Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zamykanie watkow

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 01:29:45

Jestem bardzo zdziwiona (zla), ze zamknieto watek "Wiara, czy bezmyslnosc" , w srodku ciekawej dyskusji, obojetnie czy sie z kazdym zgadzamy czy nie! 255 wypowiedzi i nagle znika:(((((

Watek  "Roman Polanski" ciagnie sie jak psu jaja i nic tam ciekawego juz sie nie doczyta:(  (przeczytalam na M) . 319 postow , no i w IE od dawna nie dziala, wiec moze to jest powodem jego "dopuszczalnosci"????

Smutny karp dozyl do 203 postow, tez nie pasowal "komus" ????

Ech, zaczynam sie zastanawiac nad sensem udzialu w jakichkolwiek watkach, moze mam sie skoncentrowac na "wlasnych watkach" i wypiciem kawy w kawiarence????

Pozdrawiam!

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 01:36:24

Przy okazji  Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku Wszystkim bez wyjatku  zycze!!!!
    Ide na zasluzony urlop :)

• Autor: agacia3323 Data: 2009-12-16 12:16:29

A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak zmieszałaś nasze uczucia religijne ,i jeszcze śmiesz twierdzić że dyskusja była bardzo ciekawa, nie powiem masz tupet!!! Wiem tylko jedno ,że Twoje Święta będą beznadziejnie smutne i puste..................wyrazy ,współczucia ,że żyjesz w takiej nicości!!!   I nie chrzań mi tutaj że Ty posiadasz jekieś ludzkie odruchy typu litość czy współczucie ,bo w to nie uwierze!!! Po wątku "wiera czy bezmyślność"i po Twoich postach tam pisanych jesteś dla mnie beznadziejnie pusta i pozbawiona jakichkolwiek uczuć!!!

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-12-16 13:12:34

Agaciu ,a ja wierze ze Tineczka pisala wszystko z przekory! ona juz taka jest!!! czasami mozna ja przylozyc do rany a czasmi jej odwala ze szok!!! :)wejdz w jej watek i zobacz jak cudnie udekorowala swoj dom na Swieta ,mysle ze jednak zostalo w niej troche wiary zanim wyjechala  z Polski .
    Jaki sens ma dekorowanie domu,ubierania choinki, dawanie innym prezentow ? jak sie nie ma  Boga w sercu i sie nie wierzy.Faktem jest ze urazila wiele osob w tamtym watku,ale to jej slowa,mleko zostalo rozlane i koniec:(

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:09:15

Mamo Rozyczki, to jest dla mnie najwiekszy dowod, ze jestesmy naprawde "Rodzina na WZ" . Jak przyjdzie "potrzeba", to jak jedna piers:)

Wesolych Swiat Tobie i Twoim bliskim zycze!

Ps, dobrze, ze wina nie rozlalam, troche szkoda by bylo.....prawda:)))

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-12-17 00:23:47

Ja tez ci zycze Wesolych Swiat ;)

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-12-16 22:59:05

Mamo rozyczki ubieranie choinki nie jst zwiazane akurat z swietami katolickimi,to zwyczaj poganski,ludowy,pochodzacy z Alzacji,potem zapozyczony przez kosciol katolicki tylko.A do Polski zawedrowala z niemieckimi protestantami dopiero na przelomie XVIII-XIX w

• Autor: Almira Data: 2009-12-16 14:10:57

Agaciu, nie za ostro? Nie oceniaj tak brutalnie Tineczki, bo krytykujesz ją za to samo. Rozumiem, że się zdenerwowałaś, ale proszę Cię, nie tak ostro.

Pozdrawiam "nerwusie"

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:10:10

:)
    Wesolych Swiat zycze:)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-12-16 14:19:52

agaciu hola! Tineczka czasem jak sie zaperzy to...wlasnie pisze co pisze ale tak naprawde ma dobre serce, wspaniala rodzine i nie jest ani beznadziejna ani pozbawiona uczuc. Rozumiem Twoje wzburzenie ale to nie "cala " tineczka. Nie oceniaj pohopnie. Pozdrawiam serdecznie!

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:11:16

Dorotko....
    Wesolych Swiat zycze!

• Autor: CZOS Data: 2009-12-16 14:27:55

agacia3323 W którym miejscu to co napisałaś ma związek z człowieczeństwem? Jad sie z tego leje strumieniem.

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:13:40

Czos, e tam, ja tez "polalam":)
    Milych i spokojnych Swiat zycze!

