przywiozlam sobie ze wczasow sporo muszelek a teraz nie mam pomyslu co z nimi zrobic moze ktos mi podsunie jakis pomysl nietrudny bo nie mam specjalnych zdolnosci manualnych
Ja ozdabialam, muszelkami lustro.To nie jest trudne.Podobnie mozna okleic zamki na zdjecia czy szkatulki na drobiazgi.Nawet pudelko po patyczkach do uszu mozna okleic ladnym papierem a na to nakleic muszelki i bedzie ladne pudeleczko.Tutaj zdjecie lustra
To jest zwykly klej plastyczny,taki ktory po wyschnieciu robi sie przezroczysty u mnie sie nazywa bastelkleber za 1 euro:)).Pomiedzy muszelkami jest piasek dekoracyjny,wszystko polakierowane lakierem akrylowym zeby piasek sie nie obsypywal.1,5h roboty:).Dziekuje za uznanie
Muszko juz napisalam wyzej,ze kleilam takim klejem uniwersalnym,ktory po wyschnieciu robi sie przezroczysty.Klej pistoletowy albo silikonowy tez bedzie dobry.Pomiedzy muszelkami jest zwirek dekoracyjny,mozna kupic w kwiaciarniach i sklepach AGD.Calosc jest polakierowana lakierem akrylowym (wodorozcienczalnym),zwykly tez bedzie dobry.Zycze powodzenia:)Pozdrawiam
Ja tez mialam muszelki, i zastanawialam sie co z nimi zrobic- wbyralam kilka, takich wiekszych, porobilam w nich dziurki (mlotkiem i gwozdziem), nawleklam na rafie (chyba tak to sie nazywa..) i ozdoba, np na okno gotowa... - mozna sie ich dopatrzyc w tle, wisza na oknie..
przywiozlam sobie ze wczasow sporo muszelek a teraz nie mam pomyslu co z nimi zrobic moze ktos mi podsunie jakis pomysl nietrudny bo nie mam specjalnych zdolnosci manualnych
Ja ozdabialam, muszelkami lustro.To nie jest trudne.Podobnie mozna okleic zamki na zdjecia czy szkatulki na drobiazgi.Nawet pudelko po patyczkach do uszu mozna okleic ladnym papierem a na to nakleic muszelki i bedzie ladne pudeleczko.Tutaj zdjecie lustra
Piękne to lustro, pomysł ekstra. Możesz napisać jakiego kleju użyłaś?
To jest zwykly klej plastyczny,taki ktory po wyschnieciu robi sie przezroczysty u mnie sie nazywa bastelkleber za 1 euro:)).Pomiedzy muszelkami jest piasek dekoracyjny,wszystko polakierowane lakierem akrylowym zeby piasek sie nie obsypywal.1,5h roboty:).Dziekuje za uznanie
Dzięki piękne.Skorzystam z Twojego pomysłu, mam (wydawało mi się - niepotrzebne) lustro, muszelki też.Pozdrawiam.
Super pomysł !! bardzo ładnie je wykonałaś!!
Pozdrawiam
super!
a moje dziecię ma tyle muszelek!
Trzeba jej teraz lusterko kupić i arcydzieło gotowe:)
Ja to lusterko tez robilam dla corki:)teraz czeka na szkatulke do kompletu:)
sliczne yo jest ale co dawalas pomiedzy muszelki i czym je kleilas moze super glu? dziekuje za odpowiedz i czekam na dalsza pozdrawiam
Muszko juz napisalam wyzej,ze kleilam takim klejem uniwersalnym,ktory po wyschnieciu robi sie przezroczysty.Klej pistoletowy albo silikonowy tez bedzie dobry.Pomiedzy muszelkami jest zwirek dekoracyjny,mozna kupic w kwiaciarniach i sklepach AGD.Calosc jest polakierowana lakierem akrylowym (wodorozcienczalnym),zwykly tez bedzie dobry.Zycze powodzenia:)Pozdrawiam
dziekuje
Tutaj jest parę pomysłów http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3556437
dziekuje skorzystam
Ja tez mialam muszelki, i zastanawialam sie co z nimi zrobic- wbyralam kilka, takich wiekszych, porobilam w nich dziurki (mlotkiem i gwozdziem), nawleklam na rafie (chyba tak to sie nazywa..) i ozdoba, np na okno gotowa...
- mozna sie ich dopatrzyc w tle, wisza na oknie..