Jestem na etapie poszukiwań dobrego miksera kuchennego , jak się już zorientowałam , są to najczęściej zestwy całych robotów , na czym mniej mi zależy , bo posiadam już różne pomocne mi urządzenia kuchenne , ale jeśli nie będzie wyjścia , to nie zarzekam się , że takowego robota nie zakupię , tu moja prośba , proszę o rady , jakie urządzenie wybrać - aby się nie przegrzewało , nie wędrowało po stole , jakie Wy macie miksery , z których jesteście zadowolone ( zadowoleni ) - chciałabym wybrać coś na lata , jakie macie doświadczenia? Przedział cenowy jest dość szeroki , na co zwrócić uwagę ?
Philips o mocy od 350 WAT modele z numeracja bodajże od 1400 (cena waha się w granicach 80-160 zł, w zależności od modelu). On ma szerokie łopatki (a nei same druciki jak np zelmer) - te pozwalają szybko ubić pianę czy całe żółtka. Nie mam takiego miksera, ale Lubczyk ma i wykonywał u mnie nim trzy ciasta. Biszkopt ubijał z całych jaj, bez rozdzielania na białko i żółtko - w sumie 10- 12 minut, a ciasto było wyższe ponad tortownicę. Nie posiada misy (mikser nie Lubczyk)- tylko niewielki stojak z pojemnikiem na mieszadła Stoi w kolejce do zakupu -zamiast robota do którego sie przymierzałam
o Chmurki , ten sprzęt to marzenie ( ściętej głowy ) , perfekcja formy , choć cena studzi zapały , nad Boschem myślałam też , bardzo brałam go pod uwagę , może ktoś z Was ma takie urządzenia - jak się spisują ? Dodam ,że jestem przyzwyczajona do miksera z misą , baardzo się przydaje w ferworze przygotowań , chodzi mi o wolne ręce - taki mikser bym preferowała , proszę o rady i spostrzeżenia
Ja także marzę o KA... :) Dodam, że na alle można najuboższą wersję w kolorze białym kupić już za 1000 zł. z przesyłką. Sprowadzane bezpośrednio ze Stanów. Znajoma sobie zafundowała i podobno wszystko bez zastrzeżeń... Ja także zbieram. Hi hi.
Ja tez chce.....U nas wersja najtansza to jakies 200 funtow. Ale mnie sie marzy taki juz porzadny. Niestety cena idzie razy 2. Moze kiedys. Na razie wzdycham jak go widze i zadowalam sie Kenwoodem, choc niebawem bede musiala go chyba wymienic na nowszy model bo cos zaczyna z silniczniem szwankowac.
Ja napiszę tak. Mikser jest urzadzeniem z któreg bardzo częśto korzystam. Miałam już kika mikserów w swoim życiu od renomowanych firm po te mniej. Teraz od kilku lat mam Zelmera i jak na razie spisuje się najlepiej z tych wszystkich co miałam. Polecam cena nie jest wysoka a jakość tak.
Ja też mam zelmera - ale mój juz jest pełnoletni. Sprawuje sie bez zarzutów - przynajmniej tak myślałam. Ale nigdy piany z białek dobrze mi nie ubił. Ale to dopiero zauważyłam jak nabyłam 600 Watowego (mój zelmer ma 140 W) blendera boscha - bo wcześniej myślałam, że nei mam ręki do piany. Ale bosch źle radzi sobie z ubijaniem żółtek - miesza je a nie ubija Okazuje się , że tu - raz rozchodzi się o moc, a dwa o szerokość (powierzchnię) mieszadeł (zelemer ma druciki, philips 2-3 milimetrowe blaszki - może źle to określam)
Też mam zelmera z miską obrotową i podobne odczycie co do ubijania piany.Poza tym zelmer spełnia swoje funkcje -mieszanie itd...jak na swój wiek(ok 10 lat).Od maja mam aeg electrolux robot kuchenny,który doskonale ubija pianę z białek,śmietanę,miesza i zagniata ciasto ok 1/2 kg,tarkuje marchew,ziemniaki na frytki kroi,szatkuje kapustę,warzywka w plasterki sieka,ściera ziemniaki np na placki,sieka warzywa na sałatkę jarzynową,natkę i koperek też posieka.W zestawie jest szeiker którym rozbrabniam lód,orzechy,owoce na jogurt,suszone grzybki,suche bułki(na tartą).Ma 800 wat,10 prędkości i funkcję praca pulsacyjna.Mogę polecić owe cudo-skraca czas i usprawnia pracę w kuchni i jestem z niego zadowolona,a kosztuje jak się orientowalam ok 300-400 zł.Nawet nie chowam go do szafki,bo ciągle jest w użyciu.
Spisuje się nieźle. Jego dobre strony to: maszynka do mielenia, można zakupić wiele funkcjonalnych części (duzo jest też dołączonych, w zestawie) i co ważne, po złożeniu, zostaje tylko trzon. 2 lata temu płaciliśmy za niego 600zł. Nie należy do tanich, ale jest naprawdę dobry. Wszystko zależny od tego co dokładnie potrzebujesz, ale Boscha spokojnie mogę polecić. Mam jeszcze blender i gofrownicę. Też bez zarzutu.
Ja mam robota firmy Zelmer i jestem z niego zadowolona. Pierwszy miałam 10 lat aż w końcu zębatki się starły(korzystałam z niego w ilości znacznej). Drugi już2 rok i sprawuje się wyśmienicie. No i ceny są do przyjęcia a to dla mnie też ważne.
ZELMER z misą obrotową niezmiennie od 13 lat...dwa lata temu tylko wymieniałam 'zębatki' (plastikowe były i się starły) w serwisie i okazało się,że to tylko 7zł,a ja byłam załamana i myślałam,że juz po prostu go wykończyłam.Nie ukrywam,że bardzo,ale to bardzo czesto go używam :))
Hej użytkownicy mikserów i robotów miksujących proszę o Wasze opinie i rady , napewno są wśród nas posiadacze MUMów , Kenwoodów , Zelmerów ( np.Fenomen ) i Kitchen Aidów, jakie macie pozytywne i negatywne odczucia - to ważne informacje dla kogoś , kto szuka tego sprzętu i ma podjąć decyzję na lata ( mam nadzieję ) , czy warto wydać więcej za wielką moc ? Ja sporo piekę i dotychczas Zelmer mi nieźle w tym pomagał , do czasu , gdy mi spadł , jest teraz dość chory i nie wyjdzie już z tego ...
A taki: http://www.kenwoodworld.com/pl-PL/Produkty/Miksery/Seria-Prospero/KM266---Prospero/ Ja się nad nim zastanawiam. Plusy: tańszy niż KA ;), duża moc, całkiem spora misa, malakser. Z tego co się dowiadywałam sensowna maszynka do mielenia. Szukam kogoś kto już użytkuje by coś wiecej się dowiedzieć. Ale chyba mój wybór padnie właśnie na ten model.
Byłam dzisiaj w sklepie agd i w katalogu wypatrzyłam właśnie tego prospero o mocy 900 W - jego cena w wersji podstawowej ok. 1300,- , przystawki które można kupić dodatkowo to: maszynka do mielenia mięsa ok. 400,- , do wałkowania ciasta ok. 400,- , jest jeszcze malakser jako przystawka ,ale już nie pytałam o cenę, oraz jeszcze inne przystawki do tarcia, szatkowania itp. W wersji podstawowej jest misa metalowa i 3 różne mieszadła oraz mikser - dzbanek. Pozdrawiam marzycielki o dobrym robocie.
Ja na razie mam zelmera ale marzy mi sie cos takiego http://www.meru.pl//product_info.php?products_id=1403. Już poruszałam ten problem na forum bo nie wiedziałam czy warto Camry kupować. Na razie zbieram na niego. Oczywiście KA mi sie marzy ale musiałabym sie nieźle zaporzyczyć ;( a co so Zelmera to przde wszystkim łatwo go rozwalić... moja córeczka raz i go wyrwała i od razu upadając nawet nie z wysoka stracił przesuwik do predkości :( działą dobrze ale nie mam miski i stojaka wiec co chwila go odkładam żeby cos dodać.
