Forum

Pomysł czy Problem?

Jak dodać zdjęcia do prywatnej wiadomości.

• Autor: malgosiafel Data: 2009-12-16 19:15:30

Skorzystalam z przepisu naszej koleżanki.Chciałam się Jej "pochwalić" co mi wyszło.Zrobiłam zdjęcie mam go na pulpicie.Weszłam na tej stronie na "moje". prywatne wiadomości i niestety nie moge go skopiować na tej stronie.Gdzie popełniam błąd.Prosze o pomoc.

• Autor: Rzymianka Data: 2009-12-16 20:29:57

Zdjęcie możesz zamieścić w komentarzach pod przepisem. W prywatnych wiadomościach  nie ma takiej możliwości - tak mi się wydaje. Pozdrawiam !

• Autor: malgosiafel Data: 2009-12-20 21:13:22

Też się nie da.Jak wy to kochane moje robicie.Mam na mysli wklejenie zdjęcia.

• Autor: as Data: 2009-12-20 21:32:40

W komentarzach by wstawić zdjęcie trzeba zrobić tak: Użytkownik ewka63 napisał w wiadomości:
    > Spróbuję więc ręcznie jakos to wytłumaczyć.1. Zdjęcie trzeba
    > umieścić w komputerze, np. w moje dokumenty.2. Przy przepisach ustawiasz
    > sobie kursos w miejscu, w którym chcesz mieć wklejone zdjęcie i
    > klikasz myszką na bibliotekę obrazów.    3. w otwarej
    > bibliotece piszesz nazwę zdjecia w odpowiednim okienku.4. następnie klikasz
    > na "przeglądaj". Tam szukasz odpowiedniego miejsca, w tym wypadku: moje
    > dokumenty.5. w otwartych moich dokumentach szukasz zdjęcia, które
    > chcesz wkleić i klikasz na niego dwa razy. 6. Teraz klikasz "dodaj".
    > Możesz chwilę poczekać, bądź cierpliwa, w końcu się pojawi zdjęcie.7.

> W okienku "obrazy" zaznacz nazwę zdjęcia i klknij wstaw.

> Zyczę powodzenia, choć kiepski ze mnie nauczyciel :)

Mam nadzieję, że autorka nie będzie mieć nic przeciwko, ze skopiuje jej wypowiedź.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-02 22:07:12

Witam
    Cenię bardzo sobie tą podpowiedż ale nic z teo nie wyszło.Ja mam zdjęcie mojego "dzieła" na pulpicie.Nie pokazuje mi się nigdzie żadna galeria obrazów .mam za to kopiuj ale za to nie ma wklej, tam gdzie powinnam to wkleić,dlatego taki problem.Być może nikt nie próbowal takiego komentarza ze zdjeciem" dzieła z podpowiedzianego z przepisu.

• Autor: aloalo Data: 2010-01-03 13:15:51

http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=298625&post=298625 Tutaj masz ilustrowany kurs, jak wstawiać zdjęcia na WŻ. W PW nie wstawia się fotek. Wystaw komentarz pod przepisem i tam wklej zdjęcie. Pozrawiam!

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-10 18:05:54

No niestety nic z tego nie wychodzi.Wielkie dzięki.Weszłam na podany adres,nawet to sobie wszystko wydrukowałam i nic.Przypomnę jeżeli mozna .Zrobiłam zdjęcie mojego ciasta i wsadziłam na pulpit zeby mieć go na oku.Jak w chcę dodac swoją opinię do autorki tego przepisu to owszem opinia wchodzi ale zdjęcie nie chce się skopiować z pulpitu pod ta moją opinią.I na tym polega cały problem.Takie kopiowanie w innych swoich celech robiłam nie raz i nie było problemu , natomiast tu własnie jest.

• Autor: aloalo Data: 2010-01-10 18:46:09

Małgosiu, nie można zdjęcia skopiować i wkleić! Musisz kliknąć w taki obrazek (z prawej strony uśmiechnietej buźki)

następnie klikasz przeglądaj, potem szukasz swojego zdjęcia na pulpicie, kilkasz otwórz, następnie wprowadzasz nazwę obrazu i dajesz "dodaj". Obrazek pojawia się w twojej bibliotece. Najeżdzasz na niego i dajesz "wstaw". Koniec.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-11 15:54:06

Bardzo jestem wdzięczna "aloalo" za próbę pomocy. Ale doszłam z sukcesem do miejsca gdzie pojawiło mi sie zdjęcie w "bibliotece".Potem piszesz " najeżdżasz na niego i dajesz wstaw" i tu problem. Najechałam myszka na niego i klops . mMnie to trzeba chyba jeszcze dokładniej tłumaczyć- może starczy ci "aloalo" cierpliwosci? dzięki.

• Autor: Rzymianka Data: 2010-01-11 16:11:46

Może ja pomogę: jak już masz zdjęcie w bibliotece - zaznaczasz je klikając na nazwę zdjęcia , a następnie na przycisk "wstaw". Zdjęcie powinno się ukazać na polu tekstowym.To jest zdjęcie wstawione na próbę. Pozdrawiam !

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-11 16:46:39

Dzieki.Chyba z tym zdjęciem jest cos nie tak bo chciałam nawet tutaj go przesłać ale nie wchodz,i chociaż zrobiłam literka po literze jak mi podpowiadałaś.Jestes super pomocna.Dzieki.

• Autor: as Data: 2010-01-11 20:00:05

Nic się nie dzieje czy pisze jakiś komunikat?

• Autor: ekkore Data: 2010-01-11 17:16:46

Przecytaj dokładnie instrukcję w podanym wyzej linku - wydaje mi się, ze jest czytelna i obrazkowa.

Ale jakby co to jeszcze raz
    Jak masz zdjecie juz w bibliotece - ustaw kursor myszy na miejscu, gdzie chcesz je umieścić (aby nie wyszło Ci w połowie zdania np.)

Kliknij obrazek z górami. Otworzy się nowe okno. Masz obrazy wg alfabetu. Wybierasz potrzebny - klikasz na nazwę. W oknie podglądu pojawi się "treść" zdjęcia. Kliknij wstaw. I obrazek jest na stronie. Ja też wstawiłam dla Ciebie

• Autor: ewka63 Data: 2010-01-11 18:55:03

Małgosiu, jak otworzysz sobie , to potem naciśnij "przeglądaj". Tam przełącz okienko "szukaj w:" na pulpit i kliknij ikonę swojego zdjęcia 2 razy szybko. Nadaj nazwę obrazu i kliknij dodaj. Jeśli nie działa to kliknij dodaj dwa razy, ja czasem tak mam, że za pierwszym razem nic i potem jak klikne dwa razy to się wkleja, co prawda tez dwa razy, ale to nic, można jedno potem usunąć. Następnie kliknij "wstaw"

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-14 17:41:35

Kochana Ewka.Wyjaśniłaś tak wzorowo,ale nic z tego.Krok po kroku ze sto razy to zrobiłam.Po ostanim ruchu "wstaw" zostaje tak samo.Nic nie wstawia.Chyba sie poddam.Nawet tutaj chciałam wstawic cokolwiek i nic.Wielkie dzięki.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-14 17:36:13

Przejdź do pełnej wersji serwisu