Czy zamiast Palmy do ciacha można użyć masła? Czy zamiast innego tłuszczu (no, może poza olejem) można użyć masła? Problem polega na tym, że masła mam pół zamrażarki, a Palmę muszę kupić.
jezeli chodzi o ciasta to margaryne mozna zawsze zastapic maslem. Margaryna jest chetnie uzywana gdyz jest po prostu tansza. Uwaga: niektore polewy wymagaja specjalnego tluszczu masla, margaryny lub tluszczu palmowego badz kokosowego.
moim zdaniem tluszcz palmowy (nie margaryna palma bo ona ma rozne domieszki) jest fajny, daje piekny polysk. Z maslem niektore polewy moga sprawiac klopot przy krojeniu ale to tez zalezy od receptury calej polewy.
Jak chcesz miec dobre ciasto to kup tą Palmę, w końcu to nie jest aż taki duży wydatek żeby nie kupic margaryny do ciasta! A o masło to sie nie martw wykorzystasz do czego innego.
Czy zamiast Palmy do ciacha można użyć masła?
Czy zamiast innego tłuszczu (no, może poza olejem) można użyć masła?
Problem polega na tym, że masła mam pół zamrażarki, a Palmę muszę kupić.
No pewnie ze można,nawet lepsze jest ciasto z masłem,zwłaszcza kruche.
Jak masz za dużo to ja chętnie przyjmę
Mieszkasz w 3Mieście?
Niestety ale nie
jezeli chodzi o ciasta to margaryne mozna zawsze zastapic maslem. Margaryna jest chetnie uzywana gdyz jest po prostu tansza. Uwaga: niektore polewy wymagaja specjalnego tluszczu masla, margaryny lub tluszczu palmowego badz kokosowego.
ale polewa (myślę o standardowej) zawsze wyjdzie lepsza z masła niż z margaryny - nie oddzieli się, jak to czasami bywa w przypadku palmy
moim zdaniem tluszcz palmowy (nie margaryna palma bo ona ma rozne domieszki) jest fajny, daje piekny polysk. Z maslem niektore polewy moga sprawiac klopot przy krojeniu ale to tez zalezy od receptury calej polewy.
Jak chcesz miec dobre ciasto to kup tą Palmę, w końcu to nie jest aż taki duży wydatek żeby nie kupic margaryny do ciasta! A o masło to sie nie martw wykorzystasz do czego innego.