miałam kiedyś przepis na tego typu pierniki znaleziony w internecie i wypróbowany raz ale to było dawno temu i nie pamiętam ani przepisu ani smaku pierników, przykro mi bardzo napewno mam go gdzieś zapisany na skrawce papieru, która obeceni znajduje się w moim "zeszycie z przepisami" jeśli bardzo ci zależy, mogę go potem poszukać (pierniki to moja wielka miłość i zawsze chętnie pomogę każdemu kto będzie chciał je piec :DD )
Witam!Szukam przepisu na pierniczki belgijskie. Miałam przepis w ulubionych, ale niestety przepadł. Bardzo dziękuję za pomoc!
Posiadam przepis na Ozdobne ciasteczka belgijskie ( może to jest ten przepis)
Podaję
2 szklanki mąki
1 łyżka mielonego cyna
1,5 łyżeczki mielonego imbiru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki mielonych goździków
0,5 łyżeczki soli
1,25 szklanki ciemnobrązowego cukru
0,5 szklanki masła ( temperatura pokojowa)
1 duże jajko
5 dag białej czekolady dobrej jakości
kolorowa posypka cukrowa
Jeżeli jest to ten przepis proszę o potwierdzenie, a podam sposób wykonania ( jest dosyć długi).
Niestety to nie ten przepis ale bardzo dziękuję.
typ spekulatius?
Dokładnie nazywały się "Pierniczki belgijskie speculaas".
miałam kiedyś przepis na tego typu pierniki znaleziony w internecie i wypróbowany raz
ale to było dawno temu i nie pamiętam ani przepisu ani smaku pierników, przykro mi bardzo
napewno mam go gdzieś zapisany na skrawce papieru, która obeceni znajduje się w moim "zeszycie z przepisami"
jeśli bardzo ci zależy, mogę go potem poszukać
(pierniki to moja wielka miłość i zawsze chętnie pomogę każdemu kto będzie chciał je piec :DD )
Jeśliby się udało byłabym bardzo,bardzo wdzięczna:)!
jasne, nie ma sprawy :)
obiecuję że jutro go znajdę i wyślę ci w wiadomości prywatnej