• Autor: aloalo Data: 2009-12-16 14:34:02

Droga Agaciu, ja tez nie zgadzam się z tym, co Tineczka pisze na temat - ogólnie mówiąc - wiary. Ona wie swoje, ja wiem swoje. I kiedyś też tam z siebie coś na ten temat jej napisałam. Z czasem jednak zmieniłam zdanie o Tineczce i nie będę pisała o niej źle. O nikim nie będę pisała źle, kogo znam tylko z forum. Jak prześledzisz inne wątki to zauważysz, że i litości i współczucia ma wiele. I jej Święta nie będą dla niej smutne, bo spędzi je wśród ludzi, których kocha z wzajemnością.
    I po cichu Ci powiem, że ona dużo i szybko pisze, ale z Tamtymi w górze też zdarza sie jej rozmawiać. Choć, jak się zapędzi to twierdzi, że nie wierzy :)
    Tak na koniec za Lennonem

"And so happy Christmas
    For black and for white
    For yellow and red ones
    Let's stop all the fight"

Pozdrawiam!

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:16:31

Usciski w imie GORY:)

"Let`s stop all the fight"!!!

Wesolych Swiat zycze! :)

• Autor: kojonkosky Data: 2009-12-16 15:23:20

Oj , oj , jaka wspaniała odpowiedź na życzenia ...

" Kochaj bliźniego swego jak siebie samego " ...:)

Mimo wszystko , życzę i Tobie WESOŁYCH ŚWIĄT :))

A Tineczkę uwielbiam ( chociaż często się  nie zgadzam ) za to cudowne " co w sercu , to na języku " , za to , że jest najbardziej chyba realna wśród innych internetowych tworów / bytów / nicków .

Agaciu , pamiętaj , że Ewangelia Miłości czyni cuda , w przeciwieństwie do agresywnej , odwetowej ewangelii złości ...

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:18:59

E , tam Kochana, nastawiam drugi policzek i juz po sprawie:)

I love You too!!!

Wesolych Swiat zycze!!!:)

• Autor: mysha2006 Data: 2009-12-16 16:55:35

A ja Ci życzę takich świąt jak będzie miała Tineczka bo z pewnością będą one cudowne właśnie dzięki jej osobie.

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:22:36

Myscho , a Tobie to zycze (z wielka zazdroscia:))))), kochanych ramion Lubego, swiecacych z zachwytu oczu Juniora przy otwieraniu paczek pod choinka i wszystkiego naj.....!
    Wesolych Swiat!

• Autor: CZOS Data: 2009-12-16 17:18:22

Przeczytałem jeszcze raz to co napisałaś i tylko chwilowa niedyspozycja, jak sądzę była autorem treści. Jak coś jest nie tak u Ciebie to pogadajmy. Też nieraz tak mam, że jak coś się źle układa to się zapominam i obdzielam innych swoją frustracją, a później jest mi głupio.

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 19:57:27

Agaciu, mimo wszystko jest mi bardzo milo, ze napisalas moje imie duza litera:) Tak obchodze Swieta Bozego Narodzenia ( odpowiedz na pytanie w pryw). Nie stosuje postu, bo mam mieszana rodzine, troche protestantow zawsze przy stole, ale jest co wybrac i kazdy je co chce:) Zreszta , podobno juz nie musicie miec postu na Wigilii, moja Babcia w grobie sie przewraca (chyba).
    Idziemy na msze o godzinie 24, oczywiscie w protestanckim, skromnym kosciele, bo tu nie ma katolickich (wyjatek wynajmowane w duzych miastach) . Bylam na takich pasterkach  mieszkajac w Sztokholmie wiele razy, kosciol wynajety, spiewy pod niebiosa a przed kosciolem biznez lecial jak trzeba.Rodacy szukajacy pracy, sprzedajacy wodki wyborowe i papierosy mallboro....Wole, ta cicha chwile zadumania, bez "Gloria" na caly kosciol:)

Przytaczam Twoje slowa z Twojego profilu: " naprawde jaka  jestem nie wie  nikt ".....ja mysle, ze jestes czlowiekiem, tak jak ja z wadami i sercem bijacym nad zoladkiem....

Pozdrawiam Cie cieplo!

• Autor: mahika Data: 2009-12-16 20:22:00

Wyrazy szacunku dla Ciebie, pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt :)

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:25:05

Wesolych Swiat Kochana!!
    Pozdrawiam cieplutko:)

• Autor: tineczka Data: 2009-12-17 00:19:21

Zapraszam do watku "matka chrzestna" i :

http://wiadomosci.onet.pl/2700,2096777,nie_mieli_koscielnego_slubu__ksiadz_ich_popedzil,wydarzenie_lokalne.html

dobrze, ze nie mam czasu i nawet ochoty na kontrowersje, bo bym musiala wypisac sie ze wspolnoty WZ-ej........ i chyba zal by mi bylo:)))

Dobrej nocy i cudownych Swiat zycze Wszystkim!

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-17 02:34:51

Ty naprawdę tak myślisz? I masz to w sercu? Proponuję do poduszki postudiować Biblię. Tam jest coś o miłości bliżniego i o sądzeniu kogoś.
    Życzę spokojnych świąt. Nie muszą być wesołe, ale żeby były spokojne.
    Czeslaw

• Autor: agik Data: 2009-12-16 03:30:08

Oj Słońce!!!
    Szukasz dziury w całym :))
    200 wpisów, na forum, w którym każdy może się odnieśc do każdego ( chodzi mi o "drzewo") to jest naprawdę dużo.
    Jesli "warujesz" przy temacie i czytasz na bieżąco każdą pojawiającą się odpowiedź- to masz jakąś całość i mniej więcej wiesz, o co biega.
    Jesli ( jak np czasem ja) nie sledzisz interesującego Cię wątku dosłownie co wpis- to jak po paru godzinach chcesz przeczytać- to zwyczajnie mam chaos.

Wątek o Polańskim wydyskutował się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))- niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...

Z tego co widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi- tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta. Jesli chcesz jeszcze coś dopowiedzieć w interesujacym Cie temacie- zakładasz kontynuację  i po sprawie.
    Jesli mogę pozwolić sobie na małą prywatę- to zamknięcie watku "wiara czy bezmyślość"- akurat dla Ciebie- to wielka przysługa. Mam wrażenie to Twój jakiś delikatny przycisk, którego nie umiesz obronić. Pisałaś juz takie BZDURY, ze zaczynałam się o Ciebie poważnie martwić- twoje pisanie zaczynało urągać już wszystkiemu- jakiejkolwiek logice, racjonalemu myśleniu, zasadom tolerancji...
    Poza tym, Kochana- o czym chciałaś dyskutować na temat? Znaczy na temat zapodany przez Autorkę? O katolickich Świetych?

Wątek o karpiu- mnie osobiscie interesował- ale powiedziałam, co miałam do powiedzenia ( wiele razy, hi) ... i nie pojawiły się żadne nowe argumenty, za to pojawiły się osobiste wycieczki i morze pretensji ( np na gg)
    Chciałas cos jeszcze dopowiedzieć? Przecież załóż kontynuacje- masz masę miejsca, zeby Twój głos był wyraźnie słyszany.

Mam wrażenie, ze masz o coś żal- ale nie umiem jakoś wgłębic się- o co???

Pozdrawiam Cię serdecznie.

• Autor: bahus Data: 2009-12-16 17:08:43

...Wątek o Polańskim wydyskutował
    > się w parę dni- nie został zamkniety, tylko ... hmmm ;))))) porzucony ;)))-
    > niedawno został znów wskrzeszony- ale to inasza inszość...Z tego co
    > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
    > tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....

Nie muszę nic dodawać Agik wyjaśniła za mnie...za co dziękuję.
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:30:13

Agik, popiol do jutra na glowie, bo rano musze zmyc:) Jade jutro do syna do Sztokholmu a w piatek do corki i Alvinka. Trzymaj kciuki, bo mamy straszna zime i ledwo nas odkopali dzisiaj:)

Wesolych Swiat zycze!!!!
    Seedecznosci:)

• Autor: falkor Data: 2009-12-16 08:37:00

Czyżbyś nie czytała dokładnie? Trzeci od końca post zawiera słowa:
    ...jutro ten wątek zamknę (tylko i wyłącznie z powodów technicznych) Jeżeli sobie życzysz otwórz proszę wątek kontynujący.
    Bahus

Nie rozumiesz tego zdania, czy się z nim nie zgadzasz? Jeżeli dlatego założyłaś nowy wątek, by podyskutować o technikaliach, to staraj się używać argumentów technicznych. Ja wiem tylko tyle, że u mnie wspomniany wątek ładował się koszmarnie długo i poza tym kazał przerywać jakieś skrypty. Nie znam się na tym, więc na ten temat głosu więcej zabierać nie będę.

• Autor: bahus Data: 2009-12-16 17:02:00

Dzięki Falkor. Nie muszę już odpowiadać. Cała treść jest zawarta w Twojej wypowiedzi. Dodam tylko, że każdy może kontynuować temat otwierając nowy wątek nawet pod tym samy tytułem dodając tylko "cd"...
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:42:42

Oki.....
    Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)

• Autor: bahus Data: 2009-12-17 02:14:09

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > Oki.....Wesolych Swiat "Dziadku" !!!! :)

Jeszcze nie !!

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:33:42

Witaj, nie mam pojecia o tym "ladowaniu" , koszmarnie dlugo . U mnie wszystko smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)

Wesolych Swiat zycze!

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-17 02:44:03

> U mnie wszystko
    > smiga w sekundy, gdyby nie reklamy, to blyskawicznie:)

A na WZ są reklamy? Siedzę tu od jakiegoś czasu i nie widziałem ani jednej.

• Autor: Edi® Data: 2009-12-16 18:49:18

Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
    > A czy Ty Tineczko będziesz obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak
    > zmieszałaś nasze uczucia religijne

Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie zmieszała"

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    Z tego co > widzę- długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-
    tylko właśnie z tego powodu, że się je źle czyta....

Jeśli tak miałoby być to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów, a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???

• Autor: agik Data: 2009-12-16 19:47:39

Edi
    Nie mnie co prawda pytasz, ale podzielę sie z Tobą moją obserwacją :))
    Mało który watek ma więcej niz dwiescie parę wpisów.

Możliwe, że masz na myśli ten wątek o religii, który załozyłeś. Bahus uprzedził, ze go zamknie w jakimś okreslonym czasie. Pamiętam, że go czytałam. Odeszłam od komputera kiedy miał ok 250 wpisów. Jak przyszłam po paru godzinach miał już 400! Po prostu rozwinął się w tym określonym czasie.
    Przeważnie Bahus zamyka, lub prosi o złożenie kontynuującego watka, kiedy przekracza 200 wpisów.

Są jeszcze takie "tasiemce" jak watki sniadaniowe, obiadowe, kolacyjne, watek o pieczeniu- te mają zazwyczaj trochę więcej wpisów- bo je zwyczajnie łatwiej czytać- nie rozgałeziają się, wpisy są raczej lakoniczne, informujące- nie ma potrzeby ich tak szybko kończyć.

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:41:04

A ja ciagle nie wierze, ze ludzie tyle moga zjesc kazdego dnia i na dodatek to pieczone :)))))

Ps. Az mnie palce "swedza" zalozyc "anty" watki......hihihihi

• Autor: bahus Data: 2009-12-17 02:18:26

Dokładnie TAK !!!!
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2009-12-16 20:36:00

Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))

Wesolych Swiat zycze!!!!

• Autor: bahus Data: 2009-12-17 02:34:41

> Edi, "wolnosc tomku w swoim domku", kiedys sie tego chyba nauczymy:)))Wesolych
    > Swiat zycze!!!!

Tineczko... nawet jeśli nie w "swoim domku" to przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby "wolnoć Tomku" mogła realnie zaistnieć. Jednak nie za wszelką i "uzurpatorską" cenę... Czasami trzeba również uznać racje innych, a nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia. Życzę Ci i Twojej rodzinie Wesołych Świąt....
    Bahus

• Autor: Czeslaw Data: 2009-12-17 02:49:46

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    >  nie tylko narzucać swoje własne, na wskroś subiektywne, a
    > co za tym idzie nie zawsze słuszne przemyślenia.

Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne. Logika kłania się w pas. :-)

• Autor: bahus Data: 2009-12-17 04:09:20

Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
    > Użytkownik bahus napisał w wiadomości:> nie tylko narzucać swoje
    > własne, na wskroś subiektywne, a > co za tym idzie nie zawsze słuszne
    > przemyślenia. Z tego, że własne i subiektywne nie wynika że nie słuszne.
    > Logika kłania się w pas. :-)

To, że subiektywne, to już z samej definicji wynika, że osobiste i "stronicze" (przeciwieństwo do "obiektywne")...A że nie zawsze musi być prawidłowe i słuszne to pewnie wynika właśnie z owej logiki. Myślę, że zarzut nielogiczności dotyczy (niestety) Twojego niezrozumienia mojego tekstu....przeczytaj jeszce raz, pomyśl, przemyśl i pokłoń się w pas pani LOGICE, której tak hołdujesz. W przyszłości będę się starał tak precyzować moje wypowiedzi abyś mógł za nimi nadążyć ...(to Tylko żart oczywiście)
    Bahus

• Autor: bahus Data: 2009-12-17 02:16:59

Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:
    > Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:> A czy Ty Tineczko będziesz
    > obchodzić Święta Bożego Narodzenia???-Tak> zmieszałaś nasze uczucia
    > religijne Nasze? może nie uogólniaj bo moich uczuć tineczka "nie
    > zmieszała"Użytkownik bahus napisał w wiadomości:Z tego co > widzę-
    > długie wątki nie sa zamykane "karnie" - z powodu lejącej się krwi-tylko
    > właśnie z tego powodu, że się je źle czyta
    .... Jeśli tak miałoby być
    > to długie wątki powinny być zamykane kiedy osiągną np. 250 wpisów,
    > a dlaczego jeden jest zamykany po 250, a inny po ok. 400 ???

Edi coś Ci się "pozajączkowało" nie ja to napisałem.
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu