od jakiegoś czasu rozwijami swoje hobby, jakim jest tworzenie kolczyków :) w okresie przed Mikołajem i przed Świętami produkcja jest wzmożona, by na czas obdarować potem wszystkich drobiazgami, które dołączam najczęściej do większego prezentu, praca wre
A tak oto wyglądają moje kolczyczki (hand made):
Jeśli ktoś chciałby poznać nieskomplikowaną ściężkę przygotowania takich błyskotek zdobiących uszy, proszę o znak!
Ja wszystkie elementy do wyrobu biżuterii kupuję na allegro (zakładka Bizuteria i zegarki--> Akcesoria jubilerskie), u mnie w mieście jest też sklep, gdzie można takie elementy nabyć, ale ceny są dużo wyższe.
Polecam wspomnianą stronę i życzę powodzenia w tworzeniu!
dostałam właśnie części kolczyków,dzięki za instruktaż ,idę robić moje pierwsze kolczyki,największy problem będę chyba miała ze zrobieniem ładnego oczka,to wymaga wprawy,ale nie wolno się poddawać tylko trenować,trenować,trenować,prawda? pozdrawiam i życzę samych sukcesów kolczykowych,i nie tylko!!
Wczoraj zostały wysłane.Czekam i chodzę po sklepach i oglądam.Dostałam jakiej mani-jak oglądam telewizje to przedewszystkim patrze na kolczyki...Mąż się śmieje!
Mój Mężuś reaguje bardzo podobnie,ale nawet jemu się trochę mojego zapału udzieliło bo pokazuje mi w telewizji lub gazecie jakąś ciekawą biżuterię, fajnie jest! Zgadzam się z cini minis czekamy na zdjęcia!!
1. Przycinak, który posłuży do skracania szpilek czy haczyków. 2. Szczypce okrągłe, które posłużą do robienia oczek na kończu haczyką bądź szpilki. 3. Szczypce zwykłe, które posłużą do zaciskania oczek.
Dziękuję bardzo, cieszę się, że się podobają! Wszystkie kolczyki powstają w ramach hobby, jeśli czasem "wyprodukuję" ich dużo, zbyt dużo, sprzedaję wsród zainteresowanych znajomych.
Ale wszystko to dobra zabawa, forma relaksu, kolczyki robię, gdy oglądam telewizję lub słucham muzyki
Wiesz co? Gdyby miała więcej czasu, chyba utonęłabym w ilości materiałów do zrobienia "czegoś". Jestem maniaczką dłubaniny. Nie wszystko mi wychodzi, ale próbować uwielbiam. Więc może dobrze, że czasu mam za mało, bo utonęłabym w niezmierzonej ilości półroduktów i nie miałabym za co ubrać się i zjeść, hihi. Kolczyki są naprawdę fajne - zawsze podobały mi się wiszące - co jakiś czas mierzę jakieś w nadziei, że będą mi pasować, ale zawsze kończy się tak samo - nic z tego. Pozostaje podziwianie na innych :(
witam, Twoje kolczyki są śliczne!! ja też od niedawna zaczęłam interesować się wyrobem biżuterii, narazie zrobiłam kilka naszyjników i branzoletkę ,lada dzień dostanę bigle,nity,przekładki i nawet kamyki swarovskiego,chcę obdarować rodzinę i sama wzbogacić swoje zasoby.Podoba mi się że będę mogła zmieniać biżuterię kiedy mi się znudzi. To naprawdę fajna zabawa!! Pozdrawiam!!
dzięki za zaproszenie a to kilka moich wyrobów czekam niecierpliwie na części do kolczyków,to dopiero będzie zabawa!! pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia a może więcej nas ma takie hobby?
dziękuję za komplementy!! branzoletkę zrobiłam z drutu 5-cio żeberkowego z pamięcią,ale go [za namową mojego mężusia] przecięłam na 2 części,na drugiej wymyślę coś innego,to są korale cracle i przekładki naszyjnik jest na drucie jubilerskim,też korale cracle,przekładane rurkami skręcanymi i ażurowymi przekładkami fajna zabawa!!
Racja, w moim pierwszym poście w tym wątku podkreśliłam to, bo to naprawdę nieskomlikowana czynność, a może przynieść wiele radości, relaksu i dodać urody naszym uszom
Witam Was,
od jakiegoś czasu rozwijami swoje hobby, jakim jest tworzenie kolczyków :) w okresie przed Mikołajem i przed Świętami produkcja jest wzmożona, by na czas obdarować potem wszystkich drobiazgami, które dołączam najczęściej do większego prezentu, praca wre
A tak oto wyglądają moje kolczyczki (hand made):
Jeśli ktoś chciałby poznać nieskomplikowaną ściężkę przygotowania takich błyskotek zdobiących uszy, proszę o znak!
Pozdrawiam!!
