Jestem bardzo zdziwiona (zla), ze zamknieto watek "Wiara, czy bezmyslnosc" , w srodku ciekawej dyskusji, obojetnie czy sie z kazdym zgadzamy czy nie! 255 wypowiedzi i nagle znika:(((((
Watek "Roman Polanski" ciagnie sie jak psu jaja i nic tam ciekawego juz sie nie doczyta:( (przeczytalam na M) . 319 postow , no i w IE od dawna nie dziala, wiec moze to jest powodem jego "dopuszczalnosci"????
Smutny karp dozyl do 203 postow, tez nie pasowal "komus" ????
Ech, zaczynam sie zastanawiac nad sensem udzialu w jakichkolwiek watkach, moze mam sie skoncentrowac na "wlasnych watkach" i wypiciem kawy w kawiarence????
A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak zmieszałaś nasze uczucia religijne ,i jeszcze śmiesz twierdzić że dyskusja była bardzo ciekawa, nie powiem masz tupet!!! Wiem tylko jedno ,że Twoje Święta będą beznadziejnie smutne i puste..................wyrazy ,współczucia ,że żyjesz w takiej nicości!!! I nie chrzań mi tutaj że Ty posiadasz jekieś ludzkie odruchy typu litość czy współczucie ,bo w to nie uwierze!!! Po wątku "wiera czy bezmyślność"i po Twoich postach tam pisanych jesteś dla mnie beznadziejnie pusta i pozbawiona jakichkolwiek uczuć!!!
Agaciu ,a ja wierze ze Tineczka pisala wszystko z przekory! ona juz taka jest!!! czasami mozna ja przylozyc do rany a czasmi jej odwala ze szok!!! :)wejdz w jej watek i zobacz jak cudnie udekorowala swoj dom na Swieta ,mysle ze jednak zostalo w niej troche wiary zanim wyjechala z Polski . Jaki sens ma dekorowanie domu,ubierania choinki, dawanie innym prezentow ? jak sie nie ma Boga w sercu i sie nie wierzy.Faktem jest ze urazila wiele osob w tamtym watku,ale to jej slowa,mleko zostalo rozlane i koniec:(
Mamo rozyczki ubieranie choinki nie jst zwiazane akurat z swietami katolickimi,to zwyczaj poganski,ludowy,pochodzacy z Alzacji,potem zapozyczony przez kosciol katolicki tylko.A do Polski zawedrowala z niemieckimi protestantami dopiero na przelomie XVIII-XIX w
agaciu hola! Tineczka czasem jak sie zaperzy to...wlasnie pisze co pisze ale tak naprawde ma dobre serce, wspaniala rodzine i nie jest ani beznadziejna ani pozbawiona uczuc. Rozumiem Twoje wzburzenie ale to nie "cala " tineczka. Nie oceniaj pohopnie. Pozdrawiam serdecznie!
Droga Agaciu, ja tez nie zgadzam się z tym, co Tineczka pisze na temat - ogólnie mówiąc - wiary. Ona wie swoje, ja wiem swoje. I kiedyś też tam z siebie coś na ten temat jej napisałam. Z czasem jednak zmieniłam zdanie o Tineczce i nie będę pisała o niej źle. O nikim nie będę pisała źle, kogo znam tylko z forum. Jak prześledzisz inne wątki to zauważysz, że i litości i współczucia ma wiele. I jej Święta nie będą dla niej smutne, bo spędzi je wśród ludzi, których kocha z wzajemnością. I po cichu Ci powiem, że ona dużo i szybko pisze, ale z Tamtymi w górze też zdarza sie jej rozmawiać. Choć, jak się zapędzi to twierdzi, że nie wierzy :) Tak na koniec za Lennonem
"And so happy Christmas For black and for white For yellow and red ones Let's stop all the fight"
Oj , oj , jaka wspaniała odpowiedź na życzenia ...
" Kochaj bliźniego swego jak siebie samego " ...:)
Mimo wszystko , życzę i Tobie WESOŁYCH ŚWIĄT :))
A Tineczkę uwielbiam ( chociaż często się nie zgadzam ) za to cudowne " co w sercu , to na języku " , za to , że jest najbardziej chyba realna wśród innych internetowych tworów / bytów / nicków .
Agaciu , pamiętaj , że Ewangelia Miłości czyni cuda , w przeciwieństwie do agresywnej , odwetowej ewangelii złości ...
Myscho , a Tobie to zycze (z wielka zazdroscia:))))), kochanych ramion Lubego, swiecacych z zachwytu oczu Juniora przy otwieraniu paczek pod choinka i wszystkiego naj.....! Wesolych Swiat!
Przeczytałem jeszcze raz to co napisałaś i tylko chwilowa niedyspozycja, jak sądzę była autorem treści. Jak coś jest nie tak u Ciebie to pogadajmy. Też nieraz tak mam, że jak coś się źle układa to się zapominam i obdzielam innych swoją frustracją, a później jest mi głupio.
Agaciu, mimo wszystko jest mi bardzo milo, ze napisalas moje imie duza litera:) Tak obchodze Swieta Bozego Narodzenia ( odpowiedz na pytanie w pryw). Nie stosuje postu, bo mam mieszana rodzine, troche protestantow zawsze przy stole, ale jest co wybrac i kazdy je co chce:) Zreszta , podobno juz nie musicie miec postu na Wigilii, moja Babcia w grobie sie przewraca (chyba). Idziemy na msze o godzinie 24, oczywiscie w protestanckim, skromnym kosciele, bo tu nie ma katolickich (wyjatek wynajmowane w duzych miastach) . Bylam na takich pasterkach mieszkajac w Sztokholmie wiele razy, kosciol wynajety, spiewy pod niebiosa a przed kosciolem biznez lecial jak trzeba.Rodacy szukajacy pracy, sprzedajacy wodki wyborowe i papierosy mallboro....Wole, ta cicha chwile zadumania, bez "Gloria" na caly kosciol:)
Przytaczam Twoje slowa z Twojego profilu: " naprawde jaka jestem nie wie nikt ".....ja mysle, ze jestes czlowiekiem, tak jak ja z wadami i sercem bijacym nad zoladkiem....
Ty naprawdę tak myślisz? I masz to w sercu? Proponuję do poduszki postudiować Biblię. Tam jest coś o miłości bliżniego i o sądzeniu kogoś. Życzę spokojnych świąt. Nie muszą być wesołe, ale żeby były spokojne. Czeslaw
Oj Słońce!!! Szukasz dziury w całym :)) 200 wpisów, na forum, w którym każdy może się odnieśc do każdego ( chodzi mi o "drzewo") to jest naprawdę dużo. Jesli "warujesz" przy temacie i czytasz na bieżąco każdą pojawiającą się odpowiedź- to masz jakąś całość i mniej więcej wiesz, o co biega. Jesli ( jak np czasem ja) nie sledzisz interesującego Cię wątku dosłownie co wpis- to jak po paru godzinach chcesz przeczytać- to zwyczajnie mam chaos.
Wątek o Polańskim wydyskutował się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))- niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...
Z tego co widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta. Jesli chcesz jeszcze coś dopowiedzieć w interesujacym Cie temacie- zakładasz kontynuację i po sprawie. Jesli mogę pozwolić sobie na małą prywatę- to zamknięcie watku "wiara czy bezmyślość"- akurat dla Ciebie- to wielka przysługa. Mam wrażenie to Twój jakiś delikatny przycisk, którego nie umiesz obronić. Pisałaś juz takie BZDURY, ze zaczynałam się o Ciebie poważnie martwić- twoje pisanie zaczynało urągać już wszystkiemu- jakiejkolwiek logice, racjonalemu myśleniu, zasadom tolerancji... Poza tym, Kochana- o czym chciałaś dyskutować na temat? Znaczy na temat zapodany przez Autorkę? O katolickich Świetych?
Wątek o karpiu- mnie osobiscie interesował- ale powiedziałam, co miałam do powiedzenia ( wiele razy, hi) ... i nie pojawiły się żadne nowe argumenty, za to pojawiły się osobiste wycieczki i morze pretensji ( np na gg) Chciałas cos jeszcze dopowiedzieć? Przecież załóż kontynuacje- masz masę miejsca, zeby Twój głos był wyraźnie słyszany.
Mam wrażenie, ze masz o coś żal- ale nie umiem jakoś wgłębic się- o co???
...Wątek o Polańskim wydyskutował > się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))- > niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...Z tego co > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- > tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Nie muszę nic dodawać Agik wyjaśniła za mnie...za co dziękuję. Bahus
Agik, popiol do jutra na glowie, bo rano musze zmyc:) Jade jutro do syna do Sztokholmu a w piatek do corki i Alvinka. Trzymaj kciuki, bo mamy straszna zime i ledwo nas odkopali dzisiaj:)
Czyżbyś nie czytała dokładnie? Trzeci od końca post zawiera słowa: ...jutro ten wątek zamknę (tylko i wyłącznie z powodów technicznych) Jeżeli sobie życzysz otwórz proszę wątek kontynujący. Bahus Nie rozumiesz tego zdania, czy się z nim nie zgadzasz? Jeżeli dlatego założyłaś nowy wątek, by podyskutować o technikaliach, to staraj się używać argumentów technicznych. Ja wiem tylko tyle, że u mnie wspomniany wątek ładował się koszmarnie długo i poza tym kazał przerywać jakieś skrypty. Nie znam się na tym, więc na ten temat głosu więcej zabierać nie będę.
Dzięki Falkor. Nie muszę już odpowiadać. Cała treść jest zawarta w Twojej wypowiedzi. Dodam tylko, że każdy może kontynuować temat otwierając nowy wątek nawet pod tym samy tytułem dodając tylko "cd"... Bahus
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości: > A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak > zmieszałaś nasze uczucia religijne
Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie zmieszała"
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: Z tego co > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Jeśli tak miałoby być to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów, a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi Nie mnie co prawda pytasz, ale podzielę sie z Tobą moją obserwacją :)) Mało który watek ma więcej niz dwiescie parę wpisów.
Możliwe, że masz na myśli ten wątek o religii, który załozyłeś. Bahus uprzedził, ze go zamknie w jakimś okreslonym czasie. Pamiętam, że go czytałam. Odeszłam od komputera kiedy miał ok 250 wpisów. Jak przyszłam po paru godzinach miał już 400! Po prostu rozwinął się w tym określonym czasie. Przeważnie Bahus zamyka, lub prosi o złożenie kontynuującego watka, kiedy przekracza 200 wpisów.
Są jeszcze takie "tasiemce" jak watki sniadaniowe, obiadowe, kolacyjne, watek o pieczeniu- te mają zazwyczaj trochę więcej wpisów- bo je zwyczajnie łatwiej czytać- nie rozgałeziają się, wpisy są raczej lakoniczne, informujące- nie ma potrzeby ich tak szybko kończyć.
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości: > Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))Wesolych > Swiat zycze!!!!
Tineczko... nawet jeśli nie w "swoim domku" to przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby "wolnoć Tomku" mogła realnie zaistnieć. Jednak nie za wszelką i "uzurpatorską" cenę... Czasami trzeba również uznać racje innych, a nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia. Życzę Ci i Twojej rodzinie Wesołych Świąt.... Bahus
Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości: > Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> nie tylko narzucać swoje > własne, na wskroś subiektywne, a > co za tym idzie nie zawsze słuszne > przemyślenia. Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne. > Logika kłania się w pas. :-)
To, że subiektywne, to już z samej definicji wynika, że osobiste i "stronicze" (przeciwieństwo do "obiektywne")...A że nie zawsze musi być prawidłowe i słuszne to pewnie wynika właśnie z owej logiki. Myślę, że zarzut nielogiczności dotyczy (niestety) Twojego niezrozumienia mojego tekstu....przeczytaj jeszce raz, pomyśl, przemyśl i pokłoń się w pas pani LOGICE, której tak hołdujesz. W przyszłości będę się starał tak precyzować moje wypowiedzi abyś mógł za nimi nadążyć ...(to Tylko żart oczywiście) Bahus
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości: > Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:> A czy Ty Tineczko będziesz > obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak> zmieszałaś nasze uczucia > religijne Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie > zmieszała"Użytkownik bahus napisał w wiadomości:Z tego co > widzę- > długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-tylko > właśnie z tego powodu, że się je źle czyta.... Jeśli tak miałoby być > to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów, > a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi coś Ci się "pozajączkowało" nie ja to napisałem. Bahus
Jestem bardzo zdziwiona (zla), ze zamknieto watek "Wiara, czy bezmyslnosc" , w srodku ciekawej dyskusji, obojetnie czy sie z kazdym zgadzamy czy nie! 255 wypowiedzi i nagle znika:(((((
Watek "Roman Polanski" ciagnie sie jak psu jaja i nic tam ciekawego juz sie nie doczyta:( (przeczytalam na M) . 319 postow , no i w IE od dawna nie dziala, wiec moze to jest powodem jego "dopuszczalnosci"????
Smutny karp dozyl do 203 postow, tez nie pasowal "komus" ????
Ech, zaczynam sie zastanawiac nad sensem udzialu w jakichkolwiek watkach, moze mam sie skoncentrowac na "wlasnych watkach" i wypiciem kawy w kawiarence????
Pozdrawiam!
Przy okazji Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku Wszystkim bez wyjatku zycze!!!!
Ide na zasluzony urlop :)
A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak zmieszałaś nasze uczucia religijne ,i jeszcze śmiesz twierdzić że dyskusja była bardzo ciekawa, nie powiem masz tupet!!! Wiem tylko jedno ,że Twoje Święta będą beznadziejnie smutne i puste..................wyrazy ,współczucia ,że żyjesz w takiej nicości!!! I nie chrzań mi tutaj że Ty posiadasz jekieś ludzkie odruchy typu litość czy współczucie ,bo w to nie uwierze!!! Po wątku "wiera czy bezmyślność"i po Twoich postach tam pisanych jesteś dla mnie beznadziejnie pusta i pozbawiona jakichkolwiek uczuć!!!
Agaciu ,a ja wierze ze Tineczka pisala wszystko z przekory! ona juz taka jest!!! czasami mozna ja przylozyc do rany a czasmi jej odwala ze szok!!! :)wejdz w jej watek i zobacz jak cudnie udekorowala swoj dom na Swieta ,mysle ze jednak zostalo w niej troche wiary zanim wyjechala z Polski .
Jaki sens ma dekorowanie domu,ubierania choinki, dawanie innym prezentow ? jak sie nie ma Boga w sercu i sie nie wierzy.Faktem jest ze urazila wiele osob w tamtym watku,ale to jej slowa,mleko zostalo rozlane i koniec:(
Mamo Rozyczki, to jest dla mnie najwiekszy dowod, ze jestesmy naprawde "Rodzina na WZ" . Jak przyjdzie "potrzeba", to jak jedna piers:)
Wesolych Swiat Tobie i Twoim bliskim zycze!
Ps, dobrze, ze wina nie rozlalam, troche szkoda by bylo.....prawda:)))
Ja tez ci zycze Wesolych Swiat ;)
Mamo rozyczki ubieranie choinki nie jst zwiazane akurat z swietami katolickimi,to zwyczaj poganski,ludowy,pochodzacy z Alzacji,potem zapozyczony przez kosciol katolicki tylko.A do Polski zawedrowala z niemieckimi protestantami dopiero na przelomie XVIII-XIX w
Agaciu, nie za ostro? Nie oceniaj tak brutalnie Tineczki, bo krytykujesz ją za to samo. Rozumiem, że się zdenerwowałaś, ale proszę Cię, nie tak ostro.
:)
Wesolych Swiat zycze:)
agaciu hola! Tineczka czasem jak sie zaperzy to...wlasnie pisze co pisze ale tak naprawde ma dobre serce, wspaniala rodzine i nie jest ani beznadziejna ani pozbawiona uczuc. Rozumiem Twoje wzburzenie ale to nie "cala " tineczka. Nie oceniaj pohopnie. Pozdrawiam serdecznie!
Dorotko....
Wesolych Swiat zycze!
agacia3323 W którym miejscu to co napisałaś ma związek z człowieczeństwem? Jad sie z tego leje strumieniem.
Czos, e tam, ja tez "polalam":)
Milych i spokojnych Swiat zycze!
Droga Agaciu, ja tez nie zgadzam się z tym, co Tineczka pisze na temat - ogólnie mówiąc - wiary. Ona wie swoje, ja wiem swoje. I kiedyś też tam z siebie coś na ten temat jej napisałam. Z czasem jednak zmieniłam zdanie o Tineczce i nie będę pisała o niej źle. O nikim nie będę pisała źle, kogo znam tylko z forum. Jak prześledzisz inne wątki to zauważysz, że i litości i współczucia ma wiele. I jej Święta nie będą dla niej smutne, bo spędzi je wśród ludzi, których kocha z wzajemnością.
I po cichu Ci powiem, że ona dużo i szybko pisze, ale z Tamtymi w górze też zdarza sie jej rozmawiać. Choć, jak się zapędzi to twierdzi, że nie wierzy :)
Tak na koniec za Lennonem
"And so happy Christmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight"
Pozdrawiam!
Usciski w imie GORY:)
"Let`s stop all the fight"!!!
Wesolych Swiat zycze! :)
Oj , oj , jaka wspaniała odpowiedź na życzenia ...
" Kochaj bliźniego swego jak siebie samego " ...:)
Mimo wszystko , życzę i Tobie WESOŁYCH ŚWIĄT :))
A Tineczkę uwielbiam ( chociaż często się nie zgadzam ) za to cudowne " co w sercu , to na języku " , za to , że jest najbardziej chyba realna wśród innych internetowych tworów / bytów / nicków .
Agaciu , pamiętaj , że Ewangelia Miłości czyni cuda , w przeciwieństwie do agresywnej , odwetowej ewangelii złości ...
E , tam Kochana, nastawiam drugi policzek i juz po sprawie:)
I love You too!!!
Wesolych Swiat zycze!!!:)
A ja Ci życzę takich świąt jak będzie miała Tineczka bo z pewnością będą one cudowne właśnie dzięki jej osobie.
Myscho , a Tobie to zycze (z wielka zazdroscia:))))), kochanych ramion Lubego, swiecacych z zachwytu oczu Juniora przy otwieraniu paczek pod choinka i wszystkiego naj.....!
Wesolych Swiat!
Przeczytałem jeszcze raz to co napisałaś i tylko chwilowa niedyspozycja, jak sądzę była autorem treści. Jak coś jest nie tak u Ciebie to pogadajmy. Też nieraz tak mam, że jak coś się źle układa to się zapominam i obdzielam innych swoją frustracją, a później jest mi głupio.
Agaciu, mimo wszystko jest mi bardzo milo, ze napisalas moje imie duza litera:) Tak obchodze Swieta Bozego Narodzenia ( odpowiedz na pytanie w pryw). Nie stosuje postu, bo mam mieszana rodzine, troche protestantow zawsze przy stole, ale jest co wybrac i kazdy je co chce:) Zreszta , podobno juz nie musicie miec postu na Wigilii, moja Babcia w grobie sie przewraca (chyba).
Idziemy na msze o godzinie 24, oczywiscie w protestanckim, skromnym kosciele, bo tu nie ma katolickich (wyjatek wynajmowane w duzych miastach) . Bylam na takich pasterkach mieszkajac w Sztokholmie wiele razy, kosciol wynajety, spiewy pod niebiosa a przed kosciolem biznez lecial jak trzeba.Rodacy szukajacy pracy, sprzedajacy wodki wyborowe i papierosy mallboro....Wole, ta cicha chwile zadumania, bez "Gloria" na caly kosciol:)
Przytaczam Twoje slowa z Twojego profilu: " naprawde jaka jestem nie wie nikt ".....ja mysle, ze jestes czlowiekiem, tak jak ja z wadami i sercem bijacym nad zoladkiem....
Pozdrawiam Cie cieplo!
Wyrazy szacunku dla Ciebie, pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt :)
Wesolych Swiat Kochana!!
Pozdrawiam cieplutko:)
Zapraszam do watku "matka chrzestna" i :
http://wiadomosci.onet.pl/2700,2096777,nie_mieli_koscielnego_slubu__ksiadz_ich_popedzil,wydarzenie_lokalne.html
dobrze, ze nie mam czasu i nawet ochoty na kontrowersje, bo bym musiala wypisac sie ze wspolnoty WZ-ej........ i chyba zal by mi bylo:)))
Dobrej nocy i cudownych Swiat zycze Wszystkim!
Ty naprawdę tak myślisz? I masz to w sercu? Proponuję do poduszki postudiować Biblię. Tam jest coś o miłości bliżniego i o sądzeniu kogoś.
Życzę spokojnych świąt. Nie muszą być wesołe, ale żeby były spokojne.
Czeslaw
Oj Słońce!!!
Szukasz dziury w całym :))
200 wpisów, na forum, w którym każdy może się odnieśc do każdego ( chodzi mi o "drzewo") to jest naprawdę dużo.
Jesli "warujesz" przy temacie i czytasz na bieżąco każdą pojawiającą się odpowiedź- to masz jakąś całość i mniej więcej wiesz, o co biega.
Jesli ( jak np czasem ja) nie sledzisz interesującego Cię wątku dosłownie co wpis- to jak po paru godzinach chcesz przeczytać- to zwyczajnie mam chaos.
Wątek o Polańskim wydyskutował się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))- niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...
Z tego co widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta. Jesli chcesz jeszcze coś dopowiedzieć w interesujacym Cie temacie- zakładasz kontynuację i po sprawie.
Jesli mogę pozwolić sobie na małą prywatę- to zamknięcie watku "wiara czy bezmyślość"- akurat dla Ciebie- to wielka przysługa. Mam wrażenie to Twój jakiś delikatny przycisk, którego nie umiesz obronić. Pisałaś juz takie BZDURY, ze zaczynałam się o Ciebie poważnie martwić- twoje pisanie zaczynało urągać już wszystkiemu- jakiejkolwiek logice, racjonalemu myśleniu, zasadom tolerancji...
Poza tym, Kochana- o czym chciałaś dyskutować na temat? Znaczy na temat zapodany przez Autorkę? O katolickich Świetych?
Wątek o karpiu- mnie osobiscie interesował- ale powiedziałam, co miałam do powiedzenia ( wiele razy, hi) ... i nie pojawiły się żadne nowe argumenty, za to pojawiły się osobiste wycieczki i morze pretensji ( np na gg)
Chciałas cos jeszcze dopowiedzieć? Przecież załóż kontynuacje- masz masę miejsca, zeby Twój głos był wyraźnie słyszany.
Mam wrażenie, ze masz o coś żal- ale nie umiem jakoś wgłębic się- o co???
Pozdrawiam Cię serdecznie.
...Wątek o Polańskim wydyskutował
> się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))-
> niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...Z tego co
> widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
> tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Nie muszę nic dodawać Agik wyjaśniła za mnie...za co dziękuję.
Bahus
Agik, popiol do jutra na glowie, bo rano musze zmyc:) Jade jutro do syna do Sztokholmu a w piatek do corki i Alvinka. Trzymaj kciuki, bo mamy straszna zime i ledwo nas odkopali dzisiaj:)
Wesolych Swiat zycze!!!!
Seedecznosci:)
Czyżbyś nie czytała dokładnie? Trzeci od końca post zawiera słowa:
...jutro ten wątek zamknę (tylko i wyłącznie z powodów technicznych) Jeżeli sobie życzysz otwórz proszę wątek kontynujący.
Bahus
Nie rozumiesz tego zdania, czy się z nim nie zgadzasz? Jeżeli dlatego założyłaś nowy wątek, by podyskutować o technikaliach, to staraj się używać argumentów technicznych. Ja wiem tylko tyle, że u mnie wspomniany wątek ładował się koszmarnie długo i poza tym kazał przerywać jakieś skrypty. Nie znam się na tym, więc na ten temat głosu więcej zabierać nie będę.
Dzięki Falkor. Nie muszę już odpowiadać. Cała treść jest zawarta w Twojej wypowiedzi. Dodam tylko, że każdy może kontynuować temat otwierając nowy wątek nawet pod tym samy tytułem dodając tylko "cd"...
Bahus
Oki.....
Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> Oki.....Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)
Jeszcze nie !!
Witaj, nie mam pojecia o tym "ladowaniu" , koszmarnie dlugo . U mnie wszystko smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)
Wesolych Swiat zycze!
> U mnie wszystko
> smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)
A na WZ są reklamy? Siedzę tu od jakiegoś czasu i nie widziałem ani jednej.
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
> A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak
> zmieszałaś nasze uczucia religijne
Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie zmieszała"
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
Z tego co > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....
Jeśli tak miałoby być to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów, a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi
Nie mnie co prawda pytasz, ale podzielę sie z Tobą moją obserwacją :))
Mało który watek ma więcej niz dwiescie parę wpisów.
Możliwe, że masz na myśli ten wątek o religii, który załozyłeś. Bahus uprzedził, ze go zamknie w jakimś okreslonym czasie. Pamiętam, że go czytałam. Odeszłam od komputera kiedy miał ok 250 wpisów. Jak przyszłam po paru godzinach miał już 400! Po prostu rozwinął się w tym określonym czasie.
Przeważnie Bahus zamyka, lub prosi o złożenie kontynuującego watka, kiedy przekracza 200 wpisów.
Są jeszcze takie "tasiemce" jak watki sniadaniowe, obiadowe, kolacyjne, watek o pieczeniu- te mają zazwyczaj trochę więcej wpisów- bo je zwyczajnie łatwiej czytać- nie rozgałeziają się, wpisy są raczej lakoniczne, informujące- nie ma potrzeby ich tak szybko kończyć.
A ja ciagle nie wierze, ze ludzie tyle moga zjesc kazdego dnia i na dodatek to pieczone :)))))
Ps. Az mnie palce "swedza" zalozyc "anty" watki......hihihihi
Dokładnie TAK !!!!
Bahus
Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))
Wesolych Swiat zycze!!!!
> Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))Wesolych
> Swiat zycze!!!!
Tineczko... nawet jeśli nie w "swoim domku" to przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby "wolnoć Tomku" mogła realnie zaistnieć. Jednak nie za wszelką i "uzurpatorską" cenę... Czasami trzeba również uznać racje innych, a nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia. Życzę Ci i Twojej rodzinie Wesołych Świąt....
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a
> co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia.
Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne. Logika kłania się w pas. :-)
Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:

> Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> nie tylko narzucać swoje
> własne, na wskroś subiektywne, a > co za tym idzie nie zawsze słuszne
> przemyślenia. Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne.
> Logika kłania się w pas. :-)
To, że subiektywne, to już z samej definicji wynika, że osobiste i "stronicze" (przeciwieństwo do "obiektywne")...A że nie zawsze musi być prawidłowe i słuszne to pewnie wynika właśnie z owej logiki. Myślę, że zarzut nielogiczności dotyczy (niestety) Twojego niezrozumienia mojego tekstu....przeczytaj jeszce raz, pomyśl, przemyśl i pokłoń się w pas pani LOGICE, której tak hołdujesz. W przyszłości będę się starał tak precyzować moje wypowiedzi abyś mógł za nimi nadążyć ...(to Tylko żart oczywiście)
Bahus
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:

> Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:> A czy Ty Tineczko będziesz
> obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak> zmieszałaś nasze uczucia
> religijne Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie
> zmieszała"Użytkownik bahus napisał w wiadomości:Z tego co > widzę-
> długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-tylko
> właśnie z tego powodu, że się je źle czyta.... Jeśli tak miałoby być
> to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów,
> a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???
Edi coś Ci się "pozajączkowało" nie ja to napisałem.
Bahus