Forum

Kuchenne porady

Stelaż do tortu weselnego-wypożyczalnia-Warszawa

• Autor: babsy Data: 2009-11-18 12:32:58

Witam, czy ktoś z Was orientuje się może, gdzie można wypożyczyć stelaż do tortu weselnego? Chodzi mi o Warszawę, stelaż na 3-5 pięter. No i oczywiście interesuje mnie KOSZT wypożyczenia. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

• Autor: BEATA55555 Data: 2009-11-18 14:00:30

Mogę Ci polecić wspaniałą cukiernie, robią doskonałe torty zarówno wizualnie jak i smakowo! Ja zamawiałam u nich torta weselnego w sierpniu. Posiadają bardzo ładne stelaże na torty ale czy je wypożyczają ???
    Ja za stelarz płaciłam kałcję 300zł.Możesz zadzwonić i zapytać.

Bracia Sośniccy
    Cukiernictwo artystyczne
    Al Krakowska 53
    Warszawa- Raszyn
    tel 022-720 10 47

a tu możesz pooglądać:   www.cukiernie-torty-ciasta.pl

• Autor: babsy Data: 2009-11-18 15:58:46

Dziękuję za namiary. Tort zamierzam zrobić sama, potrzebny mi tylko stelaż. A przy okazji- ile zapłaciłaś za tort (jakiego rodzaju to był tort i jak duży)?

• Autor: BEATA55555 Data: 2009-11-18 19:14:15

Zapłaciłam 600zł, to były trzy naprawdę b duże i wysokie torty.Biały biszkopt delikatnie nasączony i masa to połączenie bitej śmietany i jakiegoś wydaje mi się kremu lub marcepanu. Dekoracje tortu to blado- różowe różyczki mniejsze  większe i w pączkach (z masy cukrowej) oraz  listki malutkie (czekolada koloru bladego kremui jaśniutkiej zieleni) które otulały fantazyjnie brzeg góry i boki tortu,do tego perełki i wszystko to umieszczone na srebrnym dekoracyjnym stelażu. Tort wart swojej ceny.

Jak planujesz sama robić tort to w tej cukierni sprzedają też różne dekoracje na torty cukrowe marcepanowe w formie kwiatów i figurek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu