witajcie mam do was ogromna prożbe czy macie jakies domowe sposoby zeby ząb i dziasło przestało bolec jestem w ciazy i nie moge zabradzo brac jakiegos leku przeciwbolowego a juz nie moge wytrzymac maz bedzie w domku dopiero kolo 22 i ma mi kupic apap ale jak mam wytrzymac do tego czasu?
Ponieważ mam stracha przed dentystą to robiłem tak - zapałkę owinąć gazikiem z waty, nasączyć denaturatem, przyłożyć na dziurkę i zagryźć zęby. Przez moment wiesz co to jest prawdziwy ból zęba, ale po chwili ból mija. Ząb zatruty. Czasem trzeba powtórzyć operację. Na przyszłośc wyrwij wszystkie zęby. Nie ma zębów - nie ma bólu. :-)
Marcie już pewnie przeszło ale znam sposób podobny do tego, który podał Czesław, z tym, że ze spirytusem. Na początku ból jest niesamowity ale spirytus wypala nerw i przestaje już boleć na dobre. Nie wiem czy macie ochotę skorzystać z tego pomysłu ale naprawdę działa.
witajcie mam do was ogromna prożbe czy macie jakies domowe sposoby zeby ząb i dziasło przestało bolec jestem w ciazy i nie moge zabradzo brac jakiegos leku przeciwbolowego a juz nie moge wytrzymac maz bedzie w domku dopiero kolo 22 i ma mi kupic apap ale jak mam wytrzymac do tego czasu?
Podobno dobrze jest przygryzać goździk- przyprawę. Spróbuj nie powinno zaszkodzić.
też słyszałam o gożdziku
bardzo skutecznie dziala lod Napewno usmiezy bol
pedz wiec do lodowki
tak gozdzik jest b.dobry ... a jeszcze lepszy olejek gozdzikowy
Mi pomagało do dziury w zębie wsadzić pastę do zębów.
ymyj dobrze zęby. Mi na ból pomogła płukanka z szałwi, niestety w ciąży jest to NIEWSKAZANE.
Ponieważ mam stracha przed dentystą to robiłem tak - zapałkę owinąć gazikiem z waty, nasączyć denaturatem, przyłożyć na dziurkę
i zagryźć zęby. Przez moment wiesz co to jest prawdziwy ból zęba, ale po chwili ból mija. Ząb zatruty. Czasem trzeba powtórzyć operację.
Na przyszłośc wyrwij wszystkie zęby. Nie ma zębów - nie ma bólu. :-)
hi hi Czesław w dzisiejszych czasach wizyta u dentysty to sama przyjemność :)
Taaaak? Nedawno usuwali mi kamień nazębny. Znam większe przyjemności ...
Nie ma domowych sposobów na bolący ząb- trzeba iść do dentysty najlepiej zanim zacznie boleć.
Marcie już pewnie przeszło ale znam sposób podobny do tego, który podał Czesław, z tym, że ze spirytusem. Na początku ból jest niesamowity ale spirytus wypala nerw i przestaje już boleć na dobre. Nie wiem czy macie ochotę skorzystać z tego pomysłu ale naprawdę działa.
Ja słyszałam ze gozdzik trzeba namoczyc w spirytusie i przyłożyc do zeba.
Potwierdzam, ale uwaga skuteczny krótkoterminowo. Najlepszy sposób - dentysta.