Forum

Zdrowie i uroda

Osteoporoza

• Autor: nonka4 Data: 2009-12-09 17:09:57

Czy macie jakieś doświadczenia w walce a nie z zapobieganiem - (bo ona juz trwa), z tą chorobą?(przebieg,leczenie,odżywianie) Poczytałam trochę na necie ale to nie to samo co wiadomości z "własnego podwórka".

• Autor: as Data: 2009-12-09 18:16:40

Jak ma się wyniki to trzeba iść do lekarza i dobierze odpowiednie lekarstwa. Moja teściowa coś takiego miała ale lekarz rodzinny nie wysłał jej do specjalisty tylko sam przepisał lekarstwa i to za silne w dodatku. Więcej nie wiem na ten temat bo z nią o tym nie rozmawiałam.

• Autor: nonka4 Data: 2009-12-09 18:19:16

Oczywiście,że mama pójdzie do lekarza, tyle,że na prywatną wizytę też trzeba czekać,to było skierowanie od onkologa.

• Autor: anna702 Data: 2009-12-11 21:23:54

Bardzo wazny jest ruch, ktory ma za zadanie wzmocnic miesnie, a te natomiast powinny byc podpora dla oslabionych "pustych" kosci. Gimnastyka korekcyjna, basen. Zdrowe odzywianie bogate w mineraly i witaminy. Integratory z chrzatki rekina. Duzo warzyw "zielone liscie" i chudy nabial. Oczywiscie lepiej zapobiegac, nie popadajac w siedzacy tryb zycia. :) 

• Autor: as Data: 2009-12-11 22:53:34

Tylko trzeba uważać bo wszelki przewrócenia itp mogą skończyć się złamaniem.

• Autor: Lucylla Data: 2009-12-15 10:52:06

Ja jak zwykle(sorry,jeśli kogoś to denerwuje)mogę podać za Jelisejewą,że najlepiej działa kreda albo zmielone wysuszone przedtem skorupki jajek.Jeśli te metody Cię zainteresują,mogę później podać dokładniej receptury.

• Autor: nonka4 Data: 2009-12-15 11:37:06

Lucyllo bardzo poproszę o te receptury..one działają wzmacniająco na ubytki w kościach jak rozumiem?

• Autor: anna702 Data: 2009-12-17 17:42:30

Gimnastyka powinna byc bardzo delikatna i odbywa sie najczesciej na lezaco...dlatego bardzo polecana jest gimnastyka w wodzie, tam sie nie obciaza kosci...ale rozumiem, ze basen nie jest dla wszystkich...

• Autor: nonka4 Data: 2009-12-15 11:39:47

Dzięki Aniu, odżywianie jak najbardziej do zastosowania, choc dżzo zmieniać nie potrzeba, z ruchem gorzej, a basen to wogóle u mamy odpada:(

• Autor: Lucylla Data: 2009-12-15 12:17:12

Nonka, nie wiem,czy mogę tak bez zgody autora podać,ale zaryzykuję.Jedna z dwóch porad: 3 cytryny ze skórką,150g oczyszczonego czosnku zmielonego w maszynce.Wszystko włożyć do litrowego słoika,dodać 0,5 litra chłodnej,przegotowanej wody.Odstawić na 24 godziny,przecedzić i wycisnąć.Dobrze zamknąć słoik,przechowywać w ciemnym miejscu.Pić codziennie rano 50ml. Pozostałe sposoby, z ryżem i skorupkami jajek znajdziesz u Tombaka,,Droga do zdrowia".Kup ją mamie na prezent gwiazdkowy,bo się czyta jak bestseller,Jelisejewą zresztą też.U niej więcej przepisów dla starszych osób/np. na allegro.

• Autor: nonka4 Data: 2009-12-15 12:36:17

Dziękuję:)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu