większość tuszów w mazakach można rozcieńczyć denaturatem, lub spirytusem. Czy alkohol byłby dobry w Twoim przypadku, nie wiem. Zrób próbkę z tym samym mazakiem na podobnej tkaninie i potraktuj ją alkoholem i wypłukaj wodą
Użytkownik morisek11 napisał w wiadomości: > Witam!!! Moja córeczka poplamiła mi pościel pisakiem, i po prostu nie > wiem czym ją usunąć???Poradzcie proszę.Wiem,że na Was można > liczyć.Pozdrawiam!!!
Kurcze, a ja przeczytałem "jak usunąć plamę po piasku", I ni mogłem za czorta przypomnieć sobie jak wyglądają piaskowe plamy. Bahus
Jesli masz w domu wode kolonska,albo taka po goleniu,zwilz plame i sprobuj potrzec.potem od razu sprobuj zaprac i do automatu do normalnego prania.Mojego meza kuzynka ,tez kiedys przyszla z dzieckiem i rowniez pomalowalo mi zielonym pisakiem posciel w sypialni,ten sposob doradzila mi znajoma i pomoglo.
Nie powinno być problemu, bo obecne mazaki nie plamią tak trwale jak kiedyś, wystarczy pranie, ale dobrze jest mieć alkohol izopropylenowy w domu na wypadek konieczności odplamiania.
Witam!!! Moja córeczka poplamiła mi pościel pisakiem, i po prostu nie wiem czym ją usunąć???Poradzcie proszę.Wiem,że na Was można liczyć.Pozdrawiam!!!
zwykłe pranie powinno wystarczyć
większość tuszów w mazakach można rozcieńczyć denaturatem, lub spirytusem. Czy alkohol byłby dobry w Twoim przypadku, nie wiem. Zrób próbkę z tym samym mazakiem na podobnej tkaninie i potraktuj ją alkoholem i wypłukaj wodą
proszek E 3 w 1
Użytkownik morisek11 napisał w wiadomości:

> Witam!!! Moja córeczka poplamiła mi pościel pisakiem, i po prostu nie
> wiem czym ją usunąć???Poradzcie proszę.Wiem,że na Was można
> liczyć.Pozdrawiam!!!
Kurcze, a ja przeczytałem "jak usunąć plamę po piasku", I ni mogłem za czorta przypomnieć sobie jak wyglądają piaskowe plamy.
Bahus
To dziwne, ale ja też tak przeczytałam! hahaha!
Jesli masz w domu wode kolonska,albo taka po goleniu,zwilz plame i sprobuj potrzec.potem od razu sprobuj zaprac i do automatu do normalnego prania.Mojego meza kuzynka ,tez kiedys przyszla z dzieckiem i rowniez pomalowalo mi zielonym pisakiem posciel w sypialni,ten sposob doradzila mi znajoma i pomoglo.
Nie powinno być problemu, bo obecne mazaki nie plamią tak trwale jak kiedyś, wystarczy pranie, ale dobrze jest mieć alkohol izopropylenowy w domu na wypadek konieczności odplamiania.