Forum

Galeria

wyniki badań

• Autor: MARTA84 Data: 2009-12-11 17:26:17

Witam  odebrałam wyniki badan dzis i jak sie okazało nie sa dobre pielegniarka kazała do lekarza  bo w moczu jest podwyszony cukier nie zabardzo sie na tym znam  zrobiono mi glukoze i było 100 a potem 130  jestem w ciazy i sie martwie bo u mnie kazdy na cukrzyce  a do ginekologa mam w środe  czy ten cukier to nie zawysoki?i moze jeszce mi ktorac doradzi cos na spanie bo ostatnio nie moge spac budze sie co godzine moze to stres ale bardzo meczące

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-11 18:07:55

Chlorprithixen 50 wraz z Tegretol CR 400. Będziesz spała jak aniołek. Nie wiem jak to wpływa na Twoje maleństwo.

• Autor: jareksz Data: 2009-12-11 18:19:37

Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
    > Chlorprithixen 50 wraz z Tegretol CR 400. Będziesz spała jak aniołek. Nie
    > wiem jak to wpływa na Twoje maleństwo.

Jesteś psychiatrą, że takie rady dajesz, czy to taki żart?

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-11 18:26:20

Nie. Sam to biorę. Z wiadomym skutkiem.

• Autor: Olciaa Data: 2009-12-11 18:21:07

no jak na ciaze to leki idealne, jezeli ktos chce poronic!

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-11 18:29:15

Użytkownik Olciaa napisał w wiadomości:
    > no jak na ciaze to leki idealne, jezeli ktos chce poronic!
    Tych leków bez specjalnej recepty się nie dostanie. Tak, że lekarz będzie wiedział co robi.

• Autor: Olciaa Data: 2009-12-11 19:00:29

doskonale wiem co to za leki, tegretol jest lekiem typowo przeciwpadaczkowym,a wiec mocnouspokaja, nie iwme czy powinienies dawac tak glupie rady kobiecie w ciazy

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-12 00:43:02

A może decyzję zostawić lekarzowi? Przecież bez recepty tego się nie kupi. Sama piszesz, że mocno uspokaja, więc ... . W życiu nie byłem kobietą, tym bardziej w ciąży. Nie wiem jakie leki jej przysługują. Gwarantujesz, że melisa nie ma ubocznych działań? Jakoś mam większe zaufanie do medycyny niż zaleceń forum.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-12-12 11:21:06

To po co zalecasz bzdurnie? Po co polecasz konkretne leki? Te leki to nie melisa i polecanie ich w powyzszym kontekscie w ogoloe nie powinno miec miejsca na forum. Wrrrr....

• Autor: eyta Data: 2009-12-12 10:04:53

Jakbym wzięła taką dawkę w takim miksie, myślę,że wstałabym po tygodniu  :))

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-12-12 11:17:47

Czeslaw z calym szacunkiem ale sie chyba nie zastanowiles przed wcisnieciem klawisza wyslij. Jak moizesz przyszlej MAMIE polecac antydepresiva ?Do tego jeszcze takie ktore POWINIEN przepisywac Lekaz? Wez sie chlopie nie wyglupiaj. To nie preparaty witaminiower ani waleriana. Takie leki MUSZA byc indywidualnie i POD KONTROLA lekarza dobierrane INDYWIDUALNIE:

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-13 00:35:44

Święta racja. Czy ja napisałem coś innego?

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-12-13 11:55:03

Jak nie pmietasz co napisales to pomoge::-)

Chlorprithixen 50 wraz z Tegretol CR 400. Będziesz spała jak aniołek. Nie wiem jak to wpływa na Twoje maleństwo.

Powyzsze to bezposrednia odpowiedz do Marty. O lekarzach pozniej sie wypowiadales. Nie chodzi o to nawet. Chodzi o to PO CO polecasz kobiecie w ciazy takie leki? PO CO wpisujesz ich nazwy jak SAM WIESZ, ze sa to leki przepisywane przez lekarza na pewna chorobe w ogole nie zwiazana z pytaniem tytulowym? Uwazam to a delikaztnie rzecz mowiac zbedne.

Ciesze sie jednak bardzo, ze podjales sie leczenia zamiast czekac az samo przejdzie. To naprawde dorosla i madra decyzja. Gratuluje i trzymam kciuki.

• Autor: as Data: 2009-12-11 18:15:56

Mi jak byłam w ciąży 2 razy pokazał się w moczu cukier ale gin kazała powtórzyć badanie i było dobrze. może ty też powinnaś powtórzyć badanie moczu. Jeżeli jednak cukier masz wysoki to może to być tylko na czas ciąży. Będziesz musiała stosować odpowiednia dietę i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. dużo kobiet w ciąży to ma i wielu po ciąży znika lub tak jak w moim przypadku przy powtórzeniu badania było wszystko w normie.

• Autor: MARTA84 Data: 2009-12-11 18:22:34

dziekuje za rady  do porodu został miesiac wiec malo czasu a na spanie moze melisa mi pomoze 

• Autor: izabela_27 Data: 2009-12-12 09:29:45

Kłopoty ze snem pewnie związane są z porodem im bliżej do niego tym większy stres.
    Melisę spokojnie możesz pić,ja piłam ale nie działała na mnie uspokajająco:)
    Szczęśliwego rozwiązania.

• Autor: Zośka Data: 2009-12-11 20:18:13

Badanie powinno być potwierdzone badaniem krwi na cukier.  Jakieś ciała ketonowe były obecne? Ogólnie nie należy lekceważyć tych wyników, ale one jeszcze nie świadczą o cukrzycy. Powinnaś zrobić dodatkowe badania krwii i moczu w pierwszym możliwym terminie. Jeśli są w rodzinie diabetycy to pewnie mają glukometry (norma 76-110) możesz sprawdzić to sama.
      Jeśli chodzi o zaburzenia snu, to stres Cię tak męczy. Meliska i relaksacja po kolei wszystkich mięśni począwszy od stóp kończąc na głowie. Myśl tylko o tym, że rozluźniasz się, a powietrze, które wciągasz w płuca jest życiodajne dla Ciebie i dziecka. Pewnie stresujesz się coraz bardziej jak zbliża się termin porodu, ale pomyśl, żetak bardzo czekasz na ten moment, kiedy pierwszy raz przytulisz  maleństwo. Myśl pozytywnie i nie dopuszczaj do siebie nieracjonalnych, czarnych  myśli. Powodzenia i dużo zdrowia

• Autor: Olcik Data: 2009-12-11 20:47:26

W obu ciążach na spanko pomagało mi gorące mleko lub kakao :) A wyniki musi zobaczyć lekarz i on już będzie wiedział co dalej ... nie martw się na zapas...

• Autor: anna702 Data: 2009-12-11 21:12:57

Marto cukrzyca w ciazy jest bardzo nagminna, pewnie zrobia Ci skrzywa cukrzycowa z obciazeniem (tzn. pobranie krwi na glukoze na czczo, potem wypijesz glukoze, i po 1h lub 2h zbadaja Ci ponownie glukoze). Z regoly taka ciazowa cukrzyca mija...ale musisz byc pod kontrola teraz. Nie bagatelizuj tej sprawy i "chodz" za Twoja lekarka. Sprawdz tez cosnienie krwi. Zycze zdrowia i pozdrawiam :)

• Autor: agus30 Data: 2009-12-19 17:44:45

Ja tez będąc w pierwszej ciąży miałam cukier w moczu i krwi nawet 178.Równiez byłam przerażona że taki wysoki.Lekarz kazał co jakis czas powtarzać badanie,ale w każdym był cukier podwyższony.Ginekolog kazał ograniczyć słodkie do zupełnego minimum,równiez z tego powodu przytyłam przez 9 miesięcy ok 30kg i lekarz powiedział że zazwyczaj kiedy sie ma wysoki cukier rodzą się większe dzieci.Syn urodził się z wagą 4680 (rodziłam naturalnie)Wszystko z dzieckiem było w porzadku,wyniki wróciły do normy. Przy drugiej ciąży też przytyłam ok 30kg,ale wyniki miałam cały czas dobre i córka miała 3300g.Głowa do góry,wszystko będzie dobrze i życzę szczęśliwego rozwiązania.

Przejdź do pełnej wersji serwisu