Rzymianko, zapewne widziałaś inny model (Major, chef) bo ten model KM266 jest tańszy i już w zestawie jest i maszynka i sokowirówka - dlatego się zastanawiam, bo jak to mówią jak coś jest do wszystkiego to jest... Chętnie skorzystam z doświadczeń osób które nim już pracują. Tu fajny opis i cena 915
Mam od kwietnia Kitchen Aid. Dla mnie rewelacja. Dwa razy w tygodniu piekę pieczywo, chleby bułki i pomaga mi w tym rewelacyjnie.Poza tym inne słodkie ciasta, naleśniki, placki ziemniaczane. Miesza wszystko nawet sałatkę warzywną, ubija piany na bezy , śmietanę, miesza mielone mięsko na kotlety, typowa pomoc domowa. Przystawki ma rożne. Ja mam do szatkowania- ogórki, papryka, marchew, do zapraw poszly w mig i przystawki na wiórki do zup duże i małe oczka. Cena kosmiczna, ale mam nadzieję używać go na wieki wiekow, a już córka ustawia się w kolejce spadkowej i konkuruje z młodszą siostrą, która weźmie go w spadku;-)))
arabis - Camry wydaje się być niezły za tą cenę i moc , porównywałam też Clatronika 1000 w do niego , duże gwiaździste mieszadła i metalowa misa , cena podobna , wciąż się zastanawiam
Ogólnie mikser jest cichy, na dole domu w kuchni miksuje,( piana z białek,muffinki, ciasto na chlebek pełnoziarnisty, itp), a na piętrze śpi dwulipółlatka, bo jak ona śpi ja mam wolne ręce, więc jest cichy jak dla mnie. Przystawki trące są głośne, ale inaczej sie nie da. Ja jestem z niego naprawdę zadowolona, a teraz uczę się na nim wałkować ciasto na pierogi i makaron. Nielada to sztuka, ale próbuję wytrwale Ja kupowałam w złotówkach, ( ponad 2 tyś zł) mam gwarancję a to jest przy tej cenie urządzenia ważne.Więcej przystawek chce kupić przez znajomych w Stanach, bo to się opłaca. Pozdrawiam
Daisy , gdy ja go zobaczyłam u nas w sklepie , zadurzyłam się w nim , gorące myśli i dialogi z mężusiem , idziemy do domu handlowego , a pani informuje - nie został już rzaden , poszły jak ciepłe bułeczki , czy to o czymś nie świadczy ? *( były po 2.4 + dodatkowa dzieża )
Jestem na etapie poszukiwań dobrego miksera kuchennego , jak się już zorientowałam , są to najczęściej zestwy całych robotów , na czym mniej mi zależy , bo posiadam już różne pomocne mi urządzenia kuchenne , ale jeśli nie będzie wyjścia , to nie zarzekam się , że takowego robota nie zakupię , tu moja prośba , proszę o rady , jakie urządzenie wybrać - aby się nie przegrzewało , nie wędrowało po stole , jakie Wy macie miksery , z których jesteście zadowolone ( zadowoleni ) - chciałabym wybrać coś na lata , jakie macie doświadczenia? Przedział cenowy jest dość szeroki , na co zwrócić uwagę ?
Philips o mocy od 350 WAT modele z numeracja bodajże od 1400 (cena waha się w granicach 80-160 zł, w zależności od modelu). On ma szerokie łopatki (a nei same druciki jak np zelmer) - te pozwalają szybko ubić pianę czy całe żółtka.
Nie mam takiego miksera, ale Lubczyk ma i wykonywał u mnie nim trzy ciasta. Biszkopt ubijał z całych jaj, bez rozdzielania na białko i żółtko - w sumie 10- 12 minut, a ciasto było wyższe ponad tortownicę. Nie posiada misy (mikser nie Lubczyk)- tylko niewielki stojak z pojemnikiem na mieszadła
Stoi w kolejce do zakupu -zamiast robota do którego sie przymierzałam
Dzięki , a do czego się przymierzałaś ?
Do muma Boscha, bo na kennwoda (prezentowanego) czy KA to nie dam rady (tym bardziej, że mam termomix).
Może coś takiego Cię zainteresuje. Nie posiadam, ale słyszałam dużo pochlebnych opinii o tym sprzęcie. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=816997201#gallery
o Chmurki , ten sprzęt to marzenie ( ściętej głowy )
, perfekcja formy , choć cena studzi zapały , nad Boschem myślałam też , bardzo brałam go pod uwagę , może ktoś z Was ma takie urządzenia - jak się spisują ? Dodam ,że jestem przyzwyczajona do miksera z misą , baardzo się przydaje w ferworze przygotowań , chodzi mi o wolne ręce - taki mikser bym preferowała , proszę o rady i spostrzeżenia
Moje też marzenie...
Ja także marzę o KA... :) Dodam, że na alle można najuboższą wersję w kolorze białym kupić już za 1000 zł. z przesyłką. Sprowadzane bezpośrednio ze Stanów. Znajoma sobie zafundowała i podobno wszystko bez zastrzeżeń... Ja także zbieram. Hi hi.
Ja tez chce.....U nas wersja najtansza to jakies 200 funtow. Ale mnie sie marzy taki juz porzadny. Niestety cena idzie razy 2. Moze kiedys. Na razie wzdycham jak go widze i zadowalam sie Kenwoodem, choc niebawem bede musiala go chyba wymienic na nowszy model bo cos zaczyna z silniczniem szwankowac.
