Kochani mam na studiach taki miły przedmiocik Analiza finansowa i wszystko byłoby ok, gdyby nie prowadził go miły straszy Pan, który jest biegłym rewidentem, i do tego strasznie się zapomina, w styczniu egzamin mam zaraz po świętach, i nasz kochany wykładowca zapowiedział że obowiązują nas testy na biegłoego z lat 1998 - 2008 z części odpowidzniej dla przedmiotu. Nie podał nam żadnych książek, zbiorów zadań itp. bo jak to wg niego są cegły, my mamy uczyć się tych testów tylko skąd je wziąść?? Przekopałam neta, biblioteki itp. i jedyne co znalazłam to niedostępną ksiązkę /zeszyt Rachunkowość - Przykładowe tematy egzaminacyjne dla kandydatów na biegłych rewidentów 1998-2004 czy ktoś z was posiada może coś takiego , bo ja się poddałam w poszukiwaniach i narazie wpruwam ustawy o rachunkowości i dla biegłych, bo na teście obowiązują a korzystać z wydrukowanych nie wolno. :(
Witaj! myślę, że Twojemu wykładowcy coś się pomyliło, że pomylił studentów z biegłymi i w ogóle chce coś udowodnić, ale co i komu, Bóg raczy wiedzieć. Jeżeli chcesz jednak temu sprostać, musisz postudiować miesięcznik "Rachunkowość", po obejrzeniu kilku sama wpadniesz w których nr-ach /miesiącach/ są ogłaszane testy z egzaminów, aby nie kopać całych roczników. Gdzie to można dostać? otóż za moich czasów, bardzo już odległych, wszystkie większe firmy prenumerowały ten miesięcznik dla dz. księgowości, teraz z uwagi na oszczędoności pewnie tego nie robią, ale skontaktuj się ze Stowarzyszeniem Księgowych w Polsce, w każdym mieście wojewódzkim jest Oddział, tam powinni mieć....z pewnością mają też firmy świadczące usługi z zakresu księgowości, a także badajęce sprawozdania finansowe. O nich też dowiesz się w tych oddziałach. A co do egzaminu...no cóż, nie taki diabeł straszny....kiedyś zdawałam......pozdrawiam, życzę wszystkiegi dobrego i "złamania długopisu" na egzaminie.
Kochani mam na studiach taki miły przedmiocik Analiza finansowa i wszystko byłoby ok, gdyby nie prowadził go miły straszy Pan, który jest biegłym rewidentem, i do tego strasznie się zapomina, w styczniu egzamin mam zaraz po świętach, i nasz kochany wykładowca zapowiedział że obowiązują nas testy na biegłoego z lat 1998 - 2008 z części odpowidzniej dla przedmiotu. Nie podał nam żadnych książek, zbiorów zadań itp. bo jak to wg niego są cegły, my mamy uczyć się tych testów tylko skąd je wziąść?? Przekopałam neta, biblioteki itp. i jedyne co znalazłam to niedostępną ksiązkę /zeszyt Rachunkowość - Przykładowe tematy egzaminacyjne dla kandydatów na biegłych rewidentów 1998-2004 czy ktoś z was posiada może coś takiego , bo ja się poddałam w poszukiwaniach i narazie wpruwam ustawy o rachunkowości i dla biegłych, bo na teście obowiązują a korzystać z wydrukowanych nie wolno. :(
Witaj! myślę, że Twojemu wykładowcy coś się pomyliło, że pomylił studentów z biegłymi i w ogóle chce coś udowodnić, ale co i komu, Bóg raczy wiedzieć.
Jeżeli chcesz jednak temu sprostać, musisz postudiować miesięcznik "Rachunkowość", po obejrzeniu kilku sama wpadniesz w których nr-ach /miesiącach/ są ogłaszane testy z egzaminów, aby nie kopać całych roczników.
Gdzie to można dostać? otóż za moich czasów, bardzo już odległych, wszystkie większe firmy prenumerowały ten miesięcznik dla dz. księgowości, teraz z uwagi na oszczędoności pewnie tego nie robią, ale skontaktuj się ze Stowarzyszeniem Księgowych w Polsce, w każdym mieście wojewódzkim jest Oddział, tam powinni mieć....z pewnością mają też firmy świadczące usługi z zakresu księgowości, a także badajęce sprawozdania finansowe. O nich też dowiesz się w tych oddziałach.
A co do egzaminu...no cóż, nie taki diabeł straszny....kiedyś zdawałam......pozdrawiam, życzę wszystkiegi dobrego i "złamania długopisu" na egzaminie.
Witam,
serdecznie zapraszam na nowo otwarte forum podatkowo-księgowe. chętnie odpowiemy na nurtujące Cię pytania.
Forum Podatkowe Rozliczenia