Forum

Kuchenne porady

Maszynka do mięsa i sokowirówka 3w1

• Autor: jaska2503 Data: 2009-11-17 09:40:01

Przymierzam się do kupna sokowirówki,a tu masz klapa!!!maszynka do mięsa pilniejsza.No i problem czy kupić nową maszynkę(Zelmer służył mi 15lat i mam do niego przystawkę do szatkowania warzyw),czy zamienić zakup na 3w1 http://www.allegro.pl/item820816980_maszynka_do_mielenia_miesa_3w1_clatronic_bcm.html Stary zelmer z szatkownicą daje radę a z maszynka do mięsa -lepiej nie mówić....Sprzętów mam sporo i nie chcę nowymi zagracać kuchni.Może ktoś z Was korzystał z tego"3w 1" zna opinie na jego temat.(Chociaż sokowirówkwa w wersji solo bardziej do mnie przemawia.....)

• Autor: as Data: 2009-11-17 10:01:25

Można dokupić tylko przystawkę do twojej maszyny. Koszt niestety jakieś 100 zł więc nie wiem czy ci się opłaci i może jednak lepiej kupić już nowy.

• Autor: ekkore Data: 2009-11-17 11:29:23

Ja nie mam najlepszego zdania o clatroniku. Poza tym "kombajny" nie zawsze się sprawdzają. Moze jednak lepiej zainwestować w porządną Dianę, a sokowirówkę kupić ciut później?

• Autor: jaska2503 Data: 2009-11-17 12:33:20

Właśnie małżonek tak mi poradził:nie kombinuj-tylko pomyśl co jest ci bardziej potrzebne i kup sprawdzone a nie jakieś "indiańskie"(tak nazywa tanie i niesprawdzone) firmy.O"dianie' z zelmera myślałam...a i sokowirówka też by się przydała."Kup jedno i drugie i nie szukaj ułatwień"-rzekł ślubny:-))))))))

• Autor: asiaff Data: 2009-11-17 15:34:28

hm...oglądam to ustrojostwo z clatronika i sokowirówki tam nie widze.

• Autor: anna702 Data: 2009-11-18 19:33:05

przeciez clatronic to znana niemiecka firma....czy sie myle?

• Autor: izusia7 Data: 2009-11-23 08:46:23

Ja bym się pokusiła o zakup 3 w 1. Np. zobacz sobie na tę stronkę: http://www.torres.pl/produkt-bosch-mum-4756-eu-29767.html . Robot kuchenny, który ma wiele funkcji ( min. ubija, zagniata ciasto, ściera) ma właśnie wbudowaną wyciskarkę do owoców i maszynkę do mielenia mięsa. Wydaje mi się że mimo tej ceny, lepeij zainwestować w sprzęt który mam aż tyle funkcji niż kupować tysiące urządzeń, które często nie ma już gdzie pomieścić . A Bosh jak wiadomo - sprawdzona firma.

• Autor: kuchacik Data: 2009-11-23 19:45:09

Stanowczo odradzam Ci clatronika! jeżeli chcesz klnąć itp to go kup. Zelmer jest duzo lepszy no i polski - tanie i łatwo dostępne części.Clatronic to niemiecka firma..ale produkowana w Chinach o bardzo niskiej jakości .. Wystarczy tylko poczytać opinie

• Autor: gena Data: 2009-11-23 21:46:38

Niestety zelmer też robi sprzęt w Chinach.

• Autor: kuchacik Data: 2010-08-06 18:08:19

Użytkownik gena napisał w wiadomości:
    > Niestety zelmer też robi sprzęt w Chinach.

Robi ,ale nie wszystko.
    Z rzeczy typowo kuchennych które są chińskie w zelmerze to one mają w typie literę "Z",
    Jeśli chodzi o chińskie odkurzacze to rozpoznajemy je po gwarancji - Chińskie mają 2 lata gwarancji , Polskie 4 lata.

• Autor: ekkore Data: 2009-11-23 21:33:22

Tyle, że w tym mumie maszynka do mięsa jest do d... To tylko opinia użytkownika, przekazana kiedyś tutaj na forum (nie pamiętam kogo już) - sama kiedyś przymierzałam się do zakupu tego - tyle, że maszynka nie była mi potrzebna. Ale kupiłam blender - i na razie "grat" wielkogabarytowy zszedł na dalszy plan (nie mam miejsca w kuchni)

Przejdź do pełnej wersji serwisu