Tu jest link do Philipsa http://www.euro.com.pl/miksery/philips-hr1561-55.bhtml
Ja napiszę tak. Mikser jest urzadzeniem z któreg bardzo częśto korzystam. Miałam już kika mikserów w swoim życiu od renomowanych firm po te mniej. Teraz od kilku lat mam Zelmera i jak na razie spisuje się najlepiej z tych wszystkich co miałam. Polecam cena nie jest wysoka a jakość tak.
Ja też mam zelmera - ale mój juz jest pełnoletni. Sprawuje sie bez zarzutów - przynajmniej tak myślałam. Ale nigdy piany z białek dobrze mi nie ubił. Ale to dopiero zauważyłam jak nabyłam 600 Watowego (mój zelmer ma 140 W) blendera boscha - bo wcześniej myślałam, że nei mam ręki do piany. Ale bosch źle radzi sobie z ubijaniem żółtek - miesza je a nie ubija Okazuje się , że tu - raz rozchodzi się o moc, a dwa o szerokość (powierzchnię) mieszadeł (zelemer ma druciki, philips 2-3 milimetrowe blaszki - może źle to określam)
Też mam zelmera z miską obrotową i podobne odczycie co do ubijania piany.Poza tym zelmer spełnia swoje funkcje -mieszanie itd...jak na swój wiek(ok 10 lat).Od maja mam aeg electrolux robot kuchenny,który doskonale ubija pianę z białek,śmietanę,miesza i zagniata ciasto ok 1/2 kg,tarkuje marchew,ziemniaki na frytki kroi,szatkuje kapustę,warzywka w plasterki sieka,ściera ziemniaki np na placki,sieka warzywa na sałatkę jarzynową,natkę i koperek też posieka.W zestawie jest szeiker którym rozbrabniam lód,orzechy,owoce na jogurt,suszone grzybki,suche bułki(na tartą).Ma 800 wat,10 prędkości i funkcję praca pulsacyjna.Mogę polecić owe cudo-skraca czas i usprawnia pracę w kuchni i jestem z niego zadowolona,a kosztuje jak się orientowalam ok 300-400 zł.Nawet nie chowam go do szafki,bo ciągle jest w użyciu.
Nie bosch tylko braun
Ja mam takiego Boscha:
http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=18289&pkt_id=&pro_id=&char_id=
Spisuje się nieźle. Jego dobre strony to: maszynka do mielenia, można zakupić wiele funkcjonalnych części (duzo jest też dołączonych, w zestawie) i co ważne, po złożeniu, zostaje tylko trzon. 2 lata temu płaciliśmy za niego 600zł. Nie należy do tanich, ale jest naprawdę dobry.
Wszystko zależny od tego co dokładnie potrzebujesz, ale Boscha spokojnie mogę polecić. Mam jeszcze blender i gofrownicę. Też bez zarzutu.
Bior go , MUMa pod uwage , ale mam juz koktailer i malakser , nie posiadam maszynki do miesa , wiec bz mog
ojjjj coś mi tu szaleje na klawiaturze , znalazłam na stronie Boscha , że jest możliwość testowania , i chyba z niej skorzystam
Skoro jest, to czemu nie.
Chyba, że przerabiasz w maszynce niezliczone ilości jedzenia, to może ta będzie za słaba? Tak dokładnie nie znam się na tym.
Ja mam robota firmy Zelmer i jestem z niego zadowolona. Pierwszy miałam 10 lat aż w końcu zębatki się starły(korzystałam z niego w ilości znacznej). Drugi już2 rok i sprawuje się wyśmienicie. No i ceny są do przyjęcia a to dla mnie też ważne.
ZELMER z misą obrotową niezmiennie od 13 lat...dwa lata temu tylko wymieniałam 'zębatki' (plastikowe były i się starły) w serwisie i okazało się,że to tylko 7zł,a ja byłam załamana i myślałam,że juz po prostu go wykończyłam.Nie ukrywam,że bardzo,ale to bardzo czesto go używam :))
Hej użytkownicy mikserów i robotów miksujących proszę o Wasze opinie i rady , napewno są wśród nas posiadacze MUMów , Kenwoodów , Zelmerów ( np.Fenomen ) i Kitchen Aidów, jakie macie pozytywne i negatywne odczucia - to ważne informacje dla kogoś , kto szuka tego sprzętu i ma podjąć decyzję na lata ( mam nadzieję ) , czy warto wydać więcej za wielką moc ? Ja sporo piekę i dotychczas Zelmer mi nieźle w tym pomagał , do czasu , gdy mi spadł , jest teraz dość chory i nie wyjdzie już z tego ...
nikt już tu nie zagląda ??
, znalazłam takie cudeńko , ale to chyba dla nowoużądzających się http://www.ceneo.pl/214981 , niestety u mnie już odpada
A taki: http://www.kenwoodworld.com/pl-PL/Produkty/Miksery/Seria-Prospero/KM266---Prospero/ Ja się nad nim zastanawiam. Plusy: tańszy niż KA ;), duża moc, całkiem spora misa, malakser. Z tego co się dowiadywałam sensowna maszynka do mielenia. Szukam kogoś kto już użytkuje by coś wiecej się dowiedzieć. Ale chyba mój wybór padnie właśnie na ten model.
Byłam dzisiaj w sklepie agd i w katalogu wypatrzyłam właśnie tego prospero o mocy 900 W - jego cena w wersji podstawowej ok. 1300,- , przystawki które można kupić dodatkowo to: maszynka do mielenia mięsa ok. 400,- , do wałkowania ciasta ok. 400,- , jest jeszcze malakser jako przystawka ,ale już nie pytałam o cenę, oraz jeszcze inne przystawki do tarcia, szatkowania itp. W wersji podstawowej jest misa metalowa i 3 różne mieszadła oraz mikser - dzbanek. Pozdrawiam marzycielki o dobrym robocie.
Ja na razie mam zelmera ale marzy mi sie cos takiego http://www.meru.pl//product_info.php?products_id=1403. Już poruszałam ten problem na forum bo nie wiedziałam czy warto Camry kupować. Na razie zbieram na niego. Oczywiście KA mi sie marzy ale musiałabym sie nieźle zaporzyczyć ;( a co so Zelmera to przde wszystkim łatwo go rozwalić... moja córeczka raz i go wyrwała i od razu upadając nawet nie z wysoka stracił przesuwik do predkości :( działą dobrze ale nie mam miski i stojaka wiec co chwila go odkładam żeby cos dodać.
Mam mikser Zelmera-sprawuje się bez zarzutów
pozdrawiam!!!
Rzymianko, zapewne widziałaś inny model (Major, chef) bo ten model KM266 jest tańszy i już w zestawie jest i maszynka i sokowirówka - dlatego się zastanawiam, bo jak to mówią jak coś jest do wszystkiego to jest... Chętnie skorzystam z doświadczeń osób które nim już pracują. Tu fajny opis i cena 915
A udało Ci się znleźć jakieś opinie o nim jak z serwisem, itp??
Mam od kwietnia Kitchen Aid. Dla mnie rewelacja. Dwa razy w tygodniu piekę pieczywo, chleby bułki i pomaga mi w tym rewelacyjnie.Poza tym inne słodkie ciasta, naleśniki, placki ziemniaczane. Miesza wszystko nawet sałatkę warzywną, ubija piany na bezy , śmietanę, miesza mielone mięsko na kotlety, typowa pomoc domowa.
Przystawki ma rożne. Ja mam do szatkowania- ogórki, papryka, marchew, do zapraw poszly w mig i przystawki na wiórki do zup duże i małe oczka.
Cena kosmiczna, ale mam nadzieję używać go na wieki wiekow, a już córka ustawia się w kolejce spadkowej i konkuruje z młodszą siostrą, która weźmie go w spadku;-)))
arabis - Camry wydaje się być niezły za tą cenę i moc , porównywałam też Clatronika 1000 w do niego , duże gwiaździste mieszadła i metalowa misa , cena podobna , wciąż się zastanawiam
daisy - a jak jest z poziomem chałasu w KA ? jaka cena poniosłaś ( w zł czy dolars )
Ogólnie mikser jest cichy, na dole domu w kuchni miksuje,( piana z białek,muffinki, ciasto na chlebek pełnoziarnisty, itp), a na piętrze śpi dwulipółlatka, bo jak ona śpi ja mam wolne ręce, więc jest cichy jak dla mnie.
Przystawki trące są głośne, ale inaczej sie nie da.
Ja jestem z niego naprawdę zadowolona, a teraz uczę się na nim wałkować ciasto na pierogi i makaron. Nielada to sztuka, ale próbuję wytrwale
Ja kupowałam w złotówkach, ( ponad 2 tyś zł) mam gwarancję a to jest przy tej cenie urządzenia ważne.Więcej przystawek chce kupić przez znajomych w Stanach, bo to się opłaca.
Pozdrawiam
Daisy , gdy ja go zobaczyłam u nas w sklepie , zadurzyłam się w nim , gorące myśli i dialogi z mężusiem , idziemy do domu handlowego , a pani informuje - nie został już rzaden , poszły jak ciepłe bułeczki , czy to o czymś nie świadczy ? *( były po 2.4 + dodatkowa dzieża )