Bardzo ladne.Zupelnie nie mam pojecia jak to sie robi...jesli moglabys troche rozjasnic w mojej glowie, bede wdzieczna.Pozdrawiam
Dziękuję bardzo! Oczywiście, w kolejnych dniach wkleję zdjęcia obrazujące wykonanie takich kolczyków
A oto kilka innych wzorów
cudne uwielbiam takei kolczyki sa cudne pozdrawiam
Skąd zdobyć drut i jak zrobić uszka na kolczyki?
Ja wszystkie elementy do wyrobu biżuterii kupuję na allegro (zakładka Bizuteria i zegarki--> Akcesoria jubilerskie), u mnie w mieście jest też sklep, gdzie można takie elementy nabyć, ale ceny są dużo wyższe.
Polecam wspomnianą stronę
i życzę powodzenia w tworzeniu!
W odpowiedzi na wszystkie miłe odpowiedzi i pytania dołączam krótki kurs przygotowania kolczyków
1 KROK
Przygotowanie materiałów:
2 KROK
Przygotowanie narzędzi:
3 KROK
Koraliki i przekładki / kulki nałóż na szpilkę.
Na górze szpili zostaw trochę wolnego miejsca, będzie ono potrzebne na oczko, zostaw ok. 8-10 mm.
4 KROK
Jeśli po nałożeniu koralików i kulek na szpilkę jesteś zadowolona z ich układu, zrób za pomocą szczypcy okrągłych zgrabne oczko.
5 KROK
Zaczep wszystko na biglu i za pomocą szczypcy zaciskowych zamknij oczko.
Wszystko powtórz przy wykonaniu drugiego kolczyka.
POWODZENIA !!!!
dostałam właśnie części kolczyków,dzięki za instruktaż ,idę robić moje pierwsze kolczyki,największy problem będę chyba miała ze zrobieniem ładnego oczka,to wymaga wprawy,ale nie wolno się poddawać tylko trenować,trenować,trenować,prawda?
pozdrawiam i życzę samych sukcesów kolczykowych,i nie tylko!!
Zobaczysz, jak gładko pójdzie ten trening
Powodzenia!! i superowych pomysłów!!
ZROBIŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam wszystkim,to jest naprawdę super zajęcie!!!!
Szybko-śliczne!
A Ty dostałaś już elementy do wyrobu biżuterii?? zrobiłaś już jakieś kolczyki??
Pozdrawiam!!
Wczoraj zostały wysłane.Czekam i chodzę po sklepach i oglądam.Dostałam jakiej mani-jak oglądam telewizje to przedewszystkim patrze na kolczyki...Mąż się śmieje!
No to czekamy, oczywiście na jakieś zdjęcia:)
Pozdrawiam:)
Witam ponownie !!
A czy Ty masz może jakieś nowe śliczności??
pozdrawiam
Mam takie oto nowości, jeśli Wy też macie coś nowego, lub ktoś, kto się jeszcze nie chwalił na naszym forum, chce wkleić zdjęcia, zapraszamy:)
Pozdrawiam Was!!
Napewno się pochwalę ...
Mój Mężuś reaguje bardzo podobnie,ale nawet jemu się trochę mojego zapału udzieliło bo pokazuje mi w telewizji lub gazecie jakąś ciekawą biżuterię, fajnie jest!
Zgadzam się z cini minis czekamy na zdjęcia!!
Bardzo ładne gratuluję!!
Dziękuję bardzo za wierszyk i komplemety!!
Niedługo wkleję instrukcję wyrobu biżuterii
Pozdrawiam!!
Piekne !!!
Tez mi to caly czas chodzi po glowie. Nie jest to trudne a jakze efektowne. No i milo obdarowac czyms co sie samemu zrobilo.
Pozdrawiam
W odpowiedzi na powyższe zapytania , chciałabym przdstawić narzędzia i materiały, jakie przydadzą się podczas wyrobu kolczyków.
Ja wszystkie te produkty kupujęna allegro, w zakładce Bizuteria i zegarki --> Akcesoria jubilerskie jest ich całe mnóstwo.
Materiały:
1. Bigle
2. Koraliki
3. Haczyki lub szpilki
4. Przekładki
5. Rurki
Narzędzia:
1. Przycinak, który posłuży do skracania szpilek czy haczyków.
2. Szczypce okrągłe, które posłużą do robienia oczek na kończu haczyką bądź szpilki.
3. Szczypce zwykłe, które posłużą do zaciskania oczek.
Te kolczyki są super.Też bym tak chciała.Pozdrawiam serdecznie.
Przejrzałam sobie na allegro ,no jest tego trochę....ale jak zcząć,siedzę na wychowawczym i szukam pomysłu na siebie...może takie kolczyki?
MOgę zapytać czy robisz to prywatnie czy na większą skale?
Jestem ciekawa?
Dziękuję bardzo, cieszę się, że się podobają!
Wszystkie kolczyki powstają w ramach hobby, jeśli czasem "wyprodukuję" ich dużo, zbyt dużo, sprzedaję wsród zainteresowanych znajomych.
Ale wszystko to dobra zabawa, forma relaksu, kolczyki robię, gdy oglądam telewizję lub słucham muzyki
Pozdrawiam!
Zaczełaś zupełnie sama czy korzystałaś z pomocy - kursu?
