Użytkownik Alll napisał w wiadomości: > Ups Chciałam zrobić indyka w maladze, ale kiedy do wywaru dodaję wino czerwone ( nie malagę) galareta staje się sinobura dlaczego? Czy muszę kupić oryginał?
Malaga to słodkie ciężkie wino, dodanie czerwonego wina nie da takiego efektu jak malaga. Sinobure jest dlatego,że jest rozcieńczone. Spróbuj do czerwonego wina dodać rodzynek, śliwek suszonych i pogotować to , tak aby zrobił się gęsty syrop, przecedź i dodaj do galarety. Nie jest to malaga, ale polepszy jej smak . Pozdrawiam!
Dzięki, mam pomysl na piękną dekorację. Chciałabym zrobić go na święta, ale muszę wypróbowac Twój pomysł. Dobre czerwone wytrawne mam zawsze, a słodkiego nikt nie pije. Gdybym jednak się skusiła na malagę muszę ją szybko zużyć?
Użytkownik Alll napisał w wiadomości:
> Ups
Chciałam zrobić indyka w maladze, ale kiedy do wywaru dodaję wino czerwone ( nie malagę) galareta staje się sinobura dlaczego?
Czy muszę kupić oryginał?
Malaga to słodkie ciężkie wino, dodanie czerwonego wina nie da takiego efektu jak malaga. Sinobure jest dlatego,że jest rozcieńczone. Spróbuj do czerwonego wina dodać rodzynek, śliwek suszonych i pogotować to , tak aby zrobił się gęsty syrop, przecedź i dodaj do galarety. Nie jest to malaga, ale polepszy jej smak . Pozdrawiam!
Dzięki, mam pomysl na piękną dekorację. Chciałabym zrobić go na święta, ale muszę wypróbowac Twój pomysł. Dobre czerwone wytrawne mam zawsze, a słodkiego nikt nie pije.
Gdybym jednak się skusiła na malagę muszę ją szybko zużyć?