Forum

Kuchenne porady

tort makowo-bakaliowy Ave

  • Autor: Ave Data: 2009-12-20 12:03:29

    Witajcie Drogie Forumki :))))))
    Otrzymałam parę pytań dotyczacych mojego tortu makowo-bakaliowego, niestety mimo zalogowania się , nie mogę umieścić odpowiedzi pod przepisem - wyskakuje mi okienko z  informacją, że musze być zalogowana - a przeceż jestem ;))))) dlatego pozwoliłam sobie napisać odpowiedź tutaj :

    Jeśli użyjecie tortownicy innej niz o średnicy 26 cm to - przy większej tort będzie troszkę niższy, a przy mniejszej - wyższy. Myślę, że centymetr w tę, czy w tę, nie robi różnicy.

    Jeśli chodzi o masę makową - to wybierając te sprawdzone - z Prospony lub Bakalandu nie powinno być żadnego problemu, jeszcze mi się nie zdażyło, żeby była "za mokra". Ta masa jest wilgotna i taka ma być .

    Korzystając z okazji życzę Wszystkim szczęśliwych, rodzinnych, radosnych Świąt i pysznych potraw, które wywołają u Waszych biesiadników okrzyki zachwytu, a Wam wynagrodzą wielogodzinne przygotowania.

    Ewa/Ave

  • Autor: crisen Data: 2009-12-20 13:23:20

    Serdeczne podziękowania . Ja również życzę na ten magiczny czas
    Zdrowych,Spokojnych, Radosnych i Wesołych Świąt w Rodzinnym Gronie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu