Witajcie Drogie Forumki :)))))) Otrzymałam parę pytań dotyczacych mojego tortu makowo-bakaliowego, niestety mimo zalogowania się , nie mogę umieścić odpowiedzi pod przepisem - wyskakuje mi okienko z informacją, że musze być zalogowana - a przeceż jestem ;))))) dlatego pozwoliłam sobie napisać odpowiedź tutaj :
Jeśli użyjecie tortownicy innej niz o średnicy 26 cm to - przy większej tort będzie troszkę niższy, a przy mniejszej - wyższy. Myślę, że centymetr w tę, czy w tę, nie robi różnicy.
Jeśli chodzi o masę makową - to wybierając te sprawdzone - z Prospony lub Bakalandu nie powinno być żadnego problemu, jeszcze mi się nie zdażyło, żeby była "za mokra". Ta masa jest wilgotna i taka ma być .
Korzystając z okazji życzę Wszystkim szczęśliwych, rodzinnych, radosnych Świąt i pysznych potraw, które wywołają u Waszych biesiadników okrzyki zachwytu, a Wam wynagrodzą wielogodzinne przygotowania.
Witajcie Drogie Forumki :))))))
Otrzymałam parę pytań dotyczacych mojego tortu makowo-bakaliowego, niestety mimo zalogowania się , nie mogę umieścić odpowiedzi pod przepisem - wyskakuje mi okienko z informacją, że musze być zalogowana - a przeceż jestem ;))))) dlatego pozwoliłam sobie napisać odpowiedź tutaj :
Jeśli użyjecie tortownicy innej niz o średnicy 26 cm to - przy większej tort będzie troszkę niższy, a przy mniejszej - wyższy. Myślę, że centymetr w tę, czy w tę, nie robi różnicy.
Jeśli chodzi o masę makową - to wybierając te sprawdzone - z Prospony lub Bakalandu nie powinno być żadnego problemu, jeszcze mi się nie zdażyło, żeby była "za mokra". Ta masa jest wilgotna i taka ma być .
Korzystając z okazji życzę Wszystkim szczęśliwych, rodzinnych, radosnych Świąt i pysznych potraw, które wywołają u Waszych biesiadników okrzyki zachwytu, a Wam wynagrodzą wielogodzinne przygotowania.
Ewa/Ave
Serdeczne podziękowania . Ja również życzę na ten magiczny czas
Zdrowych,Spokojnych, Radosnych i Wesołych Świąt w Rodzinnym Gronie.