chciałabym podzielić się z Wami czymś, co sama odkryłam zupełnie niedawno aby w domowych warunkach otrzymać brązowy cukier wystarczy odrobina melasy: na 1 szklankę cukru wystarczy łyżeczka melasy aby otrzymać jasny brązowy cukier, więcej jeśli chcemy uzyskać cukier bardziej ciemny
uwielbiam bardzo ciemny brązowy cukier, ale cena tego dobrodziejstwa jest dla mnie zdecydowanie za wysoka
cukier otrzymany w wyżej wymieniony sposób jest taki sam jeśli chodzi o zapach, smak, czy konsystencję tego kupionego brązowego mam nadzieję że przyda się Wam ta informacja :) szczerze polecam!
Rzymianko tym razem dostałam ją w osiedlowym centrum handlowym (takim małym), w kąciku ze zdrową żywnością, obok otrębów itd wcześniej, po raz pierwszy kupiłam ją w supermarkecie, myślę że nie powinno być problemów żeby ją dostać zazwyczaj leży na półkach obok zdrowej żywności, ewentualnie przy miodach
chciałabym podzielić się z Wami czymś, co sama odkryłam zupełnie niedawno
aby w domowych warunkach otrzymać brązowy cukier wystarczy odrobina melasy:
na 1 szklankę cukru wystarczy łyżeczka melasy aby otrzymać jasny brązowy cukier, więcej jeśli chcemy uzyskać cukier bardziej ciemny
uwielbiam bardzo ciemny brązowy cukier, ale cena tego dobrodziejstwa jest dla mnie zdecydowanie za wysoka
cukier otrzymany w wyżej wymieniony sposób jest taki sam jeśli chodzi o zapach, smak, czy konsystencję tego kupionego brązowego
mam nadzieję że przyda się Wam ta informacja :) szczerze polecam!
Fajny! Ale jednak co trzcinowy to trzcinowy....
Ale nasz polski jest najzdrowszy stwierdzono naukowo
Gdzie można kupić melasę ?
Rzymianko tym razem dostałam ją w osiedlowym centrum handlowym (takim małym), w kąciku ze zdrową żywnością, obok otrębów itd
wcześniej, po raz pierwszy kupiłam ją w supermarkecie, myślę że nie powinno być problemów żeby ją dostać
zazwyczaj leży na półkach obok zdrowej żywności, ewentualnie przy miodach
Też tak uważam i kupuję trzcinowy.
A jak zapobiegacie twardnieniu cukru brazowego? I co robicie, aby byl sypki? Ja mam z tym problemy:(((
ja trzymam w słoiku szczelnie zamknięty i nic złego się z nim nie dzieje