Forum

Kuchenne porady

Ryba z Pieca

  • Autor: asiulkak Data: 2009-12-13 11:18:13

    Kochani dostałam od znajomej taką rybę i nie mam pojęcia jak ją przyrządzic  jest bez żadnego opakowania wiec nie ma podpowiedzi napisze jak ona wygląda jest to filet kostki na wierzchu ma położony jakis biały sos ( znajoma mowiła że winegret) i to jest mrozene  zastanawiam sie jak to zrobic czy upiec,usmażyc,czy inaczej ,czy ten sos nie spłynie z niej nie mam pojęcia moze ktos z was juz miał doczynienia z takim cudem dodam tylko ze to nie jest panierowane tylko taka biała kostka ryby z czyms.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-12-13 12:16:45

    wydaje mi sie, ze taka rybe przeklada sie do naczynia zaroodpornego (o ile nie jest juz w formie do zapiekania) i wstawia do piekarnika na 175°-180°C na okolon  45 minut. To wszystko.  :-)

  • Autor: smakosia Data: 2009-12-13 12:18:37

    Myślę, że ten sos z racji swojego koloru jest klasycznym sosem do takich zapiekanek czyli coś w rodzaju beszamelu albo śmietanowy. Jeśli ta ryba jest bez opakowania to ja bym ją włozyła do żaroodpornego naczynia (bez przykrywki) a potem zapakowała do piekarnika. Postaw na najniższym ruszcie, 180 stopni i zaglądaj. Powinno wystarczyć jakieś 30 minut. Jak chcesz możesz tez zetrzeć żółty ser na wierzch. Smacznego.

  • Autor: smakosia Data: 2009-12-13 12:19:38

    No tak, pisałyśmy z Dorotą w tym samym czasie :-)))

  • Autor: asiulkak Data: 2009-12-13 12:22:36


    a jak myslicie  czy włożyc ją do naczynia zamrozoną czy rozmrozic ją  na chłopski rozum to chyba zamrozona

  • Autor: smakosia Data: 2009-12-13 12:26:34

    Też tak myślę :-)  Zamrożoną.

Przejdź do pełnej wersji serwisu