Po raz kolejny pragne sie Wam pochwalic tym co skutecznie wypelnia mi kazda wolna chwile:moimi kartkami wykonanymi technika pergamono.Jeszcze niedawno to moje hobby bylo odsuniete na bok ale nastaly dlugie jesienne wieczory i znowu dopadla mnie tworcza pasja:) Oto moje dlubanki:
mam w planie zrobic jeszcze kilka, ale poniewaz wymagaja sporo czasu i nie wiem czy sie wyrobie przed swietami,pochwale sie nimi osobno.Przepraszam,ze nie poukladalam kartek tematycznie Pozdrawiam wszystkich, ktorzy tu zajrza:)
To jest wytlaczane w pergaminie.Do tej techniki nie uzawa sie nozyczek tylko igly i specjalne narzedzia do wytlaczania i robienia cieni.Mam opisac bardziej szczegolowo?
Zrób nam tutorial zdjęciowy z opisem, jak się zabrać do takich cudów - błagam - od kilku lat z zazdrością patrzę na kartki wykonane tą metodą i nie bardzo wiem, jak się za nie zabrać.
Witaj koleżanko! Jest to bardzo ładne,chciałabym wiedziec jak to robisz,czy możesz mi udzielic informacji?Jestem nawet gotowa zamówic to od Ciebie i zapłacic Ci za to,ponieważ bardzo mi sie to podoba i chciałam sobie tym wystroic pokój na święta.Co Ty na to?
Dziekuje za propozycje,jestem tak zaskoczona,ze nie wiem co powiedziec:).Nie mam tych kartek az tak wiele,sa na biezaco rozdawane lub rozsylane,zrobienie kazdej zajmije od kilku godzin do kilku nawet dni 8nie moge siedziec non stop bo mecza sie oczy i reka)Obiecalam Wkn,ze napisze artykul instruktazowy jak to sie robi ale to troche potrwa.Jesli chcialabys zrobic sama sprobuj wpisac w wyszukiwarke pergamono i tam napewno cos znajdziesz.Z cala pewnoscia ta technika nie jest latwa ale do cierpliwych swiat nalezy.Jesli myslisze serio ojakims zamowieniu to odezwij sie do mnie w priv.Pozdrawiam
Jedna kartka zajmuje srednio 3-4 godziny.Niektore robilam kilka dni.Mam dobry wzrok ale jak musze wydziurkowac taka mocno azurowa to moge to tylko dziennym swietle zrobic.Te wzory sa dosc gleboko wytloczone,jak sie naciska za mocno to sie pergamin marszczy
Niewiarygodne że takie CUDO może ręka ludzka zrobić. Mogę tylko podziwiać i oko nacieszyć masz dziewczyno wielki talent.Chylę czoło i serdecznie pozdrawiam.
Oklaski to mało wielkie uznanie z mojej strony, czekam też na jakikolwiek instruktaż. Muszę czymś też się zająć. Latem działka i klocki drewna, można porzeźbić ale w domu to Wiedźmy by mnie zamordowały. Może w międzyczasie podaj co jest niezbędne, "narzędzia" i inne dodatki.
dziekuje za slowa uznania. tak jak napisalam na koncu :artykul jest juz w drodze.Mam nadzieje ze uda mi sie go wstawic najpozniej w piatek.Niezbedne do pergamono jest: dobry, gruby pergamin biala kredka lub mazak dluto kulkowe (taki sztyft z kuleczkami na koncach do wytlaczania) sztyft iglowy (na poczatek moze byc zwykla igla obsadzona w plastik) gabkowa podkladka (moze byc podkladka od myszy z miekkiej strony) oprocz tego duzo czasu, dobre swiatlo i jakie kredki ale niekoniecznie..Obiecuje, ze postaram sie wyrobic.
bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za mile slowa.Moje ego zostalo bardzo milo potraktowane.Artykul jest juz w drodze, mam dzisiaj problemy z internetem, chwilowo dorwalam sie do laptopa Mlodego ale mam nadzieje na stary dobry Pecet.Postaram sie jeszcze w tym tygodniu wstawic artykul.Tekst juz prawiw napisalam teraz jeszcze zdjecia.Pozdrawiam serdecznie cala WZtowa rodzinke.
Gratuluję talentu,Twoje kartki są przecudne,z chęcią zobaczę artykuł ale już dziś poszukam w internecie coś na ten temat.Sądzę że na zachwycie się nie skończy,jestem pod wrażeniem i mam nadzieję że uda mi się coś tak pięknego stworzyć.
Toć to prawdziwe dzieła sztuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję cierpliwości i talentu !!!!!!!!!!! Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym roku 2010 !!!
Przepiękne kartki, takie koronkowe. Mogłabym na nie patrzyć całymi godzinami. Pokazałam je córce, gdyż lubi rysować i też była nimi oczarowana. Prawdziwe arcydzieła.
Po raz kolejny pragne sie Wam pochwalic tym co skutecznie wypelnia mi kazda wolna chwile:moimi kartkami wykonanymi technika pergamono.Jeszcze niedawno to moje hobby bylo odsuniete na bok ale nastaly dlugie jesienne wieczory i znowu dopadla mnie tworcza pasja:)
Oto moje dlubanki:
mam w planie zrobic jeszcze kilka, ale poniewaz wymagaja sporo czasu i nie wiem czy sie wyrobie przed swietami,pochwale sie nimi osobno.Przepraszam,ze nie poukladalam kartek tematycznie
Pozdrawiam wszystkich, ktorzy tu zajrza:)
To jest przepiekne. Jak Ty to robisz?
Śliczne, też jestem ciekawa jak Ty to robisz. Pozdrawiam
Piękne . Pozdrawiam !
To jest wytlaczane w pergaminie.Do tej techniki nie uzawa sie nozyczek tylko igly i specjalne narzedzia do wytlaczania i robienia cieni.Mam opisac bardziej szczegolowo?
Zrób nam tutorial zdjęciowy z opisem, jak się zabrać do takich cudów - błagam - od kilku lat z zazdrością patrzę na kartki wykonane tą metodą i nie bardzo wiem, jak się za nie zabrać.
Napisze obiecuje.Musze do tego zabrac sie za jakas ekstra kartke,niezbyt trudna zeby sobie wstydu nie narobic:)Pozdrawiam
Raczej odwrotnie - niezbyt trudną, żebyśmy dali radę powtórzyć!
Czy to możliwe, aby ludzka reka tworzyła takie piękności?! Toż to boskie jest! Gratuluję talenu! :) Również pozdrawiam:)
Cudne - gratuluję talentu - też bym tak chciała ale nie mam pojęcia jak to się wykonuje. pozdrawiam
To jest Piękne!!
przepiękne,czy mogłabyś się podzielić z nami wszystkimi bardziej szczegółowo jak się takie cudeńka robi
Rany, cuda! Masz talent kobieto, coś wspaniałego, jestem pod wrażeniem!
zachwycające!!! gratuluję talentu i cierpliwości.
Bardzo mi się podobaja nie jestem w stanie powiedziec która najładniejsza bo wszystkie są piękne :)
ŚLICZNE!!
Witaj koleżanko! Jest to bardzo ładne,chciałabym wiedziec jak to robisz,czy możesz mi udzielic informacji?Jestem nawet gotowa zamówic to od Ciebie i zapłacic Ci za to,ponieważ bardzo mi sie to podoba i chciałam sobie tym wystroic pokój na święta.Co Ty na to?
Dziekuje za propozycje,jestem tak zaskoczona,ze nie wiem co powiedziec:).Nie mam tych kartek az tak wiele,sa na biezaco rozdawane lub rozsylane,zrobienie kazdej zajmije od kilku godzin do kilku nawet dni 8nie moge siedziec non stop bo mecza sie oczy i reka)Obiecalam Wkn,ze napisze artykul instruktazowy jak to sie robi ale to troche potrwa.Jesli chcialabys zrobic sama sprobuj wpisac w wyszukiwarke pergamono i tam napewno cos znajdziesz.Z cala pewnoscia ta technika nie jest latwa ale do cierpliwych swiat nalezy.Jesli myslisze serio ojakims zamowieniu to odezwij sie do mnie w priv.Pozdrawiam
Wszystkie są piękne Ale dla mnie najśliczniejsza jest kartka nr 2 -> z tym żonkilem/narcyzem/jakimś kwiatem (na blado-różowym tle) Masz talent
gratuluję talentu!!!!!!!!!!!!!!!!
Szczeka opadla mi do kolan!! jestem pelna podziwu. Mysle, ze kazda taka kartka to unikat... Czekam na odslone tajemnicy, jak powstaja takie cuda.. :)
Skopolendro, ile czasu średnio spędzasz nad jedną karteczką? z ciekawości pytam.
Jedna kartka zajmuje srednio 3-4 godziny.Niektore robilam kilka dni.Mam dobry wzrok ale jak musze wydziurkowac taka mocno azurowa to moge to tylko dziennym swietle zrobic.Te wzory sa dosc gleboko wytloczone,jak sie naciska za mocno to sie pergamin marszczy
bardzo gratuluję cierpliwości! efekt niezwykły.
Fascynujące, że jedni (TY) mają taki talent a inni (JA) żadnego. Piękne te kartki. Pozdrawiam i proszę o obiecany artykuł.
Skopolendor. przecudowne są te Twoje kartki. Szczególnie mi się podoba ta niebieska, zimowa z oknem> Gratuluję talentu!!
Niewiarygodne że takie CUDO może ręka ludzka zrobić. Mogę tylko podziwiać i oko nacieszyć masz dziewczyno wielki talent.Chylę czoło i serdecznie pozdrawiam.
Oklaski to mało wielkie uznanie z mojej strony, czekam też na jakikolwiek instruktaż. Muszę czymś też się zająć. Latem działka i klocki drewna, można porzeźbić ale w domu to Wiedźmy by mnie zamordowały.
Może w międzyczasie podaj co jest niezbędne, "narzędzia" i inne dodatki.
dziekuje za slowa uznania.
tak jak napisalam na koncu :artykul jest juz w drodze.Mam nadzieje ze uda mi sie go wstawic najpozniej w piatek.Niezbedne do pergamono jest:
dobry, gruby pergamin
biala kredka lub mazak
dluto kulkowe (taki sztyft z kuleczkami na koncach do wytlaczania)
sztyft iglowy (na poczatek moze byc zwykla igla obsadzona w plastik)
gabkowa podkladka (moze byc podkladka od myszy z miekkiej strony)
oprocz tego duzo czasu, dobre swiatlo i jakie kredki ale niekoniecznie..Obiecuje, ze postaram sie wyrobic.
Ale masz talent!
Gratuluję talentu. Kartki są prześliczne i to wszystkie bez wyjątku. Pozdrawiam serdecznie.
Skopolendro. To jest cudne, cudne, cudne!!!!!
Gratuluję talentu.
Piękne!
Szkoda tylko, że zdjęcia takie małe.
Gratulacje.
Zbyszek
Dziekuje.Nie sadzilam ze zdjecia sa male.Wydaje mi sie ze sa calkiem normalne, jak wiekszosc zdjec na WZ?
Twoje prace sa przepiekne ale podziwiam twoja wytrwałośc. Moje gratulacje!!!
Cuda.
Czekam na ten tutorial. Co prawda z moimi zdolnosciami plastycznymi nic nie wyjdzie, ale chetnie zobaczej jak takie cudenka powstaja.
Joasiu, te kartki cą przecudowne! Kobieto, Ty masz talent! Nie wspominając o cierpliwości. Gratuluję.
bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za mile slowa.Moje ego zostalo bardzo milo potraktowane.Artykul jest juz w drodze, mam dzisiaj problemy z internetem, chwilowo dorwalam sie do laptopa Mlodego ale mam nadzieje na stary dobry Pecet.Postaram sie jeszcze w tym tygodniu wstawic artykul.Tekst juz prawiw napisalam teraz jeszcze zdjecia.Pozdrawiam serdecznie cala WZtowa rodzinke.
Gratuluję talentu,Twoje kartki są przecudne,z chęcią zobaczę artykuł ale już dziś poszukam w internecie coś na ten temat.Sądzę że na zachwycie się nie skończy,jestem pod wrażeniem i mam nadzieję że uda mi się coś tak pięknego stworzyć.
Toć to prawdziwe dzieła sztuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratuluję cierpliwości i talentu !!!!!!!!!!!
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym roku 2010 !!!
Przepiękne kartki, takie koronkowe. Mogłabym na nie patrzyć całymi godzinami. Pokazałam je córce, gdyż lubi rysować i też była nimi oczarowana. Prawdziwe arcydzieła.