Forum

Kuchenne porady

masło, margaryna, palma i takie inne

  • Autor: Czeslaw Data: 2009-11-27 18:37:15

    Czy zamiast Palmy do ciacha można użyć masła?
    Czy zamiast innego tłuszczu (no, może poza olejem) można użyć masła?
    Problem polega na tym, że masła mam pół zamrażarki, a Palmę muszę kupić.

  • Autor: asiula76 Data: 2009-11-27 18:54:32

    No pewnie ze można,nawet lepsze jest ciasto z masłem,zwłaszcza kruche.
    Jak masz za dużo to ja chętnie przyjmę

  • Autor: Czeslaw Data: 2009-11-27 19:02:11

    Mieszkasz w 3Mieście?

  • Autor: asiula76 Data: 2009-11-27 19:10:48

    Niestety ale nie

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-11-27 19:05:08

    jezeli chodzi o ciasta to margaryne mozna zawsze zastapic maslem. Margaryna jest chetnie uzywana gdyz jest po prostu tansza. Uwaga: niektore polewy wymagaja specjalnego tluszczu masla, margaryny  lub tluszczu palmowego badz kokosowego.

  • Autor: ekkore Data: 2009-11-27 19:06:32

    ale polewa (myślę o standardowej) zawsze wyjdzie lepsza z masła niż z margaryny - nie oddzieli się, jak to czasami bywa w przypadku palmy

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-11-27 19:10:19

    moim zdaniem tluszcz palmowy (nie margaryna palma bo ona ma rozne domieszki) jest fajny, daje piekny polysk. Z maslem niektore polewy moga sprawiac klopot przy krojeniu ale to tez zalezy od receptury calej polewy.

  • Autor: Scooby Data: 2009-11-28 16:14:45

    Jak chcesz miec dobre ciasto to kup tą Palmę, w końcu to nie jest aż taki duży wydatek żeby nie kupic margaryny do ciasta! A o masło to sie nie martw wykorzystasz do czego innego.

Przejdź do pełnej wersji serwisu