Kupiłam biały mak. Czy oprócz rogali świętomarcińskich, można z niego upiec taki zwyczajny makowiec zawijany np. krucho drożdżowy ? Czy ktos ma doświadczenie z białym makiem ?Czy przyrządza się go tak samo jak czarny ?
A gdzie udało Ci się kupic biały mak?
W sklepie internetowym '' Przydasiownia''
Pewnie,że można wszystko z niego upiec,
w przepisach zastępuje również orzechy.
A świąteczny makowiec z białego maku to poezja smaku.
Miele się i przyrządza z bakaliami- jak czarny.
Dziekuje za radę Nonka. Też tak myslałam, ale wolałam sie upewnić.
Kupiłam biały mak. Czy oprócz rogali świętomarcińskich, można z niego upiec taki zwyczajny makowiec zawijany np. krucho drożdżowy ? Czy ktos ma doświadczenie z białym makiem ?Czy przyrządza się go tak samo jak czarny ?
A gdzie udało Ci się kupic biały mak?
W sklepie internetowym '' Przydasiownia''
Pewnie,że można wszystko z niego upiec,
w przepisach zastępuje również orzechy.
A świąteczny makowiec z białego maku to poezja smaku.
Miele się i przyrządza z bakaliami- jak czarny.
Dziekuje za radę Nonka. Też tak myslałam, ale wolałam sie upewnić.