Forum

Kuchenne porady

pieczarki do krokietów

• Autor: misiek_1 Data: 2009-12-17 13:53:47

Jak sądzicie, lepiej pieczarki zetrzeć na tarce(o grubych oczkach) przed ich podsmażeniem czy drobno pokroić?proszę o odpowiedzi, bo jutro zamierzam zrobić krokiety, pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzień

• Autor: Olciaa Data: 2009-12-17 14:04:18

moja szwagierka jak robi krokiety z grzybami to zawsze mieli przez maszynke do miesa(na najgrubszych oczkach) ugotowane oczywiscie,ale nie wiem czy z pieczarkami bylby ten sam efekt

• Autor: izeczka Data: 2009-12-17 14:18:56

ja ścieram na tarce jarzynowej na dużych oczkach, łatwo i szybko a jednocześnie nie są takie maziste jak po zmieleniu. Potem podsmażam posiekaną cebulkę, dodaję pieczarki i smażę często mieszając aby odparowała cała woda, ale się nie przypaliły, na koniec doprawiam mocno pieprzem ziołowym, solą i dodaję natki pietruszki.

• Autor: misiek_1 Data: 2009-12-17 14:57:27

wielkie dzięki za podpowiedziw takim razie zetrę ich na tarce:)

• Autor: Olciaa Data: 2009-12-17 15:01:56

jak sie tak robi z grzybami to nie wychodzi maziste. no ale pieczarki maja wiecej wody wiec moglo by sie tak stac

• Autor: jolka60 Data: 2010-01-01 07:27:48

Pewnie juz zrobilas,ale na przyszlosc-podsmazam pokrojone w plasterki.po ostudzeniu miele w maszynce z duzym sitkie.Cebulke mozesz,ale nie musisz mielic.Wcale nie sa maziste.Co do scierania,wyprobuje.

Przejdź do pełnej wersji serwisu