Zaczęłam sama, najpierw przeglądnęłam mnóstwo kolczyków na allegro, a potem kupiłam pierwszą paczuszkę akcesoriów
Wiesz co? Gdyby miała więcej czasu, chyba utonęłabym w ilości materiałów do zrobienia "czegoś". Jestem maniaczką dłubaniny. Nie wszystko mi wychodzi, ale próbować uwielbiam. Więc może dobrze, że czasu mam za mało, bo utonęłabym w niezmierzonej ilości półroduktów i nie miałabym za co ubrać się i zjeść, hihi.
Kolczyki są naprawdę fajne - zawsze podobały mi się wiszące - co jakiś czas mierzę jakieś w nadziei, że będą mi pasować, ale zawsze kończy się tak samo - nic z tego. Pozostaje podziwianie na innych :(
witam, Twoje kolczyki są śliczne!!
ja też od niedawna zaczęłam interesować się wyrobem biżuterii, narazie zrobiłam kilka naszyjników i branzoletkę ,lada dzień dostanę bigle,nity,przekładki i nawet kamyki swarovskiego,chcę obdarować rodzinę i sama wzbogacić swoje zasoby.Podoba mi się że będę mogła zmieniać biżuterię kiedy mi się znudzi. To naprawdę fajna zabawa!!
Pozdrawiam!!
Dziękuję cieszę się, że również znalazłaś w tym dobrą zabawę, jak masz jakieś zdjęcia, chętnie pooglądamy tu na naszym forum .
Pozdrawiam!
dzięki za zaproszenie a to kilka moich wyrobów
czekam niecierpliwie na części do kolczyków,to dopiero będzie zabawa!!
pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia
a może więcej nas ma takie hobby?
Super, śliczne!! fajnie móc sobie samemu komponować biżuterię, cieszę się, że wkleiłaś zdjęcia!!
No i oczywiście zapraszamy wszystkich, który robią tego lub innego rodzaju ozdoby na uszka czy szyję, do podzielenia się swoimi pomysłami
Pozdrawiam!!
Jak widzę, to jest kolekcja z pazurami, a nawet z kawałkiem łapy :)
Też to zauważyłam hihi!!
Słuchajcie kupiłam już półfabrykaty tylko czekam na przesyłke.Powiedzcie proszę na czym robicie branzoletki i jak je łączycie,że tego nie widać.
Śliczne te wasze rzeczy.
Już się nie mogę doczekać swoich.......?!
dziękuję za komplementy!!
branzoletkę zrobiłam z drutu 5-cio żeberkowego z pamięcią,ale go [za namową mojego mężusia] przecięłam na 2 części,na drugiej wymyślę coś innego,to są korale cracle i przekładki
naszyjnik jest na drucie jubilerskim,też korale cracle,przekładane rurkami skręcanymi i ażurowymi przekładkami
fajna zabawa!!
Dziękuje za odpowiedź.... i powodzenia przy następnych rzeczach.
Ja bransoletki robię na gumce jubilerskiej (bezbarwnej), zawiązuję supełek, który znika pod koralikami. Życzę powodzenia :):)
Użytkownik CZOS napisał w wiadomości:
> Jak widzę, to jest kolekcja z pazurami, a nawet z kawałkiem łapy :)
nasze domowe zwierze musi czynnie uczestniczyć we wszystkim co robimy,wszystko go interesuje
fajny jest
pozdrawiam
Co na to moderator?
Moderatorowi też nasza biżuteria pewnie się podoba
Wasza?
Użytkownik jareksz napisał w wiadomości:
> Wasza?
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?
?
?
?
Zrobiłam i jestem dumna!!! Na początek 3 moje dzieła:
cdn.
To na później he,he...
Muszę jeszcze dokupić żyłkę i jakieś rzemyki na wisiorki i branzoletki.
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!
to dla Ciebie z wyrazami uznania!
czekamy na następne!!
dziękuje,dziękuje,dziękuje...
dziękuje,dziękuje,dziękuje...
cdn:
POZDRAWIAM
Gratulacje, ślicznotki błyskotki!!!
Dzięki,cieszę się ,że zaczełaś ten wątek.
Fajna sprawa...
Cini mini - dzięki za kursik , jesteś wielka
Dziewczyny, co nowego w kolczykowym świecie?? :) stworzyłyście coś fajnego? :)
Pozdrawiam
U mnie cały czas się tworzy.Jak odbiorę aparat to wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie.
Czekamy:) !!
Super kolczyki, fajny pomysł gratuluję talentu.Pozdrawiam.
Dziękuję, również w imieniu innych Pań, które wkleiły zdjęcia swoich błyskotek!
A no tak przepraszam bardzo Wasze też są super
Lepiej późno niż wcale
Odzyskałam wreszcie aparat!
Pozdrawiam.
Nic skomplikowanego ...nanizane koraliki na szpilke .
Racja, w moim pierwszym poście w tym wątku podkreśliłam to, bo to naprawdę nieskomlikowana czynność, a może przynieść wiele radości, relaksu i dodać urody naszym uszom