np.pieczarkowy,serowy( ja robie bulion z rosołku,dodaje serki topione, troche zółtego startego i zabielam dodatkowo smietana ale niekoniecznie), sos carbonara(poszukaj w przepisach, jest co prawda na boczku ale ja robie na chudej wedlinie drobiowej), sos smietanowy, sos ze swierzych ziół(z bazylia i oregano tez na bazie mleka lub smietany), narazie tyle przyszlo mi do glowy:)
1) makaron z maslem i tartym serem, makaron powiniem byc ugotowany tusz przed spozyciem i jeszcze goracy polany maslem i posypany serem 2) dusisz mieso mielone (dziecko jest male, wiec moze to byc rowniez kurczak) z marchewka, selerem i cebula, podlewajac woda zrobi sie sos, przyprawiasz w/g gustu mieszasz z makaronem 3) makaron mozna robic z prawie wszystkimi warzywami: brokuly mozesz zgniesc polac oliwa lub maslem i wymieszac z makaronem, tak samo kalafior, cukinie, szpinak 4) makaron z twarogiem i serem... zycze powodzenia smacznego
Witam, moja prawie 2-letnia córka uwielbia makaron, ale niestety ma uczulenie na pomidory, prosze wiec o jakies przepisy na sosy bez nich. Dziękuje.
Polecam taki makaron http://wielkiezarcie.com/recipe13038.html My go uwielbiamy.
Moze cos takiego http://wielkiezarcie.com/recipe45678.html. Ten makaron a raczej salatka jest bardzo pyszna. Moje dzieci bardzo ja lubia.
np.pieczarkowy,serowy( ja robie bulion z rosołku,dodaje serki topione, troche zółtego startego i zabielam dodatkowo smietana ale niekoniecznie), sos carbonara(poszukaj w przepisach, jest co prawda na boczku ale ja robie na chudej wedlinie drobiowej), sos smietanowy, sos ze swierzych ziół(z bazylia i oregano tez na bazie mleka lub smietany), narazie tyle przyszlo mi do glowy:)
Zajrzyj do moich przepisów znajdziesz carbonare, serowy, ze szpinakiem i bolognese bez ktory mozna robic bez pomidorow -pozdrawiam
Jest duzo mozliwosci...
1) makaron z maslem i tartym serem, makaron powiniem byc ugotowany tusz przed spozyciem i jeszcze goracy polany maslem i posypany serem
2) dusisz mieso mielone (dziecko jest male, wiec moze to byc rowniez kurczak) z marchewka, selerem i cebula, podlewajac woda zrobi sie sos, przyprawiasz w/g gustu mieszasz z makaronem
3) makaron mozna robic z prawie wszystkimi warzywami: brokuly mozesz zgniesc polac oliwa lub maslem i wymieszac z makaronem, tak samo kalafior, cukinie, szpinak
4) makaron z twarogiem i serem...
zycze powodzenia smacznego