Forum

Zdrowie i uroda

słabe nasienie

• Autor: urszulka Data: 2009-11-17 13:49:34

Mąz mojej kolezanki ma ruchliwosc 30% plemników i jej ginekolog powiedział ze za mała ruchliwosc i nie zajsą w ciąze.Czy ktos z was moze cos wie na ten temat ja ja pocieszam mówie ze ma jescze szanse bo na innych forum czytałam ze zachodzili. Ona wszystko juz przeczytała i tak pomysłałam na was nigdy sie nie zawiodłam moze tu ktos cos napisze ona nie chce sie tu logowac(zresztą od kuchni trzyma sie z daleka)

• Autor: ekkore Data: 2009-11-17 14:14:57

Moi znajomi mieli taki problem. Ale im sie udało - córka w 2010 roku będzie miała 15 lat. I miało to być jedyne i ostatnie dziecko. Po 13 latach "bezpiecznego" seksu mają rocznego berbecia (już po 40) - natura płata jednak figle.

• Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2009-11-17 15:27:59

uda się tylko może będzie potrzebna inseminacja, tzn. wyselekcjonowane najsilniejsze plemniki sa umieszczane bezpośrednio w macicy w odpowiedniej fazie cyklu, czasem po pierszej może sie jeszcze nie udac, nam udało sie po trzeciej

• Autor: anna702 Data: 2009-11-17 18:06:11

Miedzy innymi ogladanie plemnikow pod mikroskopem bylo kiedys moja praca...nie wiem czy to jest pierwsze badanie tego pana, bo jesli tak, to mozna przeprowadzic kuracje, po ktorej poprawi sie ruchliwosc, zywotnosc plemnikow a takze ich ilosc. Czesto sa to antybiotyki i witaminy. Nie wiem czy juz moze taka kuracja zostala przeprowadzona wczesniej...

• Autor: urszulka Data: 2009-11-17 19:01:24

To była jego pierwsze badanie inseminacja odpada(wzgledy religijne i materialne).Nie brał zadnych tabletek bo dopiero sie dowiedzieli.A czy mogłabyś napisac jakie to sie bierze witaminy i  jezeli antybiotyki to kto je zapisuje czy moze ginekolog czy jakis inny specjalista. No i podpowiada mi tu ze było to badanie robione po 8 dniach abstynencji seksualnej czy to moze za długo i dlatego sa takie słabe bo prawdopodobnie robi sie je po 3 dniach.

• Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2009-11-17 19:33:04

Warto zorientowac sie w cenach inseminacji, my 6 lat temu w klinice w Białymstoku płaciliśmy ok. 70 zł, a koleżanka w tym samym czasie w klinice w Krakowie płaciła ponad 500 zł za ten sam zabieg. A co do względów religijnych to Kościół nie ma nic przeciwko inseminacji, wiem to od znajomego Księdza, który nawet modlił się za nas wtedy aby ten zabieg się powiódł. Religia sprzeciwia się tylko zapłodnieniu in vitro a to całkiem co innego.

• Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2009-11-17 19:36:08

I dodam jeszcze że badanie nasienia w klinice leczenia niepłodności jest dużo bardziej dokładne niż robione w jakiejś przychodni

• Autor: urszulka Data: 2009-11-17 19:57:18

Dzieki za odpowiedzi badanie  z tego co wiem to robili w invikcie prywatnie.

• Autor: asieksza Data: 2009-11-18 12:28:14

Mój mąż w swoim poprzednim małżeństwie miał robione badanie nasienia i wyszło nieciekawie. Tak więc jak się poznaliśmy i rozmawialiśmy na temat dzieci i przyszłości twierdził, że bardzo by chciał ale to raczej niemożliwe. No i po pięciu miesiącach bycia razem byłam w ciąży a gdy mała miała trzy miesiące mieliśmy powtórkę. Tak się czasem w duchu śmieję, że go uzdrowiłam ale myślę że to przez zdecydowanie spokojniejsze życie, mniej stresów, mniej papierochów,mniej pracy, regularne posiłki...Tak więc czasem niemożliwe staje się możliwe.

• Autor: urszulka Data: 2009-11-18 14:21:31

No to się cieszę tez powtarzam ze stres papierosy robią swoje no ale jak tu bez stresu żyć.No i gratuluję.

• Autor: anna702 Data: 2009-11-24 01:48:35

Jesli pierwsze to niech sie nie zalamuje, bo widzialam wiele takich par pozniej z gromadka dzieci :)
    Bardzo czesto problemem sa przewlekle infekcje, ktore u panow przebiegaja bezobjawowo, wiec podawane zostaja antybiotyki, najlepiej udac sie do lekarza androloga z pierwszym wynikiem. Podawane witaminy to glownie witamina E. Zycze powodzenia. 8 dni abstynencji ok. chodzi o to, ze minimalnie maja byc 3 dni, zeby nasienie zdazylo sie odbudowac. Maz mojej kolezanki mial prawie zero! dzisiaj maja 3 corki. Powodzenia.

• Autor: zaneta1178 Data: 2009-12-15 11:31:12

W zaciszu domowym zajmuję się troszkę ziołami. Polecam mieszankę ziołową na niepłodność Ojca Grzegorza Sroki, mogą ją pić zarówno kobiety jak i mężczyźni. Mieszankę radzę wykonać samemu.

• Autor: słodki buraczek Data: 2009-12-15 14:11:22

Czy mozesz napisac cos wiecej o tej mieszance? Gdzie ja mozna kupic, jak dziala i czy jest sprawdzona, a jesli zrobic samemu, to jak?

• Autor: anna702 Data: 2009-12-16 18:17:01

Slodki buraczku proponuje wizyte u lekarza, zeby wyeliminowac ewentualne schorzenia, stany zapalne itp. U mezczyzn bardzo niewskazane sa takie prace jak spawacz czy kierowca, naduzywanie alkoholu i palenie papierosow. Duzo vitaminy E pomaga. Polecam orzechy i oliwe, lub kupne z apteki. O powyzszych ziolach nie slyszalam...

• Autor: zaneta1178 Data: 2009-12-16 19:31:24

Ziele lebiodki-50g
    Kwiat rumianku-50g
    Ziele macierzanki-50g
    Liść pokrzywy-50g
    Ziele dziurawca-50g
    Ziele rdestu ptasiego-50g
    Ziele ruty-20g
    Kwiat nagietka-20g
    Ziele nostrzyka-20g

Zioła dokładnie wymieszać,wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzac pod przykryciem 1/2 godz., przecedzić, pić raz dziennie przed snem. Ta mieszanka polecana jest w niepłodności zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn.
    Pozdrawiam.

• Autor: słodki buraczek Data: 2009-12-16 22:22:51

a jesli chodzi o kupno, to jest to mieszanka, z ktora trzeba sie "bawic" samemu, czy tez gotowa "nalewka" do spozycia?

• Autor: zaneta1178 Data: 2009-12-17 11:38:25

Można kupić gotową mieszankę, musisz poszukać w necie. Są to zioła Ojca Grzegorza Sroki na niepłodność.

Przejdź do pełnej wersji serwisu