Ale ta srednia wiedzma ma sobie dobrze.. :))) Ja to zawsze w roli, tego kto komus robi takie prezenty.. czy spelnia zachcianki.. Wracajac do mojego wczorajszego tortu weselnego.. jeszcze nie slyszalam nawet slowa ze strony zleceniodawcow, - czy smakowalo? - czy sie podobalo?..nie mowiac juz nic na temat..ze mialam dostac za to zaplacone..bo to zupelnie obcy ludzie sa.. a ja wszytskie skladniki kupilam sama....... Kaziku, gratuluje pieknego tortu :) Bardzo efektowny i taki inny... ;))
Z Twoich ust pochwała to więcej niż 100 postów pochwalnych. A co do "klejentów " to szkoda nawet gadać, za darmo i z dopłatą jeszcze niejeden by chciał. Pychol , piwko dla Jaśka. P.S. Wymianę rzeczonego mebla musieliśmy przesunąc na grudzień-styczeń, z przyczyn "prozaicznych", potem będe główkował o "nowym"wyposażeniu.
Użytkownik MARTA84 napisał w wiadomości: > śłiczny ja tez taki chce :) az mi ślinka leci ja takiego talentu niestety > nie mam Marta'o, a powiedz czy próbowałaś, czy z góry zakładasz że nie potrafisz? Jestem pewien że dałabyś radę zrobić, wiesz mi, bardzo proste. Zaczynasz od tego: , potem zmocz lekko uformuj i suszarkę do włosów w rekę , wysusz podsuszone nieco możesz jeszcze doformować, te wąskie zakończenia płatków lepiej wyprostować ... tyle na pierwszą "lekcję" reszta niestety tylko może być słowna nie mam foto ale naprawdę proste jest wykonanie.
Okazało się, że jeszcze nie wszystkie "resztki" zostały "poświętliwie zniszczone" . Oczywiście trzeba wyciąć kilka rożnych wielkości. Po wysuszeniu z jednej strony posmarować pędzelkiem (dwukrotnie) polewą ciemną i koniec płatka jeszcze nie zaschnięty po drugim posmarowniua, lekko zanurzyć w mielonych migdałach:, a spód płatków tak samo posmarować, wystarczy jeden raz tylko grubiej nieco(juz polewą stygnącą) tylko białą polewą i delikatnie wcisnąć w wiórki kokosowe wysypane na talerzyk:... ułożenie róży to już zabawka robisz gniazdo z kremu mniej więcej 3/2 srednicy roży, zaczynasz od największych znow nieco kremu w srodek wkladasz mniejsze ... w srodek .wciskasz aleńki płatek zwiniety na patyczku w rurkę z lekko wywiniętym niby płatkiem (jest na foto). I co , trudne? A te pałąki: wyciete z wafli (szablon to talerzyk) i tak samo jak płatki: polewa stygnąca już pedzelkiem+ wiorki kokosowe , tak samo rurki waflowe ... .
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: > Na jutrzejsze urodziny mojej Średniej Wiedźmy:
Też bym się zgodziła zostac wiedźmą, jakby mi takie prezenciory robili:) Niestety ja musze sama sobie robic i innym też, ale twój jest pierwasza klasa. Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego naj dla "wiedźmy":)
Cudo.Dekoracja wyglada jak kompozycja z suchych lisci a ze jest wykonana z andruta z pewnoscia wspaniale smakuje.Uwielbiam takie swojskie torty.Jakby jeszcze ktos dolozyl serca i zrobil taki specjalnie dla mnie,bylabym wniebowzieta.serdeczne zyczenia dla corki:)
Taak wyglądał dziś ....eeej wczoraj tzn 28 listopada o godz 16:20 na stole, postawiony przed Jubilatką ... gdyby nie zdecydowany "cios nożem" dokonany przez Agatę, stałby dłuuuuugo. Aha, róża tortowa pachniała różą skropiona syropem: http://wielkiezarcie.com/recipe19316.html
Na jutrzejsze urodziny mojej Średniej Wiedźmy:
Gratuluje !!!! talentu a Sredniej skladam najlepsze życzenia :)
Super !Gratulacje talentu,a Średniej -wszyskiego dobrego!
Ale ta srednia wiedzma ma sobie dobrze.. :))) Ja to zawsze w roli, tego kto komus robi takie prezenty.. czy spelnia zachcianki.. Wracajac do mojego wczorajszego tortu weselnego.. jeszcze nie slyszalam nawet slowa ze strony zleceniodawcow, - czy smakowalo? - czy sie podobalo?..nie mowiac juz nic na temat..ze mialam dostac za to zaplacone..bo to zupelnie obcy ludzie sa.. a ja wszytskie skladniki kupilam sama.......
Kaziku, gratuluje pieknego tortu :) Bardzo efektowny i taki inny... ;))
Z Twoich ust pochwała to więcej niż 100 postów pochwalnych.
A co do "klejentów " to szkoda nawet gadać, za darmo i z dopłatą jeszcze niejeden by chciał.
Pychol , piwko dla Jaśka.
P.S.
Wymianę rzeczonego mebla musieliśmy przesunąc na grudzień-styczeń, z przyczyn "prozaicznych", potem będe główkował o "nowym"wyposażeniu.
Sliczny, zdolna z ciebie bestia !!!!!!!!!!
Śliczny , dla mnie jeszcze nikt nie zrobł torta
Dla córy wszystkiego najlepszego
śłiczny ja tez taki chce :)
az mi ślinka leci ja takiego talentu niestety nie mam
Użytkownik MARTA84 napisał w wiadomości:
> śłiczny ja tez taki chce :) az mi ślinka leci ja takiego talentu niestety
> nie mam
Marta'o, a powiedz czy próbowałaś, czy z góry zakładasz że nie potrafisz?
Jestem pewien że dałabyś radę zrobić, wiesz mi, bardzo proste.
Zaczynasz od tego:
, potem zmocz lekko uformuj i suszarkę do włosów w rekę , wysusz podsuszone nieco możesz jeszcze doformować, te wąskie zakończenia płatków lepiej wyprostować ... tyle na pierwszą "lekcję" reszta niestety tylko może być słowna nie mam foto ale naprawdę proste jest wykonanie.
Okazało się, że jeszcze nie wszystkie "resztki" zostały "poświętliwie zniszczone" . Oczywiście trzeba wyciąć kilka rożnych wielkości.
Po wysuszeniu z jednej strony posmarować pędzelkiem (dwukrotnie) polewą ciemną i koniec płatka jeszcze nie zaschnięty po drugim posmarowniua, lekko zanurzyć w mielonych migdałach:, a spód płatków tak samo posmarować, wystarczy jeden raz tylko grubiej nieco(juz polewą stygnącą) tylko białą polewą i delikatnie wcisnąć w wiórki kokosowe wysypane na talerzyk:... ułożenie róży to już zabawka robisz gniazdo z kremu mniej więcej 3/2 srednicy roży, zaczynasz od największych znow nieco kremu w srodek wkladasz mniejsze ... w srodek .wciskasz aleńki płatek zwiniety na patyczku w rurkę z lekko wywiniętym niby płatkiem (jest na foto).
I co , trudne? A te pałąki: wyciete z wafli (szablon to talerzyk) i tak samo jak płatki: polewa stygnąca już pedzelkiem+ wiorki kokosowe , tak samo rurki waflowe ... .
No, mam nadzieję, że kiedyś spróbuję takiego cuda!! Gratuluję talentu. Piękny! Pychole!!!
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
> Na jutrzejsze urodziny mojej Średniej Wiedźmy:
Też bym się zgodziła zostac wiedźmą, jakby mi takie prezenciory robili:)
Niestety ja musze sama sobie robic i innym też, ale twój jest pierwasza klasa.
Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego naj dla "wiedźmy":)
Bardzo ładny prezent i wszystiego naj dla twojej Średniej.Super!!!
Piękny tort, gratuluję zdolności a Wiedźmie życzę spełnienia wszystkich marzeń.
Wszystkiego najlepszego dla Agaciora Wiedźmora! :)
Przepiękny tort! Gratuluję ! Pozdrawiam.
Piękny ten torcik - ozdobiony ze smakiem, że tak powiem Wspaniała dekoracja No i najlepszego dla solenizantki
Wspaniały!!!!!!!!!!!!!!
Cudo.Dekoracja wyglada jak kompozycja z suchych lisci a ze jest wykonana z andruta z pewnoscia wspaniale smakuje.Uwielbiam takie swojskie torty.Jakby jeszcze ktos dolozyl serca i zrobil taki specjalnie dla mnie,bylabym wniebowzieta.serdeczne zyczenia dla corki:)
Taak wyglądał dziś ....eeej wczoraj tzn 28 listopada o godz 16:20 na stole, postawiony przed Jubilatką
... gdyby nie zdecydowany "cios nożem" dokonany przez Agatę, stałby dłuuuuugo.
Aha, róża tortowa pachniała różą skropiona syropem: http://wielkiezarcie.com/recipe19316.html
Tort wygląda pięknie,gratuluję pomysłu