napisz Czeslawie jaki to sos, jaki rodzaj, wtedy bedzie latwiej pomoc. Ogolnie pomaga: mleko kokosowe nieslodzone, slodka smietanka, mleko. zageszczenie maka rozmieszana z woda... tylko nie wiem czy na ta ilosc chili pomoze - jak ostra jest ta chilli a w zwiazku z tym sos. Sa roznoostre chilli. Trzymam kciuki!
Chyba pozostaje jedno wyjście: część sosu zamrozić podzieloną na cztery porcje, do nastepnej okazji robienia sosu do innych dań, a z 1/4 +dodatki warzywne i zrobić nowy.Do innych dań/potraw będziesz mogł dodać "złagodzacze" podane przez Dorotę. Do tego typu dania nie bardzo(chyba?) one będą pasowały, ...ale co szkodzi zrobić nową odmianę sosu greckiego. Może nawet być super. Pozdrawiam.
... i wsypałem 2 czubate łyżki chili. Jak uratować ten sos?
Żarłoki ratujcie !!!
napisz Czeslawie jaki to sos, jaki rodzaj, wtedy bedzie latwiej pomoc. Ogolnie pomaga: mleko kokosowe nieslodzone, slodka smietanka, mleko. zageszczenie maka rozmieszana z woda... tylko nie wiem czy na ta ilosc chili pomoze - jak ostra jest ta chilli a w zwiazku z tym sos. Sa roznoostre chilli. Trzymam kciuki!
Sos pomidorowo-cebulowo-warzywny do ryby po grecku (chyba AIII)
Na kilka godzin się wyłączam - psica mnie wzywa na spacerek.
Chyba pozostaje jedno wyjście: część sosu zamrozić podzieloną na cztery porcje, do nastepnej okazji robienia sosu do innych dań, a z 1/4 +dodatki warzywne i zrobić nowy.Do innych dań/potraw będziesz mogł dodać "złagodzacze" podane przez Dorotę. Do tego typu dania nie bardzo(chyba?) one będą pasowały, ...ale co szkodzi zrobić nową odmianę sosu greckiego. Może nawet być super.
Pozdrawiam.
Ja ostatnio jak mialam ten sam problem dodałam trochę cukru. Calkowicie nie pomogło ale było przynajmniej zjadliwe.