Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ekspres do kawy

• Autor: myszka82 Data: 2009-11-18 22:17:45

Witam! Czy możecie polecic mi jakiś model ekspresu do kawy? Cena do 800 złotych :-)

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-11-19 08:09:28

Jaki by nie miał być. Ekspresy do kawy umieją robić jedynie Włosi.
    Doskonałą firmę Saecco przejęła DeLonghi. Tą Ci Polecam.
    Nawet jesli trzeba będzie położyć nieco wiecej na tacę, nie będziesz żałować.

• Autor: erka Data: 2009-11-19 13:43:51

Dobra firma.
    Moja pierwsza machineria to byl Solis, a teraz juz 2 razy pod rzad Jura Capresso.
    Wlasnie Capresso ma filtr zalozony w zbiorniku z woda.

• Autor: kojonkosky Data: 2009-11-19 14:19:12

Oj , marzę o takiej Jurze ...:)

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-11-20 00:14:22

Masz racje Lubczyku z tymi dwoma firmami-moi znajomi maja juz drugi ekspres do kawy saecco i sobie chwala,maja teraz nowszy model niz poprzedni.Moja szwagierka wlasnie kupila sobie natomiast DeLonghi PrimaDonna Avant,odebrala go w poniedzialek,a we wtorek bylam na sprobowaniu kawy z niego,no kawa pyszna byla.Dodatkowym plusem jest to ze automat robi normalna kawe,espresso,cappuccino,cafe latte i latte macchiato,co nie zdarza sie czesto,bo przewaznie nie ma tylu funkcji kazda maszyna.Minusem jest niestety cena okolo 1500euro trzeba liczyc najmniej,w niektorach sklepach nawet 200euro wiecej.
    Tutaj mozna sobie go zobaczyc http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-Anzeige/DeLonghi-Kaffeevollautomat-Prima-Donna-Avant-ESAM-6700-NEU/2192370

• Autor: betap Data: 2009-11-19 09:09:13

Ja mam clatronic - wiem mój mąż też ma takie zdanie , ale i tak uwielbiam swój ekspres ( męża też)

• Autor: marcela04 Data: 2009-11-19 09:50:30

Jaką kawę lubisz pić, z mlekiem, swiezo mieloną itd. ? Ja np. lubie kawe z mlekiem i zainwestowalam w ekspres Philips Senseo Latte. Korzystam z niego codziennie juz od prawie 2 lat, wg mnie rewelacja. Latwy w uzyciu, latwy do czyszczenia, elementy mozna myc w zmywarce, a kawa pyszna! I do tego maly gabarytowo. Wczesniej mialam swietny,drogi ekspres cisnieniowy, ale byl duzy i mial tylko urzadzenie do spieniania mleka, ktore fatalnie sie czyscilo i ciągle zapychalo.
    http://allegro.pl/item821151138_ekspres_philips_senseo_hd_7850_60_promocja.html

• Autor: kordaszka Data: 2009-11-19 14:13:00

Ja mam również od 2 lat Senseo Philipsa, ale takie to zwykłe i jestem naprawdę zadowolona!

• Autor: Tolla Data: 2009-11-19 11:32:15

Polecam DeLonghi ( ma moja teściowa i kawa wychodzi super). My mamy Rowentę Adagio i również bardzo sobie chwalimy (model podpatrzony u przyjaciół i sprawdzony).

Definitywnie odradzam Zelmera (obojętnie co by w sklepie nie mówili!!!). Przy zakupie ekspresu sprzedawca namówił nas na takowego. Może i robią dobre odkurzacze i czajniki, ale ekspres wymienialiśmy 2 razy (źle dopasowane to coś gdzie wsypuje się kawę,(nie wiem jaka jest tego nazwa) w każdym razie woda wylatywała bokiem... ). W końcu dopłaciliśmy i wzięliśmy Rowentę. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zauważyłam (głównie dzięki Twoim felietonom Lubczyku), że sekretem dobrej kawy z ekspresu jest przede wszystkim dobra woda! O porządnej kawie nie wspominam, bo to chyba oczywiste... Choć dzięki moim przyjaciołom odkryłam niesamowitą i do tego tanią kawę. To kawa marki tesco w ziarnach. Totalnie mnie zaskoczyła i stałam się jej fanką.

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-11-19 13:36:03

Nie znam takiej kawy, o której piszesz. Przecztaj dokładnie to co pisze na opakowaniu. Jeśli wystepują tam jakieś środki aromatyczne, wróc proszę do lektury tego co napisałem.

• Autor: Tolla Data: 2009-11-24 10:25:09

Lubczyku, przepraszam, że dopiero teraz. W składzie napisane jest: 100% kawa Arabica. I nic więcej, więc trudno mi stwierdzić...

Nie znalazłam jej na stronie tesco, ale wygląda tak:

Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii...

Pozdrawiam.

• Autor: ekkore Data: 2009-11-19 14:30:56

Ja mam od prawie dwóch lat krupsa ten model http://www.allegro.pl/item807778394_promocja_ekspres_cisnieniowy_15_bar_krups_xp_2000.html. Widzę, że cena spadła o połowę. Ale to chyba tylko w tej aukcji - bo inne są w "normalnej" cenie.

Jestem względnie zadowolona (nie wymagajmy cudów) - doskonale sprawuje sie jako przelewowy - w ten sposób mam kawę śniadaniową oraz gdy jest sporo gości bez stania przy ekspresie, jako ciśnieniowy - ma doskonałą cremę. Ale beznadziejnie spienia mleko. Crema jednak jest tak gruba, że nawet nie odczuwam braku spienionego mleka.

• Autor: myszka82 Data: 2009-11-23 22:38:45

A czy ktos korzystał z ekspresu DeLonghi EC710? Lub EC 330? Bardzo prosze o opinie :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu