Wstając rano i patrząc przez okno byłam miło zaskoczona ponieważ SPADŁ ŚNIEG, wreszcie czuje święta:) mam nadzieje ze się utrzyma:) w końcu mieszkam w 'górach' (okolice Rabki Zdrój). Gdzie jeszcze robi sie biało?? :) Pozdrawiam:)
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości: > U mnie tez spadl.... 14085 platkow..z wymarzonych 234.957.399.473.. ale nie > jest juz szaro..buro i ponuro.
Muszę sprostować!!!! Po dokladnych obliczeniach mi wyszło 14086 płatków. Nie wzięłaś pod uwagę tego jednego, który się stopił.
Witam ze Szkocji. Tutaj o sniegu nie ma co mowic. Jak spadnie to i tak polezy gora kilka dni i zniknie do nastepnego roku. Co najwyzej budza nas poranne przymrozki. A mnie sie marzy balwan.....
Melduje pieknie .. na Kujawach 0 śniergo za to był piekny wschód słońca a teraz błekit nieba nade mną .. I taka pogoda moze byc ....do maja !!!hihihiii
A w Bydgoszczy nie ma i niech nie będzie blle nie lubie śniegu bo i tak potem robi się chlapa, mnie się marzą święta pod palmami i drinkiem z parasolką w dłoni
Nasza Trójkia podała, że w Szwecji, tylko nie dosłyszałem rejenu, polak czekał kilkanaście godzin na pomoc w samochodzie. Co prawda okol;iczni ludzie oferowali mu pobyt, ale on z kolei nie dopuszczał do siebie takiej możliwości, że na pomoc trzeba tak długo czekać i nie korzystał z gościnności, aby nie przegapić pomocy. "Ratownicy" tłumaczyli się awarią samochodu i wątpliwościami, czy polak im zapłaci za pomoc. Jak widzisz nie wszędzie jest zawsze tak jak byśmy chcieli i jak sobie wyobrażamy. To sprawa z ostatnich 2 dni.
czasami to dziwne :) czlowiek narzeka jak sa upaly w lecie :) jak zima i sniegu nasypie to teskni za tymi upalami :) nie tak??? nie pisze o tobie ale tak jakos mi do glowy przyszlo :) taka sniezna refleksja :) aa fotka z poranka
A u mnie w Detroit spadl snieg, ladnie pokryl wszystko do tego jest - 2 stopnie. Dziewczynki sie uciesza jak wstana, ostatnio uslyszalam "nie ma tego sniegu i nie ma, on nie chce do nas przyjsc" :). Gorzej jak stopnieje i nie bedzie z czego ulepic balwana :)
u mnie -12, a z nieba prószy biały puszek...ale podobnież po niedzieli odwilż. Szansa na białe święta jest, ale na Południu Polski:)..pogoda lubi płatać figle..poczekamy-zobaczymy..
Czemu wszyscy narzekamy? Taka pora, zimę mamy. Jesień w końcu się skończyła, piękna zima już przybyła Śniegiem równo posypało, więc wyciągaj sanki śmiało. Kulig sobie urządzimy, przy ognisku zakąsimy. Z zimy dzieci radość mają, bo na łyżwach się ślizgają. Już choinkę postawimy, święta przy niej też spędzimy. W tak świątecznej atmosferze, ja w Gwiazdora także wierzę. Więc na zimę nie narzekajcie, spokojnie do wiosny czekajcie.
Wstając rano i patrząc przez okno byłam miło zaskoczona ponieważ SPADŁ ŚNIEG, wreszcie czuje święta:) mam nadzieje ze się utrzyma:) w końcu mieszkam w 'górach' (okolice Rabki Zdrój). Gdzie jeszcze robi sie biało?? :) Pozdrawiam:)
W Krakowie prószy snieg.
Delikatnie, troche nieśmiało ale jednak .
Mam nadzieję ,że nie zabraknie śniegu w święta :-)
Na suwalszczyznie jest tylko mróz ale śniegu ani śladu. Mam jednak nadzieję że spadnie do świąt.
Niestety, u mnie, w Ostrowie Wielkopolskim, śniegu brak. Ale za to mamy silny, zimny wiatr...
U mnie tez spadl.... 14085 platkow..z wymarzonych 234.957.399.473.. ale nie jest juz szaro..buro i ponuro.
fajny wymarzony numerek:):):) szkoda ze to nie numery totolotka :)
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości:
> U mnie tez spadl.... 14085 platkow..z wymarzonych 234.957.399.473.. ale nie
> jest juz szaro..buro i ponuro.
Muszę sprostować!!!! Po dokladnych obliczeniach mi wyszło 14086 płatków. Nie wzięłaś pod uwagę tego jednego, który się stopił.
U mnie tez przyproszyl ciut ciut
U mnie na Podkarpaciu zaczyna puszyć. Jest zero stopni C.
Wszystko znikło ale jest zimno
W Lublinie również pada śnieg. Pozdrawiam cieplutko:)
Witam ze Szkocji.
Tutaj o sniegu nie ma co mowic. Jak spadnie to i tak polezy gora kilka dni i zniknie do nastepnego roku. Co najwyzej budza nas poranne przymrozki.
A mnie sie marzy balwan.....
Melduje pieknie .. na Kujawach 0 śniergo za to był piekny wschód słońca a teraz błekit nieba nade mną .. I taka pogoda moze byc ....do maja !!!hihihiii
W Tychach, bardzo niesmialo, ale pruszy :)) Dziecie zachwycone! Chociaz snieg topi sie szybciej niz pada ;))
Ja też z Tychów :) Właśnie patrzymy przez okno, bo płatki coraz większe spadają z nieba. Może coś z tego bedzie:) Oby do świąt:)
co daj Boze.. amen :)
a teraz jest mrożno i ślisko,śniegu brak
A w Bytomiu nie ma :(
I w łódzkim spadła odrobina, coś około tych 14085 płatków;-)
A w Bydgoszczy nie ma i niech nie będzie blle nie lubie śniegu bo i tak potem robi się chlapa, mnie się marzą święta pod palmami i drinkiem z parasolką w dłoni
Olsztyn i okolice też bezśnieżne i niech tak zostanie, jamajka, podzielam Twoje zdanie!!! Tylko temperatura taaaka niska, okropność :(
A oto dzisiejsze zdjecie :
mało ale zawsze cos:)
Nas zasypalo w nocy i dalej sypie snieg:)
Nasza Trójkia podała, że w Szwecji, tylko nie dosłyszałem rejenu, polak czekał kilkanaście godzin na pomoc w samochodzie. Co prawda okol;iczni ludzie oferowali mu pobyt, ale on z kolei nie dopuszczał do siebie takiej możliwości, że na pomoc trzeba tak długo czekać i nie korzystał z gościnności, aby nie przegapić pomocy. "Ratownicy" tłumaczyli się awarią samochodu i wątpliwościami, czy polak im zapłaci za pomoc. Jak widzisz nie wszędzie jest zawsze tak jak byśmy chcieli i jak sobie wyobrażamy. To sprawa z ostatnich 2 dni.
W Mikołowie nasypało śniegu. Temperatura -130C.
Nie cierpię zimy! Brrrr....
W Bytomiu też już jest
i cały czas sypie.
U nas jest już dużo. Na sankach można jeździć. Tylko się nie chce bo zimno 0 ok minus 9 stopni.
sypie i u mnie :) hurraaaa :):):):):):):):):):):):):):):)
no jakie hurraaaa???? jakie hurraaa się pytam?????????
"hurraaa" ... to będzie jak zniknie!!
u mnie biało i zimno, łopaty poszły w ruch....
czasami to dziwne :)
czlowiek narzeka jak sa upaly w lecie :)
jak zima i sniegu nasypie to teskni za tymi upalami :)
nie tak???
nie pisze o tobie ale tak jakos mi do glowy przyszlo :) taka sniezna refleksja :)
aa
fotka z poranka
Wstałam dzisiaj rano, patrzę na termometr... minus 15 stopni! Ech, żyć się odechciewa :(((
Dzisiaj w nocy u nas było minus 17 st. Mąż jechał wczoraj autobusem 25 km aż 1,5 godz.
A u mnie w Detroit spadl snieg, ladnie pokryl wszystko do tego jest - 2 stopnie. Dziewczynki sie uciesza jak wstana, ostatnio uslyszalam "nie ma tego sniegu i nie ma, on nie chce do nas przyjsc" :). Gorzej jak stopnieje i nie bedzie z czego ulepic balwana :)
U nas -17 woda zamarza na oknie w nieogrzewanym korytarzu :-)
u mnie -12, a z nieba prószy biały puszek...ale podobnież po niedzieli odwilż. Szansa na białe święta jest, ale na Południu Polski:)..pogoda lubi płatać figle..poczekamy-zobaczymy..
Pieknie..... zimowo, swiatecznie... A u nas zapowiadaja dodatnie temperatury i deszcz ;( na Swieta ;(
Tak pieknie dzisiaj bylo:)
,
Taka pora, zimę mamy.
Jesień w końcu się skończyła,
piękna zima już przybyła
Śniegiem równo posypało,
więc wyciągaj sanki śmiało.
Kulig sobie urządzimy,
przy ognisku zakąsimy.
Z zimy dzieci radość mają,
bo na łyżwach się ślizgają.
Już choinkę postawimy,