Kupiłam masę makową firmy Bakaland i chciałabym upiec srtuclę makową. Niemam pojęcia czy ta masa jest już gotowa, czy trzeba do niej dodac np. pianę, czy coś jeszcze. Jeśli macie dpświadczenia z taką gotową masę to proszę wklejcie linka z przepisem :) Ostatnio jestem zapracowana i nie bardzo mam czas poszperac w przepisach. Wiem że mogę na Was liczyć Kochane Żarłoczki.Pozdrawiam i Życzę Wesołych Swiąt
Możesz użyc takiej prosto z puszki a możesz ją "udoskonalic" poprzez dodanie np. 3 żółtek i piany ubitej z 3 białek. Gdyby masa była bardzo rzadka , to dodaj po prosty 1-2 łyżki mąki lub bardzo drobnej bułki tartej A tu moje strucle z gotowej masy (bez dodatków)
Ostatnio jestem zapracowana i nie bardzo mam czas poszperac w przepisach
Możesz użyc takiej prosto z puszki a możesz ją "udoskonalic" poprzez dodanie np. 3 żółtek i piany ubitej z 3 białek. Gdyby masa była bardzo rzadka , to dodaj po prosty 1-2 łyżki mąki lub bardzo drobnej bułki tartej
A tu moje strucle z gotowej masy (bez dodatków)
Można ją też odparować na patelni ale mieszać aby się nie przypaliła.Wtedy nie trzeba dodawać mąki lub bułki.