Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Mam pytanie czy taki przepis

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-29 14:30:37

    http://wielkiezarcie.com/recipe53595.html jak tutaj np może być ez problemu dodawany do WZ bo dla mnie nie jest to nic innego jak reklama pewnej firmy i cuż to za przepis gdzie dodaje sie 2 słoiki gotowego już sosu pewnej firmy co o tym myslicie

  • Autor: CZOS Data: 2009-11-29 14:46:08

    aggusia35, autorka podanego przez Ciebie przepisu wpadłą na to forum 4 lata temu, wstawiła 3 przepisy i pewnie tyle ją tu było widać. W kolejnym jej przepisie jest link do produktu i producenta, Szkoda sił i słów.

  • Autor: Shanna Data: 2009-11-29 15:55:15

    No wlasnie chyba nie 'tyle ja tu bylo widac' bo ten przepis na bigos znajduje sie w ostatnio dodanych.

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-29 15:59:34

    no właśnie ja dziś to zauważyłam w najnowszych

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-29 15:58:57

    a czy jest coś takiego na forum pt" Zgłoś problem do moderatora" może można by było zgłaszać takie przepisy i sukcesywnie w ramach wolnego czasu moderatorów były by one usówane. Moim zdaniem  równie dobrze można dodac przepis składniki: 2 zupy firmy X, ziemniaki, kiełbasa. ugotować ziemniaki,zesmażyc kiełbasę, dodac zupy firmy X.. Portal WŻ moim  zdaniem to portal z klasą i nie ma tutaj miejsca na takie rzeczy.

  • Autor: Czeslaw Data: 2009-12-13 01:16:38

    Czy sądzisz, że przepis na bigos powinien zaczynać się od : Zasadzić/zasiać kapustę ... W końcu i tak kupujesz kiszoną kapustę w sklepie, że nie wspomnę o innych składnikach.

  • Autor: Czeslaw Data: 2009-12-13 01:23:16

    Cytat z Twojego przepisu "  ryż (ja daję ryż Sonko w woreczkach)" . Przyganiał kocioł garnkowi.
    Buziaczki

  • Autor: kojonkosky Data: 2009-11-29 16:38:23

    Nie widzę problemu w przepisie podanym przez Ciebie :)
    Na WŻ jest mnóstwo przepisów z gotowcami lub sugestiami ( " majonez tylko kielecki " albo " keczup tylko Włocławek " ) .
    Czasem brak czasu , czasem średnie zaawansowanie w kuchni , powoduje , że przepisy te są popularne i potrzebne .
    Gdy ktoś jest bardziej zaawansowany , z tych przepisów po prostu nie korzysta ...
    Nie skreślajmy początkujących ...

  • Autor: ekkore Data: 2009-11-29 17:01:01

    Kotlin nie kotlin - ale jak zrobić bigos bez kapusty?
    No chyba, że mi się gdzieś ukryła...

  • Autor: jareksz Data: 2009-11-29 17:11:29

    Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
    > Kotlin nie kotlin - ale jak zrobić bigos bez kapusty?No chyba, że mi się
    > gdzieś ukryła...
    bo to bigos cygański:):):)

  • Autor: ekkore Data: 2009-11-29 17:13:36

    Kapusta ulotniła się?

  • Autor: Shanna Data: 2009-11-29 18:03:23

    Trzeba ja wycyganic od sasiadki ;)))

  • Autor: agik Data: 2009-11-29 17:54:12

    A co Ty chcesz od tego przepisu?
    Znaczy dlaczego uważasz, ze to reklama?
    Połowa przepisów zniknęłaby z WŻ, gdyby usnunać serki almette, serki filadelfia, sosy Winiar, przetwory pudliszek, przyprawy kamis itd.
    Przepis jest taki sobie- ja tam bym nie korzystała, ale jak ktoś chce...

    Jak bardzo chcesz- to zgłoś modaratorom- możesz załozyć własny temat, albo poszukać na tym forum licznych tematów "Do moderatorów", "Prośba do moderatorów", "Pytanie do moderatorów".
    Mozesz równiez wysłać meila, albo PW.

    Widze, że znów wysoko unosimy miecze, broniąc.... czego?
    Wiesz chociaz sama?

    Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: aggusia35 Data: 2009-11-29 18:47:55

    wiesz ..może masz racje nie unosze mieczy tylko jak widze taki przepis to się trochę gotuje. Wiem że niektóre firmy zatrudniaja ludzi specjalnie do tego aby wypisywali komentarze bądź sugerowli zakup produktów ich firm. Takie miałam pierwsze skojarzenie z tym przepisem. Chylę czoła być może niektórzy lubią 2 słoiki sosu X i to im smakuje tym samym chcą się podzielić tym przepisem. Myślę jednak że jak przejdę się do sklepu i wezmę słoik sosu X to przepis znajdę na opakowaniu tego słoika ale to chyba nie ma znaczenia. Serwery WŻ są chyba na tyle pojemne aby zmieścić wszystkie przepisy

  • Autor: Bodek Data: 2009-12-13 10:57:23

    zapomnialas dodac magi :):):):)

  • Autor: basiulka Data: 2009-11-29 18:42:54

    Użytkownik aggusia35 napisał w wiadomości:
    > http://wielkiezarcie.com/recipe53595.html jak tutaj np może być ez
    > problemu dodawany do WZ bo dla mnie nie jest to nic innego jak reklama pewnej
    > firmy i cuż to za przepis gdzie dodaje sie 2 słoiki gotowego już sosu
    > pewnej firmy co o tym myslicie
    sosu cyganskiego kotlin juz nie produkuja..niestety

  • Autor: RN Data: 2009-11-29 18:45:16

    Dobrze, że to nie są sosy firmy Neptun!

    .. reszta mi "lotto" ..

  • Autor: holly Data: 2009-11-29 20:29:09

  • Autor: agus2404 Data: 2009-11-29 20:45:39

    buhaha.. :)

  • Autor: basiulka Data: 2009-11-29 19:40:04

    zadna inna firma w Polsce sosu cyganskiego nie produkuje ,tylko Kotlin go robil,,,,wiec chyba tu nie chodzi o reklame,,,a zreszta wyrobow z kotlina nie trzeba reklamowac.

Przejdź do pełnej wersji serwisu