Zostało mi gotowane mięso z rosołu(kurczak).Co mogę zrobić jutro z niego na obiad.Znudziła mi się już potrawka i galaretka z drobiu.Nie mam pomysłu i dlatego proszę o pomysły:)
możesz zrobić uszka z mięsem do tego barszczyk jak został rosół lub pierogi z mięsem. Dobre też są naleśniki z farszem mięsnym i warzywami albo samymi pieczarkami posypane serem żółtym i zapiekane w piekarniku
Ja zawsze robie pierogi albo krokiety.Zmiel mieso razem z warzywami i dodaj cebulke,podsmaz troche i swietny farssz do pierogow.Albo posiekaj mieso dodaj podsamzona cebule z pieczarkami i krokiety masz pycha.
Obierz mieso od kosci pokruj k kostke do tego dodaj:seler naciowy,cebulke,ogorek swiezy lub korniszon oraz troche koperku /wszystko posiekane/doprawic do smaku sola i pieprzem dodac troche majonezu i juz jest gotowy dodatek do kanapek.
Obierasz mięso z kości i chrząstek, dodajesz ugotowane warzywka, przypraw wedle uznania, rosół z kostki, podgrzewasz, miksujesz na krem, dodajesz łyżkę śmietany i na stół.
Zostało mi gotowane mięso z rosołu(kurczak).Co mogę zrobić jutro z niego na obiad.Znudziła mi się już potrawka i galaretka z drobiu.Nie mam pomysłu i dlatego proszę o pomysły:)
możesz zrobić uszka z mięsem do tego barszczyk jak został rosół lub pierogi z mięsem. Dobre też są naleśniki z farszem mięsnym i warzywami albo samymi pieczarkami posypane serem żółtym i zapiekane w piekarniku
Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe38133.html
Ja zawsze robie pierogi albo krokiety.Zmiel mieso razem z warzywami i dodaj cebulke,podsmaz troche i swietny farssz do pierogow.Albo posiekaj mieso dodaj podsamzona cebule z pieczarkami i krokiety masz pycha.
Możesz zrobić zapiekankę makaronową lub paszteciki drożdżowe z mięsem. Mięso na zapiekankę możesz przygotować np. tak
http://wielkiezarcie.com/recipe47995.html
lub tak http://wielkiezarcie.com/recipe50569.html
Obierz mieso od kosci pokruj k kostke do tego dodaj:seler naciowy,cebulke,ogorek swiezy lub korniszon oraz troche koperku /wszystko posiekane/doprawic do smaku sola i pieprzem dodac troche majonezu i juz jest gotowy dodatek do kanapek.
Obierasz mięso z kości i chrząstek, dodajesz ugotowane warzywka, przypraw wedle uznania, rosół z kostki,
podgrzewasz, miksujesz na krem, dodajesz łyżkę śmietany i na stół.