Czy trzeba truskawki całkiem odmrozić czy mogą być trochę zmrożone? w czym najlepiej ich obtoczyć przed zlepieniem pierożków, niektórzy wiem, że obtaczają w mące ziemniaczanej lub budyniu? czy można takie pierogi mrozić surowe czy lepiej gotowane? proszę o rady, pozdrawiam serdecznie.
Nie rozmrażam truskawek do pierogów ,ani też w niczym ich nie obtaczam.Poprostu wyjmuję po trochę z zamrażalki i kleję pierogi z takimi zmrożonymi. Pierogów takich po ugotowaniu już nie zamrażam.Robię tyle aby zjeść. Owszem inne pierogi często mrożę ale z mrożonych owoców nigdy.Pozdrawiam również.
Czy trzeba truskawki całkiem odmrozić czy mogą być trochę zmrożone? w czym najlepiej ich obtoczyć przed zlepieniem pierożków, niektórzy wiem, że obtaczają w mące ziemniaczanej lub budyniu? czy można takie pierogi mrozić surowe czy lepiej gotowane? proszę o rady, pozdrawiam serdecznie.
Nie rozmrażam truskawek do pierogów ,ani też w niczym ich nie obtaczam.Poprostu wyjmuję po trochę z zamrażalki i kleję pierogi z takimi zmrożonymi.
Pierogów takich po ugotowaniu już nie zamrażam.Robię tyle aby zjeść. Owszem inne pierogi często mrożę ale z mrożonych owoców nigdy.Pozdrawiam również.
a ja czasem jeszcze je mroże i są ok.
Jeszcze?????
To nie jest zbyt rozsądne.
Dziękuję za odpowiedź
, już zrobiłam, nie rozmrażałam, pychotka