Forum

Kuchenne porady

Masa makowa

  • Autor: reniapos Data: 2009-12-20 09:40:06

    Kupiłam masę makową firmy Bakaland i chciałabym upiec srtuclę makową. Niemam pojęcia czy ta masa jest już gotowa, czy trzeba do niej dodac np. pianę, czy coś jeszcze. Jeśli macie dpświadczenia z taką gotową masę to proszę wklejcie linka z przepisem :)
    Ostatnio jestem zapracowana i nie bardzo mam czas poszperac w przepisach. Wiem że mogę na Was liczyć Kochane Żarłoczki.Pozdrawiam i Życzę Wesołych Swiąt

  • Autor: Krystyna911 Data: 2009-12-20 09:43:17

    Możesz użyc takiej prosto z puszki a możesz ją "udoskonalic" poprzez dodanie np. 3 żółtek i piany ubitej z 3 białek. Gdyby masa była bardzo rzadka , to dodaj po prosty 1-2 łyżki mąki lub bardzo drobnej bułki tartej
    A tu moje strucle z gotowej masy (bez dodatków)

  • Autor: crisen Data: 2009-12-20 10:21:38

    Można ją też odparować na patelni ale mieszać aby się nie przypaliła.Wtedy nie trzeba dodawać mąki lub bułki.

  • Autor: reniapos Data: 2009-12-20 19:45:13

    Dziękuję za odpowiedzi.Jutro zabieram się do pieczenia. Pozdrawiam. Jesteście kochani:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu