień wcześniej, jeśli będziesz zainteresowana to poszukam, a warto, bo pyszna. Polecam także zupę meksykańską , która im dłużej stoi tym lepsza. Masz coś szybkiego i sytego na początek no i rozgrzewającego niewiele pracy a usłyszysz ochy i echy. Ten sos bolognese, który do niej dodajesz nadaje smaku. Z ciast polecam u mnie numer 1 jeśli chodzi o szybkośc i smak to pyszny milky way mojej produkcji. Fakt,że kroi się nożem zamoczonym w gorącej wodzie, ale jest obłędnie pyszny. Drugie szybkie, pyszne ciasto to na biszkopt lekko skropiony nałożyć masę toffi( kostka masła utarta z 1 puszką toffi.) Na to biszkopty maczane w alkoholu, polewa czekoladowa, rodzynki i orzechy. Oba ciasta robi się w 15 minut. Aha kiedyś co tydzień musiał być 3 bit, - super ekspresowe, super powalające ciasto. herbatniki, masa budyniowa, krakersy lub herbatniki, tofii, kremówka ubita ze śmietan fixami i starta czekolada. Pozdrawiam i zadowolonych gości życzę
Spóźniłam się z propozycjami. Moje menu jest typowo imprezowe. Może na kolejną uroczystość coś wybierzesz. http://wielkiezarcie.com/latestrecipes.php?user=164493 Pozdrawiam cieplutko Alll
Z grillem to będzie teraz raczej problem :( chyba że jestes w posiadaniu elektrycznego. Ja robie czasem takie mięsko z piekarnika, które na upartegp przypomina to z grilla. Karkówkę lub schab kroję w plastry i troche rozbijam. W misce robie marynate - suszona pietruszka, suszony szczypiorek, słodka papryka, czosnek, przyprawa do grilla, olej. Możesz dac tez inne zioła, takie jak lubisz, albo dodac np. troche musztardy. Marynata powinna byc raczej płynna, wtedy mięsko maczam i przekładam do innego naczynia. Jesli chcesz dac mniejsza ilosc oleju, wtedy mozesz mieso smarowac marynatą z dwóch stron. Zamarynowane mięso kładę na noc do lodówki. Potem rozkładam na blasze ( moze byc nawet taka zwykła do pieczenia ciasta ) i piekę w piekarniku w ok. 180 stopniach ( grzanie góra / dół ). Dobre jest zarówno z ziemniakami, z chlebem, jak i np. z frytkami. Do tego najlepszy sos czosnkowy.
Myśle że też mozna by usmazyc to miesko na patelni, pomyslałam jednak że przy okazji imienin chciałabyś posiedziec z goścmi zamiast stac przy garach, a w wersji w piekarniku robi się samo :)
Mam prosbe podeślijcie mi jakies pomysły na jedzonko na moje imieninki.
Chodzi mi o ciacha maja byc trzy.
Sałatki tez trzy.
Danie na gorąco jedno.
Bede miała ok.15 osób.
Napewno zrobie pasztet .I teraz mysle co dalej zrobic ciekawego.W tamtym roku na gorąco podałam pierś z kurczaka w ciescie francuskim .Pozdrawiam i czekam na natchnienie.
Wyszukiwarka się kłania: wpisz menu na imieniny powinnnaś cos wybrać. Pozdrawiam
Dziękuje ale chciałam coś sprawdzonego i poleconego.
Podaje ci pomysł na zakaske .. odlotowy smak !! polecam ...http://wielkiezarcie.com/recipe35530.html
http://wielkiezarcie.com/recipe35530.html
Dzięki .Czy mogę dzień wczesniej upiec i w sobote podac jako przekąske?
Kasiu !! Hmm .. odgrzewane drożdzowe w domowych pieleszach .... ale dla gości też spróbuj ..!! Mozesz tak na próbe upiec i spróbować na nastepny dzień ... Pozdrawiam !!!
Super ten przepis ! Laduje w ulubionych :)
Na gorąco ..http://wielkiezarcie.com/recipe4087.html
http://wielkiezarcie.com/recipe4087.html aktiw:)
http://wielkiezarcie.com/recipe27736.html polecam na gorąco,
http://wielkiezarcie.com/recipe28773.html sałatka pyszna
dzieki .. dzieki . !!!!
Mam ten sam dylemat,ale chyba upiekę, ciasto niebo w gębie, babeczki z nadzieniem budyniowo owocowym i jakiś serniczek.Poza tym jakieś paszteciki ( wynalazłam stareńkie przepisy), wykorzystam pomysły Alll i będzie chyba dobrze :)
http://wielkiezarcie.com/recipe50909.html rewelka, tylko raczej na mniejszą blachę.
Beatko kiedy Twoja imprezka???
