Mam pytanko do posiadających automat do chleba.Czy ktos wyrabia zwykłe ciasto np kruche,czy na pierogi w tej maszynie .Który to ma byc program?Ostatnio próbowałam ciasto na pierniczki i nie za bardzo wyrobiło.Ale tak dokladnie to nie wiedziałam którym programem to się wyrabia.Wyrabiałam 9 DOUCH.tak jest u mnie mam Zelmera.jest dalej program do ciasta ale tam sier wyrabia i piecze od razu,Moze ktos wie i mi pomoże mam automat od niedawna i diopiero sie uczę.Tym programem 9DOUCH wyrabiam ale ciasto drożdzowe i od razu tam rośnie a już pieke w piekarniku,ale czy to tez jest do zwykłego ciasta nie tylko drożdzowego to juz tak do końca nie wiem.Gdy ktos wie to bardzo prosze o odpowiedz z góry dzieki.
Ja mam Biffinex.Jest tam program do ciasta drozdzowego trwa 1,5 godziny.Wyrabia ciasto i podgrzewa.Jak nie chce zeby ciasto roslo w automacie ustawiam na program do makaronu, u mnie to sie nazywa "nudelteig" trwa 15 minut.Tu mozna wyrobic ciasto na makaron,pierogi,praktycznie wszystkie jednak nie polecalabym wyrabiania kruchego ciasta.Ja kruche ciasto wkladam do robota z nozem do siekania i ustawiam na najwyzsze obtroty,Jak juz prawie sie polaczy,wyjmuje,chwile zagniatam(tylko tyle zeby sie skleilo) i gotowe.Ma to te zalete ze kruche ciasto nie lubi ciepla naszych rak a maszyna go nie ma.Wracajac do automatu: czasem jak ciasto jest dosc suche nie polaczy sie dobrze przy jednorazowym trybie wyrabiania.Ja wlaczam drugi raz ale dogniatam recznie.Todzieje sie jednak niezwykle rzadko.Pozdrawiam
Ja wyrabiam prawie wszystkie ciasta. Ustawiam program na zwykly chleb. Wyrabianie wraz z garowaniem trwa ok. 10 min. Potem ciasto wykladam i jesli jest taka potrzeba wyrobie recznie, ale zwykle nie musze.
Mam pytanko do posiadających automat do chleba.Czy ktos wyrabia zwykłe ciasto np kruche,czy na pierogi w tej maszynie .Który to ma byc program?Ostatnio próbowałam ciasto na pierniczki i nie za bardzo wyrobiło.Ale tak dokladnie to nie wiedziałam którym programem to się wyrabia.Wyrabiałam 9 DOUCH.tak jest u mnie mam Zelmera.jest dalej program do ciasta ale tam sier wyrabia i piecze od razu,Moze ktos wie i mi pomoże mam automat od niedawna i diopiero sie uczę.Tym programem 9DOUCH wyrabiam ale ciasto drożdzowe i od razu tam rośnie a już pieke w piekarniku,ale czy to tez jest do zwykłego ciasta nie tylko drożdzowego to juz tak do końca nie wiem.Gdy ktos wie to bardzo prosze o odpowiedz z góry dzieki.
Ja mam Biffinex.Jest tam program do ciasta drozdzowego trwa 1,5 godziny.Wyrabia ciasto i podgrzewa.Jak nie chce zeby ciasto roslo w automacie ustawiam na program do makaronu, u mnie to sie nazywa "nudelteig" trwa 15 minut.Tu mozna wyrobic ciasto na makaron,pierogi,praktycznie wszystkie jednak nie polecalabym wyrabiania kruchego ciasta.Ja kruche ciasto wkladam do robota z nozem do siekania i ustawiam na najwyzsze obtroty,Jak juz prawie sie polaczy,wyjmuje,chwile zagniatam(tylko tyle zeby sie skleilo) i gotowe.Ma to te zalete ze kruche ciasto nie lubi ciepla naszych rak a maszyna go nie ma.Wracajac do automatu: czasem jak ciasto jest dosc suche nie polaczy sie dobrze przy jednorazowym trybie wyrabiania.Ja wlaczam drugi raz ale dogniatam recznie.Todzieje sie jednak niezwykle rzadko.Pozdrawiam
Ja wyrabiam prawie wszystkie ciasta. Ustawiam program na zwykly chleb. Wyrabianie wraz z garowaniem trwa ok. 10 min. Potem ciasto wykladam i jesli jest taka potrzeba wyrobie recznie, ale zwykle nie musze.