Forum

Kuchenne porady

mrożone truskawki do pierogów

  • Autor: misiek_1 Data: 2009-12-09 14:48:03

    Czy trzeba truskawki całkiem odmrozić czy mogą być trochę zmrożone? w czym najlepiej ich obtoczyć przed zlepieniem pierożków, niektórzy wiem, że obtaczają w mące ziemniaczanej lub budyniu? czy można takie pierogi mrozić surowe czy lepiej gotowane? proszę o rady, pozdrawiam serdecznie.

  • Autor: crisen Data: 2009-12-09 16:10:59

    Nie rozmrażam truskawek do pierogów ,ani też w niczym ich nie obtaczam.Poprostu wyjmuję po trochę z zamrażalki i kleję pierogi z takimi zmrożonymi.
    Pierogów takich po ugotowaniu już nie zamrażam.Robię tyle aby zjeść. Owszem inne pierogi często mrożę ale z mrożonych owoców nigdy.Pozdrawiam również.

  • Autor: ziaja80 Data: 2009-12-09 16:19:22

    a ja czasem jeszcze je mroże i są ok.

  • Autor: jannaj Data: 2009-12-09 16:29:44

    Jeszcze?????
    To nie jest zbyt rozsądne.

  • Autor: misiek_1 Data: 2009-12-09 17:29:00

    Dziękuję za odpowiedź, już zrobiłam, nie rozmrażałam, pychotka

Przejdź do pełnej wersji serwisu