Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy ktos byl na koncercie Budki Suflera w Oberhausen??

• Autor: skopolendra Data: 2009-11-25 15:27:30

W ubiegla sobote bylam w Oberhausen na koncercie Feel, Boys i Budki Suflera (kolejnosc wystepowania).Ten koncert dostarczyl mi wielu emocji i wspomnien z dziecinstwa.Jestem ciekawa czy jeszcze ktos z zarloczkow tak byl?

• Autor: CZOS Data: 2009-11-25 16:52:28

Pewnie najwięcej wspomnień z dzieciństwa miałaś po wysłuchamiu FEEL'a :-)

• Autor: skopolendra Data: 2009-11-25 17:05:18

Nie, nawet nie lubie Feel ale jak juz byli "w pakiecie" to co bylo robic.Bylam malym dzieckiem kiedy Izabela Trojanowka spiewala z Budka,potem Urszula,"Jolka,Jolka" zanam od zawsze.Zlapalam sie na tym, ze nie wiem skad znam slowa prawie wszystkich piosenek (przynyjmniej duza ich czesc), wyglada na to,ze wychowalam sie na tej muzyce.Nie wiem czy to latwo zrozumiec ale 15 tysiecy polakow spiewajacych na stojaco "dmuchawce latawce" to dla takiej swiezej emigrantki jak ja wielkie wzruszenie.Pozdrawiam

• Autor: CZOS Data: 2009-11-25 17:43:29

To znaczy, że Budka była z całym "pakietem" czyli lubuszanin Felicjan Andrzejczak też był.
    Ja miałe w swoim życiu taki epizod, że przez kilka lat byłem mężem kuzynki Urszuli. Nigdy się z Urszulą nie spotkałem, natomiast mieszkając w Lublinie robiłem usługi dla Mietka Jureckiego i Beaty z Bajmu. Wtedy zobaczyłem, że jest ona raczej mało wielka.

• Autor: skopolendra Data: 2009-11-25 18:15:43

Byli wszyscy,Romuald Czystaw,Andrzajczak,Trojanowka,Urszula.Naprawde super koncert.Szczerze mowiac nie wierze w "wielkosc" gwiazd.nigdy nie interesuje sie ich prywatnym zyciem.Interesuje mnie to co slysze,czy ta osoba do mnie trafia czy nie.Bo do Beaty, nie jestem fanka, jestem wychowana na rocku, lubie Perfect, Scorpions itp:)

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-11-26 14:56:01

Niestety nie dostalam w tym roku biletow.Skopolendro co roku w Oberhausen w König-Pilsener-Arena pod koniec  listopada jest koncert zespolow Polskich.Ja co prawda mam okolo 260km ,zeby tam dojechac,ale w tym roku nie udalo mi sie z powodu braku biletow,byly bardzo szybko wykupione.W tamtym roku bylam na podobnym koncercie wystepowali-Formacja Niezywych Schbuff,Dzem,Krzysztof Krawczyk i Lady Pank.

Bylo rowniez super Formacja rozbawila cala publicznosc,ale Lady Pank niestety zawiedli,wyszlam po kilku piosenkach,ponad polowa ludzi rowniez wyszla.Zespol wydawal sie byc po spozyciu,na samym wejsciu nawet nie przywital sie z publicznoscia,po takim wejsciu nawet nie zalapali kontaktu z publicznoscia,a Panasewicz nie trafial w zadne tony niestety.Mysle .ze poszli na latwizne,bo rok wczesniej rowniez koncertowali i zrobili furore,wiec mysleli ,ze tym razem to pestka i starac sie nie musza.

W polowie pazdziernika  co roku w Essen jest koncert gwiazd Polskich,rowniez fajny koncert.

• Autor: skopolendra Data: 2009-11-26 15:09:35

Wiem o tych koncertach.Ja do Oberhausen mam tylko niecale 100 km.Dwa lata temu bylismy na koncercie:Perfect,Zuki i tez Budka Suflera.Bylo fantastycznie,Dla mnie byla to pierwsza mozliwosc zobaczenia  tylu polakow naraz (jestem w niemczech niecale  4 lata)Lzy lecialy same,pierwsze 20 minut nic nie widzialam.Markowski mimopodeszlego wieki pelen energi,Cugowski z glosem co tnie uszy jak zyletka.Zuki...no powiedzmy ze nie lubie zespolow co spiewaja przeboje innych.Duze wrazenierobi na mnie to,zerodzice przychodza z dziecmi,ze wszyscy starsi i mlodsi znaja teksty piosenek.Co do Lady Pank ,o ktorym piszesz: bylam wielka ich fanka jako nastolatka,ten pamierny koncert z okazji dnia dziecka,po ktorym znikneli ze sceny obrzydzil mi ich calkowicie.Dzisiaj patrze chlodniej,doceniam taletny ale uwazam ich za degeneratow.To przykre zenieszanuja publicznosci bo niby kto wynosi ich do rangi gwiazdy...Pozdrawiam

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-11-26 15:22:36

Skopolendro to sobie rece mozemy podac,ja tez swieza emigrantka jestem w niemczech ponad 4lata.A na koncercie w tamtym roku bylam z szwagierka,znajoma i moja prawie wtedy 15-letnia corka,same baby pojechalysmy na koncertMam nadzieje ,ze w przyszlym roku bilety uda mi sie dostac.

Przejdź do pełnej wersji serwisu