Forum

Rozmowy wolne i frywolne

żywność przez neta

• Autor: izusia7 Data: 2009-11-23 08:37:58

Moje drogie. Robicie zakupy spożywcze przez internet? Korzystacie z e-sklepów? Zbliżają się święta i chciałabym zrobić małą niespodziankę koleżance, która mieszka w Anglii i wysłać jej paczkę z żywnością, a konkretniej z produktami dla Jej malucha. Znalazłam właśnie fajną ofertę na dodomku.pl, gdzie istnieje możliowość wysłania takiej paczki zagranicę. Mają oprócz zwykłych produktów spożywczych, produkty firmy HiPP? Czy to dobra firma?

• Autor: aggusia35 Data: 2009-11-23 09:45:37

na temat spożywczych zakupów zakupów przez internet nie udzielę odpowiedzi gdyż ich nie robię. HiPP jest dobrą firmą ale polskie firmy dla dzieci nie odbiegają jakością od podanej przez Ciebie furmy

• Autor: CZOS Data: 2009-11-23 13:54:08

Ja namawiany prze syna, który mieszkająć w Leeds prawie wszystkie spożywcze produkry sprowadza przez internet. Ja jestem wege i po sprawdzeniu okazało się, że sporo produktów sojowych mam w bliskich marketach taniej niż w necie. Druga sprawa, że dwa razy w miesiącu mam okazję wyjechać między ludzi. W markecie niestety pewnie wydaję niepotrzebnie więcej niż w necie, bo bywają promocje, a że w jednym się zaopatruję, to wiem czy obniżka jest prawdziwa. W internecie z promocjami gorzej.  Im większa rodzina, tym chyba lepiej w internecie się zaopatrzyc. Jest możliwość to trzeba porównać. Druga sprawa, że ja i tak muszę do miasta jeździć po lekarstwa dla mamy i jak obliczyłem przy zakupie towaru na ponad 100zł mam zwró]coną podróż, bo na wsi jest teraz zawsze drożej niż w mieście.

• Autor: bahus Data: 2009-11-23 15:03:58

Użytkownik CZOS napisał w wiadomości:
    ... bo na wsi jest teraz
    > zawsze drożej niż w mieście.

A ja myślałem, że na wsi u źródła, żywność jest dużo tańsza niż w mieście....
    Bahus

• Autor: skopolendra Data: 2009-11-23 15:28:18

Oj Bahusie, bardzo sie mylisz.Moja mama mieszka na wsi i to jest i przeklenstwo i blogoslawienstwo zarazem.Istnieje przekonanie,ze na wsi zyje sie latwiej,ze mozna sobie np kurczaczka czy swinke uchowac i juz jest sielsko anielsko.Niestety,swinka chce jesc,kurczaczek tez,kury na tym co sobie uzbiera sama to skladalaby jajka raz na dwa tygodnie.Poza tym wielu produktow nie produkuje sie na wsi:oleju,maki,cukru,przypraw ITD...Osobiscie bardzo wspolczuje ludziom ze wsi. Znam dobrze wies mazurska( Czosie znam na pamiec Mragowo i jezioro Czos).Wcale nie maja latwo zyc,maja wprawdzie powietrze ale....jak pisala Pawlikowska- Jasnorzewska " mozna zyc bez powietrza".

• Autor: as Data: 2009-11-24 11:16:02

To się mylisz. Spróbuj kupić kurę na bazarze od baby i w sklepie. Od baby choć pyszniejsza ale duuużo droższa.

• Autor: nonka4 Data: 2009-11-24 13:57:18

a od dziada..? żartuję oczywiście:)

mnie się wydaje,że normalne,że droższa, samo żywienie wiejskiej kury a żywienie(jeśli to tak wogóle można nazwać),

- chyba pasienie fermowych kur, ma się jak niebo do ziemi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu