witam! jestem na kupnie piekarnika do zabudowy. no i własnie tu sie zaczyna problem bo jakos nie robiłam wcześniej tego typu zakupów. dlatego mam do Was kilka pytan:1.jaka firma jest waszym zdaniem najlepsza?? jesli ktos ma, to chciałabym wiedziec czy jest zadowolony?? i rzecz najwazniejsza bo słyszalam ze pod wpływem gorąca odkleja sie płyta od mebli przy piekarniku.. prawda to?? Pan w sklepie zapewnia ze nie a znajomej sie odkleja... z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam!
Odkleja się, ale może też zależy jaka okleiną obłożone są meble. U mnie jest jakies tworzywo i od strony piekarnika odchodzą od szuflad. Tak samo odklejona jest okładzina szuflady znajdującej sie pod piekarnikiem.
ja mam piekarnik amici i jestem zadowolona. co do odklejania się czegokolwiek pod wpływem ciepła, to nie wiem jak to jest , ponieważ ja mam szafki z drewna , i nie zauważyłam na nich żadnych zmian.
Od siedemnastu lat mam kuchnie z wbudowanym piekarnikiem i nic mi sie do tej pory nie odkleilo.Moze dlatego, ze piekarnik jest wbudowamy dosyc wysoko i nie ma stycznosci z blatem.
Ja mam piekarnik Whirlpool'a zabudowany, dodatkowo sąsiadujący z zabudowaną lodówką, to nie ma żadnego wpływu - takie piekarniki są dobrze izolowane, więc nic się nie odkleja. Ze swojego piekarnika jestem bardzo zadowolona - nie był drogi (okolo 1tys), a ma dużo przydatnych funkcji (utrzymywanie temperatury, funkcja pizza/chleb, grill, etc).
Ja od 3 lat mam piekarnik firmy Ariston. Dookoła niego mam szafki a nad nimi blat kuchenny i nic mi się nie odkleja. :) Zapewne zależy to od jakości okleiny. Pozdrawiam!
Też już jakieś cztery lata mam wbudowany piekarnik Ariston i nic złego się nie dzieje z zabudową. Jedyne zastrzeżenie do tego piekarnika jest takie, że po 2,5 h od włączenia piekarnik automatycznie się wyłączy. W ten czas wlicza się też okres nagrzewania piekarnika. Tak więc czasem jest to za krótko na upieczenie np sporej kaczki czy większej sztuki jakiegoś mięsa. Poza tym zanim można ponownie uruchomić piekarnik na cały dopuszczalny czas trzeba wpierw odczekać, żeby piekarnik ostygł. Jednym słowem odpada wstawianie produktów do pieczenia jedne po drugich.
Mam piekarnik Amica, spisuje sie świetnie już prawie szósty rok, ale moje szafki kuchenne przy samym piecu niestety lekko sie odklejają, a podczas pieczenia i po są dość ciepłe.
Podobno tylko Ariston ma modele , ktorych ścianki nie nagrzewają się i dlatego sa najlepsze do zabudowy. Tak mi powiedział stolarz, który bedzie mi robił meble do kuchni. I też chyba kupię Aristona, ale -tylko to z tej firmy :))
Hej, pierwszy raz slysze by sie olkleiny meblow odklejaly kolo piekarnika. Moje starsze meble kuchenne maja prawie 15 lat jak nie wiecej i nic ale to nic sie nie odkleja. W nowej kuchni tez nic. Szafki nie nagrzewaja sie w czasie pieczenia. Scianka kolo piekarnika jest najwyzej lekko letnia. Byc moze kuchnie starego typu nie sa przystosowane do sasiedztwa piekarnika- okleiny i kleje).
