Forum

Gawędy o jedzeniu

Indyk w maladze

  • Autor: Alll Data: 2009-11-15 10:39:47

  • Autor: Alll Data: 2009-11-15 10:42:43

    Użytkownik Alll napisał w wiadomości:
    > Ups
    Chciałam zrobić indyka w maladze, ale kiedy do wywaru dodaję wino czerwone ( nie malagę) galareta staje się sinobura dlaczego?
    Czy muszę kupić oryginał?

  • Autor: Rzymianka Data: 2009-11-15 10:54:52

    Malaga  to słodkie ciężkie wino, dodanie czerwonego wina nie da takiego efektu jak malaga. Sinobure jest dlatego,że jest rozcieńczone. Spróbuj do czerwonego wina dodać rodzynek, śliwek suszonych i pogotować to , tak aby zrobił się gęsty syrop, przecedź i dodaj do galarety. Nie jest to malaga, ale  polepszy jej smak . Pozdrawiam!

  • Autor: Alll Data: 2009-11-15 11:13:06

    Dzięki, mam pomysl na piękną  dekorację. Chciałabym zrobić go na święta, ale muszę wypróbowac Twój pomysł. Dobre czerwone wytrawne mam zawsze, a słodkiego nikt nie pije.
    Gdybym jednak się skusiła na malagę muszę ją szybko zużyć?

Przejdź do pełnej wersji serwisu