Mam troszkę czasu do dopiero w grudniu, ale to pierwsza impreza robiona od ponad roku :)
http://wielkiezarcie.com/recipe50909.html chyba miało być tak.
http://wielkiezarcie.com/recipe50909.html
http://wielkiezarcie.com/recipe52909.html polecam Ci moje krokiety, śmiało można przygotować 1,2 wcześniej do tego może być barszczyk czysty lub żurek. Krokiety dobre są też na zimno jako przekąska
Macie jakiś przepis na golonke cos mi chodzi po głowie.
Może podam na goraco tylko nie mam przepisu.
http://wielkiezarcie.com/recipe6758.html ja robiłam wg tego przepisu i bardzo wszystkim smakowało
Wbij w wyszukiwarkę golonkowy kociołek- u mnie na imieninach zrobiło furorę. i dodatkowy plus to ,że możesz przygotować dzień wcześniej. a kapusta z zupą borowikowa przepyszna. Dzień wcześniej przygotujesz też gyrosa z kurczaka, potem tylko frytki, surówka z pekińskiej, na forum był rewelacyjny przepis do zrobienia jej dzień wcześniej, jeśli będziesz zainteresowana to poszukam, a warto, bo pyszna. Polecam także zupę meksykańską , która im dłużej stoi tym lepsza. Masz coś szybkiego i sytego na początek no i rozgrzewającego niewiele pracy a usłyszysz ochy i echy. Ten sos bolognese, który do niej dodajesz nadaje smaku. Z ciast polecam u mnie numer 1 jeśli chodzi o szybkośc i smak to pyszny milky way mojej produkcji. Fakt,że kroi się nożem zamoczonym w gorącej wodzie, ale jest obłędnie pyszny. Drugie szybkie, pyszne ciasto to na biszkopt lekko skropiony nałożyć masę toffi( kostka masła utarta z 1 puszką toffi.) Na to biszkopty maczane w alkoholu, polewa czekoladowa, rodzynki i orzechy. Oba ciasta robi się w 15 minut. Aha kiedyś co tydzień musiał być 3 bit, - super ekspresowe, super powalające ciasto. herbatniki, masa budyniowa, krakersy lub herbatniki, tofii, kremówka ubita ze śmietan fixami i starta czekolada. Pozdrawiam i zadowolonych gości życzę
Wielkie dzieki za Twoje propozycje.
Szukam czegos szybkiego bo bedę miala troche jedzonka do przygotowania.
z ciast myślałam zrobic Pijaną śliwke.
Danie na goraco dalej mysle ale mam juz Twoje prozpozycje tylko muszę coś wybrac.
Pozdrawiam
Spóźniłam się z propozycjami.
Moje menu jest typowo imprezowe. Może na kolejną uroczystość coś wybierzesz.
http://wielkiezarcie.com/latestrecipes.php?user=164493
Pozdrawiam cieplutko Alll
A może to http://wielkiezarcie.com/recipe45500.html
All nie spóżniłas się impreza 28 listopada ale menu juz układam.
W tym roku znowu myslę intensywnie nad menu na moje imieminki.
Wymyslilam frytki lub ziemniaczki pieczone do tego warzywa na patelnie tylko tu mam dylemat jakie mięsko do tego .??
Może ktos mi podpowie co tu można by podac osób bedzie12.
http://wielkiezarcie.com/latestrecipes.php?user=164493
Jakie mięsko bedzie pasować z grilla czy w sosie ?
Może jednak ktoś mnie naprowadzi na jakieś danko.
Z grillem to będzie teraz raczej problem :( chyba że jestes w posiadaniu elektrycznego.
Ja robie czasem takie mięsko z piekarnika, które na upartegp przypomina to z grilla.
Karkówkę lub schab kroję w plastry i troche rozbijam. W misce robie marynate - suszona pietruszka, suszony szczypiorek, słodka papryka, czosnek, przyprawa do grilla, olej. Możesz dac tez inne zioła, takie jak lubisz, albo dodac np. troche musztardy. Marynata powinna byc raczej płynna, wtedy mięsko maczam i przekładam do innego naczynia. Jesli chcesz dac mniejsza ilosc oleju, wtedy mozesz mieso smarowac marynatą z dwóch stron. Zamarynowane mięso kładę na noc do lodówki. Potem rozkładam na blasze ( moze byc nawet taka zwykła do pieczenia ciasta ) i piekę w piekarniku w ok. 180 stopniach ( grzanie góra / dół ).
Dobre jest zarówno z ziemniakami, z chlebem, jak i np. z frytkami. Do tego najlepszy sos czosnkowy.
Dziękuje ,mam patelnie grillową i myśle ją wykorzytsać.
Mam ochotę zrobić ziemniaki pieczone i warzywa z patelni.
Myśle że też mozna by usmazyc to miesko na patelni, pomyslałam jednak że przy okazji imienin chciałabyś posiedziec z goścmi zamiast stac przy garach, a w wersji w piekarniku robi się samo :)