Inna sprawa: moze niektore typy piekarnikow w Polsce nie sa badz sa zle izolowane. Ja mialam AEG i Gorenje i nic absolutnie nie dzieje sie. Rowniez nie ma zadnych ograniczen czasu uzytkowania - moze piekarnikowi brak izolacji i wylacza sie samoczynnie by zapobiec przegrzaniu. Nie wiem bo z takim problemem stykam si epo raz pierwszy. Moj piekarnik po wylaczeniu chlodzi sie sam z 10 minut. Wlacza sie wiatraczek i chlodzi. Poprzedni ktory tego ni mial mial po obu stronach takie metalowe blaszki dystansowe z otworami - przypominajacymi drabinke. Tak chyba sie chlodzil. Blszki te byly czescia piekarnika.
jeszcze misie przypomnialo: moje piekarniki siedza zawsze w , do ich wbudowy przeznaczonej, szafce Tej szafki nie widac - oprocz czesci pod piekarnikiem. Ta szafka w srodku "cierpi na wygladzie" od wewnatrz jest ciemniejsza tam tez widac miejscami szkody cieplne, ze tak powiem. Widac to jednak tylko i wylacznie przy wymianie piekarnika gdyz zabudowane wnetrze nie jest dostepne ani widoczne. Moze rodzaj takiej szafki ma znaczenie w izolacji piekarnika od reszty kuchni.
Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona- uważam, że nie mogłam trafić lepiej. Pierwsze słysze o odklejaniu się czegokolwiek, u mnie wszystko gra. Uważam ,że piekarnik do zabudowy to najlepsze rozwiązanie z mozliwych, wygląda super. Swój kupiłam na torres.pl- maja szybką wysyłkę i profesjonąlną obsługę, która bardzo pomogła mi w doborze piekarnika.
witam! jestem na kupnie piekarnika do zabudowy. no i własnie tu sie zaczyna problem bo jakos nie robiłam wcześniej tego typu zakupów. dlatego mam do Was kilka pytan:1.jaka firma jest waszym zdaniem najlepsza?? jesli ktos ma, to chciałabym wiedziec czy jest zadowolony?? i rzecz najwazniejsza bo słyszalam ze pod wpływem gorąca odkleja sie płyta od mebli przy piekarniku.. prawda to?? Pan w sklepie zapewnia ze nie a znajomej sie odkleja... z góry dziekuje za pomoc pozdrawiam!
Odkleja się, ale może też zależy jaka okleiną obłożone są meble. U mnie jest jakies tworzywo i od strony piekarnika odchodzą od szuflad. Tak samo odklejona jest okładzina szuflady znajdującej sie pod piekarnikiem.
ja mam piekarnik amici i jestem zadowolona. co do odklejania się czegokolwiek pod wpływem ciepła, to nie wiem jak to jest , ponieważ ja mam szafki z drewna , i nie zauważyłam na nich żadnych zmian.
Ja mam też piekarnik amiki, on ma chłodzenie, więc na zewnątrz się nie nagrzewa, moja kuchnia: http://www.ceneo.pl/;015269890-10.htm
Mój piekarnik też jest Amica, mam go 11 lat.Szafki mam pod piekarnikiem i nad piekarnikiem i nic się nie odkleja.
Od siedemnastu lat mam kuchnie z wbudowanym piekarnikiem i nic mi sie do tej pory nie odkleilo.Moze dlatego, ze piekarnik jest wbudowamy dosyc wysoko i nie ma stycznosci z blatem.
Ja mam piekarnik Whirlpool'a zabudowany, dodatkowo sąsiadujący z zabudowaną lodówką, to nie ma żadnego wpływu - takie piekarniki są dobrze izolowane, więc nic się nie odkleja. Ze swojego piekarnika jestem bardzo zadowolona - nie był drogi (okolo 1tys), a ma dużo przydatnych funkcji (utrzymywanie temperatury, funkcja pizza/chleb, grill, etc).
Ja od 3 lat mam piekarnik firmy Ariston. Dookoła niego mam szafki a nad nimi blat kuchenny i nic mi się nie odkleja. :) Zapewne zależy to od jakości okleiny. Pozdrawiam!
Ja mam Amicę z rożnem i jestem bardzo zadowolona.Nic mi się na razie nie odkleja, a meble mam z płyty MDF.
Też już jakieś cztery lata mam wbudowany piekarnik Ariston i nic złego się nie dzieje z zabudową. Jedyne zastrzeżenie do tego piekarnika jest takie, że po 2,5 h od włączenia piekarnik automatycznie się wyłączy. W ten czas wlicza się też okres nagrzewania piekarnika. Tak więc czasem jest to za krótko na upieczenie np sporej kaczki czy większej sztuki jakiegoś mięsa. Poza tym zanim można ponownie uruchomić piekarnik na cały dopuszczalny czas trzeba wpierw odczekać, żeby piekarnik ostygł. Jednym słowem odpada wstawianie produktów do pieczenia jedne po drugich.
Mam piekarnik Amica, spisuje sie świetnie już prawie szósty rok, ale moje szafki kuchenne przy samym piecu niestety lekko sie odklejają, a podczas pieczenia i po są dość ciepłe.
Podobno tylko Ariston ma modele , ktorych ścianki nie nagrzewają się i dlatego sa najlepsze do zabudowy. Tak mi powiedział stolarz, który bedzie mi robił meble do kuchni. I też chyba kupię Aristona, ale -tylko to z tej firmy :))
Ważne żeby pikarnik miał dobrze chłodzoną odudowę.Mam pikarnik indesit szafki są zimne nic sie nie odkleja.
Ja mam amicę i jestem zadowolona.
ja mam boscha i jestem bardzo bardzo zadowolona nic sie nie odkleja
Hej, pierwszy raz slysze by sie olkleiny meblow odklejaly kolo piekarnika. Moje starsze meble kuchenne maja prawie 15 lat jak nie wiecej i nic ale to nic sie nie odkleja. W nowej kuchni tez nic. Szafki nie nagrzewaja sie w czasie pieczenia. Scianka kolo piekarnika jest najwyzej lekko letnia. Byc moze kuchnie starego typu nie sa przystosowane do sasiedztwa piekarnika- okleiny i kleje).
Inna sprawa: moze niektore typy piekarnikow w Polsce nie sa badz sa zle izolowane. Ja mialam AEG i Gorenje i nic absolutnie nie dzieje sie. Rowniez nie ma zadnych ograniczen czasu uzytkowania - moze piekarnikowi brak izolacji i wylacza sie samoczynnie by zapobiec przegrzaniu. Nie wiem bo z takim problemem stykam si epo raz pierwszy. Moj piekarnik po wylaczeniu chlodzi sie sam z 10 minut. Wlacza sie wiatraczek i chlodzi. Poprzedni ktory tego ni mial mial po obu stronach takie metalowe blaszki dystansowe z otworami - przypominajacymi drabinke. Tak chyba sie chlodzil. Blszki te byly czescia piekarnika.
jeszcze misie przypomnialo: moje piekarniki siedza zawsze w , do ich wbudowy przeznaczonej, szafce Tej szafki nie widac - oprocz czesci pod piekarnikiem. Ta szafka w srodku "cierpi na wygladzie" od wewnatrz jest ciemniejsza tam tez widac miejscami szkody cieplne, ze tak powiem. Widac to jednak tylko i wylacznie przy wymianie piekarnika gdyz zabudowane wnetrze nie jest dostepne ani widoczne. Moze rodzaj takiej szafki ma znaczenie w izolacji piekarnika od reszty kuchni.
Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona- uważam, że nie mogłam trafić lepiej. Pierwsze słysze o odklejaniu się czegokolwiek, u mnie wszystko gra. Uważam ,że piekarnik do zabudowy to najlepsze rozwiązanie z mozliwych, wygląda super. Swój kupiłam na torres.pl- maja szybką wysyłkę i profesjonąlną obsługę, która bardzo pomogła mi w doborze piekarnika.